Ilość wyświetleń tematu: 152238
RPS1990Jeśli chcesz w zdrowy sposób zredukować tłuszcz (chociaż z tego co widziałem na zdjęciach i filmikach w Twoim temacie masz go bardzo niewiele), to ZALECANE byłoby oprzeć redukcję na:
1. Treningu siłowym 3 - 4 razy w tygodniu.
2. Aerobach 1 - 2 razy w tygodniu (niekoniecznie bieganie).
3. Zdrowej diecie z lekko ujemnym bilansem kalorycznym.
4. Jako uzupełnienie może być np. stretching lub joga, którą lubisz.
Spokojnie, choćbyś każdego dnia trenowała siłowo jako kobieta nie jesteś w stanie bez stosowania dopingu farmakologicznego zbudować nadmiaru masy mięśniowej.
Trening siłowy sprawi, że po pierwsze łatwiej będzie Ci zredukować tkankę tłuszczową niż samymi aerobami, po drugie zachowasz więcej tkanki mięśniowej po skończonej redukcji, po trzecie będziesz mieć więcej siły, po czwarte Twoje ciało będzie bardziej jędrne i sprężyste, po piąte dobrze zaplanowany trening siłowy z priorytetem na pośladki powoduje, że nawet ciało kobiety szczupłej nabiera pięknych kobiecych kształtów i staje się o wiele atrakcyjniejsze niż przed prowadzeniem treningu siłowego.
Moja dobra rada - wylecz się do końca i dopiero trenuj.
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2023-01-16 19:41:10
VikiTeż mi się wydaje że takie rady to raczej dla kogoś początkującego a nie dla Hesi![]()
Poza tym dochodzi jeszcze jedna kwestia - lepiej robić to co się lubi niż rezygnować z tego co lubimy i zmuszać się do innych aktywności w imię redukcji.
Nie wszystko da się pogodzić, niektóre rzeczy nie idą ze sobą w parze, są aktywności w których sylwetka nie jest priorytetem.
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Artykuły