Od dziś walczę z Wami i ja!

****O MNIE*****
Treningiem siłowym i zdrowym odżywianiem interesuję się od ponad 2 lat.
Miałam kilka podejść do treningów i diety – niestety wszystkie po kilku miesiącach kończyły się powrotem do starych nawyków. Ostatecznie od sierpnia 2011 byłam na diecie redukcyjnej na poziomie od 1800 do1500 kcal i ćwiczyłam splitem z trenerem + aero. Udało mi się zbić trochę wagi i opanować technikę podstawowych ćwiczeń na wolnych ciężarach.
Od świąt się regeneruję i zaczęłam ćwiczyć samodzielnie FBW– pozostał mi jeszcze tydzień na 2000kcal.
****CELE****
1. Trwała zmiana trybu życia i nawyków żywieniowych,
2. Redukcja tkanki tłuszczowej z naciskiem na zdobycie mięsa (cel określam na poziomie bf 20-24%) – termin: lato 2012,
3. Poprawa ogólnie pojętej sprawności fizycznej, siły, wydolności.
****DIETA****
Obecnie finiszuje z regeneracją na poziomie 2000kcal (od świąt) – rozkład coś w okolicy 2B/1,2T/2,2WW. (150gB/90gT/150gWW). Ciągnę ją do 13.01.2012 – równy miesiąc.
Startowo redukcja: 1800 kcal /130g B, 130g W i 85g T/ - od 14.01.2011
SUPLE: omega3, ZMA (zincas forte+ filomag b6), multiwitamina - maxivit, whey.
****TRENING****
Od sierpnia do połowy grudnia ćwiczyłam splitem, jednak po konsultacji na forum przerzuciłam się na FBW.
3 treningi w tygodniu, 4serie (rozgrzewkowa+ 3 właściwe)
Po treningu porządne rozciąganie.
UWAGI:
Obecnie nie robię brzucha ani aero.
****ANKIETA****
Waga : ok.75kg
BF%: grubość fałdy na brzuchu: 24mm (mierzone fałdomierzem po skosie nad biodrem)
Wzrost : 172
Obwód w biuście : 95
Obwód pod biustem : 78
Obwód talii w najwęższym miejscu : 73
Obwód na wysokości pępka : 82
Obwód bioder : 97
Obwód uda w najszerszym miejscu: 58
Obwód łydki : 37
W którym miejscu najszybciej tyjesz : raczej równomiernie z naciskiem na górę ciała
W którym miejscu najszybciej chudniesz : nogi, biodra
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3x trening siłowy
Co lubisz jeść na śniadanie: płatki owsiane + odżywka białkowa
Co lubisz jeść na obiad : ryby, mięso + ryż, kasza + warzywa
Co jako przekąskę : nie jem przekąsek – jem 5 posiłków
Co jako deser : a co to deser?
Ograniczenia żywieniowe : zdrowotnych brak, ew. problemy trawienne ( wzdęcia, zaparcia),
Stan zdrowia: okres regularny, jednak od 1.2012 powróciłam do tabsów anty, prawdopodobnie wada kręgosłupa ( jestem krzywa + czuję ucisk w lędźwiach) – konsultacja z fizjospecem pod koniec stycznia (18.01).
Preferowane formy aktywności fizycznej: wszystko
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : whey, omega3, ZMA, multiwitamina ( kiedyś spalacz + BCAA przy aero na czczo)
Stosowane wcześniej diety : 2 krotne podejście do redukcji na diecie zbilansowanej ok.1800kcal – 10kg zgubione (w okresach 01-05.2010 - yoyo, oraz aktualna redukcja 18.08-18.12.2011)
***FOTOS***
Zdjęcia aktualne dodam na koniec przyszłego tygodnia, czyli po okresie oraz po regeneracji.
Moja sylwetka zmieniała się mniej więcej tak:
http://www.imageshack.us/f/42/12tygredukcja1.jpg/
****PYTANIA****
1. Dieta – czy startowo rozkład 1800 kcal /130g B, 130g W i 85g T/ będzie OK.?
2. Trening – z racji, że długo ćwiczyłam splitem z mniejszą ilością powtórzeń, ciężko mi dostosować ciężar do FBW i 15 powtórzeń – czy powinnam zmniejszyć ciężar w pierwszej serii by zwiększać w kolejnych? Póki co ściągam ciężar, bo nie jestem w stanie zrobić 15x z tym samym co w 1serii. Co z przerwami między seriami i ćwiczeniami? Czy ma to na tym poziomie znaczenie? Czy i jak zacząć dodawać innej aktywności (aero, interwały, wytrzyma?).
KTO MNIE PRZYGARNIE?