Ćwiczę w domu- mamy zakupiony mały zestaw i na razie jest ok. W najbliższym czasie zostaną dokupione hantle regulowane.
Na początku problemem były dla mnie ćwiczenia z samą sztangą, teraz powoli ruszam z obciążeniami.
W ciągu 3 miesięcy jest już różnica, w jędrności ciała oraz lekko w obwodach, a wiedza tutaj zawarta całkowicie odmieniła mój sposób myślenia!!
Choć długo wahałam się, to jednak zadecydowałam założyć i swój DT - mam nadzieję, że to bardziej zmobilizuje mnie do trzymania diety i ćwiczeń.
Najgorszym przeciwnikiem dla mnie jest czas- tzn jego brak- stoi za tym mój 1,5 roczny syn- nad wyraz żywotny;), praca i wiele innych przyziemnych spraw...
Mam nadzieję, że mogę liczyć na ewentualną pomoc w doborze treningu czy diety.
Nie chcę schudnąć - chcę nabrać jędrnego, sprężystego ciała, jak się uda , to z widocznymi mięśniami...może pierwszy raz w życiu uda się mieć płaski brzuch? i dupę?;)
Z góry dziękuję moderatorkom za swój poświęcony czas!!!
A teraz powoli wrzucam potrzebne info (będę edytować post): cdn
Ankieta:
Waga : 55,5 - 56
Wzrost : 165
Obwód w biuście(1) : 91
Obwód pod biustem : 80
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 72
Obwód na wysokości pępka : 84
Obwód bioder (3): 89
Obwód uda w najszerszym miejscu: 51,5
Obwód łydki : 32
W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch, "boczki"
W którym miejscu najszybciej chudniesz : nogi
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często): przed ciążą 3x w tyg aero, od lutego tego roku 2-3 razy w tyg ćwiczenia siłowe
Co lubisz jeść na śniadanie: jajka w różnej postaci, kanapki
Co lubisz jeść na obiad : nie jestem wybredna;)
Co jako przekąskę : orzechy, owoc, owsianka
Co jako deser : staram się nie jeść deserów
Ograniczenia żywieniowe : surowe mięso i ryby, mleko
Stan zdrowia: ok
czy regularnie miesiączkujesz: przed braniem tabletek @ było regularne
czy bierzesz tabletki hormonalne: tak
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: tak
czy rodziłaś: tak - w grudniu 2011
Preferowane formy aktywności fizycznej : ćwiczenia siłowe, bieganie lub rower?
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety : 10 lat temu kopenhaska, potem cały czas MŻ, ale myślę, że kaloryczność nie przekraczała 1200...no i było bardzo niezdrowo- dużo słodyczy przede wszystkim
Ćwiczenia:
Taki zestaw wykonuję od początku - podaję moje ostatnie wyniki- sztanga 7kg + obciążenia, powtórzenia 3x10:
1. Przysiad ze sztangą - 25kg
2. Mc na prostych nogach - 31kg
3. Uginanie nóg w leżeniu - 12kg
4. Prostowanie nóg w siadzie - 7,5kg
5. Wyciskanie na ławce prostej - 17kg
6. Żołnierskie ( nie cierpię tego ćwiczenia) - 12kg
7. Wiosłowanie - 16kg
8. Uginanie sztangą - 14kg
9. Brzuszki - 30 powtórzeń
Ostatnio z tego względu, że ledwo co udaje mi się wykombinować max godzinę na ćwiczenia, to podzieliłam to na dwa treningi: tzn pierwszy ćwiczenia: 1,2,3,4 + dodatkowo robię wchodzenie na ławkę , drugi: 5,6,7,8,9.....Nie wiem czy to jest ok? Czy jednak robić wszystko jednego dnia , tylko się streszczać czasowo;)
Foty
Z góry wybaczcie za mój wygląd- bieliznę i bałagan, ale foty były robione raczej nie z myślą, że mają być w necie...tak samo kwestia postawy, jeszcze Tz krzywo je porobił ehh
Pierwsze robione , gdy zaczynałam - polowa lutego - to z lewej;), drugie 30 kwietnia br.

Miska
W marcu ustaliłam sobie 4 dni z jedzeniem i trzymałam się czysto. Udało mi się dzięki temu zrzucić ostatnie+2kg po ciąży.
Proszę o podpowiedz , jak ułożyć stosunek ww do białka i tłuszczy, nie wiem czy podnosić kaloryczność? Jestem ostatnio trochę głodna...
Ale najgorszym problemem ostatnich 2 tyg jest chyba "przejedzenie" danych potraw...mimo, że jestem głodna, to nic mi nie wchodzi, nie mam przyjemności z robienia jedzenia , wszystko na siłę...o łososiu , to już nawet nie mogę myśleć, bo od razu mnie mdli

Próba zrzutu misek:

Na dziś to wszystko

Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 15:17:05
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 16:32:12
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 20:56:19
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 21:27:53
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 21:32:27
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 21:49:01
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 21:57:52
Zmieniony przez - AMiU w dniu 2013-05-26 22:00:02