SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Hesia

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 178426

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1711 Napisanych postów 3202 Wiek 34 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 53542
A mozzarella light tam chyba jest 8g na 100g,a niektóre łososie w plastrach wędzone też mają 10g tłuszczu na 100g, w kawałku też idzie trafić na takiego co będzie miał 10g tłuszczu ostatnio właśnie w biedrze staremu takiego kupowałam. Chyba,że masz mniej tłuszczu w posiłku to faktycznie byłoby ciężko wliczyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Taka spódnica, o. Materiał 100% bawełna, dość sztywny. I ma fajne kieszenie :)
Mozarella light byłaby spoko, ale nie widziałam jeszcze wersji bez laktozy :( Tak samo twaróg bez laktozy tylko półtłusty... Faktycznie łosoś ma tylko 11g na 100, ale nie zarabiam tyle, żeby jeść go codziennie ani nawet co drugi dzień
Jeszcze jest tuńczyk, ale jakoś ostatnio mogę przełknąć tylko taki z oliwy... Może będę smażyć jakąś białą rybę do tych sałatek.






Zmieniony przez - Hesia w dniu 2023-05-18 22:05:38

Zmieniony przez - Hesia w dniu 2023-05-18 22:07:03
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1711 Napisanych postów 3202 Wiek 34 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 53542
A no jak bez laktozy to zmienia postać rzeczy ja też nie widziałam.Te bez laktozy to chyba głownie są pełnotłuste
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11568 Napisanych postów 21431 Wiek 53 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 623792
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 758 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18390
Ewentualnie dobry izolat białka serwatkowego (WPI) - również nie zawiera laktozy.

Co do ryb, to zamiast łososia może być np. śledź w oleju po wiejsku.
O ile się nie mylę z firmy Lisner są też takie, które są DELIKATNIE marynowane, a więc nie spożywa się wtedy zbyt dużo niezdrowego octu.


Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2023-05-20 00:12:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Nie wiem, co gorsze, sałatka z izolatem czy ze śledziem... To ja sobie sama coś do tej sałatki ogarnę, nie proponujcie mi już nic, bo boję się, co tu się jeszcze pojawi

Wczoraj 50 minut jogi. Pracuję z ćwiczeniami z zajęć i moje biodra bardzo to lubią. Spróbowałam na koniec szpagatu i pięknie mi poślad zapracował, jak nigdy wcześniej. Dieta utrzymana, kcal spalonych malutko, nawet do 200 nie dobiłam.

Dzisiaj przed bieganiem postanowiłam w ramach rozgrzewki rozruszać poślady i zginacze w taki sposób, jak wczoraj, tylko mniej intensywnie. I to był strzał w dziesiątkę, bo jak dołożyłam pilnowanie techniki w biegu, na koniec miałam pięknie zmęczone poślady i dwójki, ociupinkę tylko ciągnął mi dół pleców (często po długich biegach czuję tam nawet spory dyskomfort), a nogi generalnie dobrze się przećwiczyły, ale nie zniszczyły. I widać też, że wydolność mam niezłą, bo tętno dość niskie, ale wytrzymałość słaba.

Dzisiaj na śniadanie i posiłek potreningowy jadłam naleśniki białkowe z kakao (200g płynnego białka, 80g mąki, 30g wpc, 10g kakao i 5g oliwy; dolałam trochę wody i wyszło 5 naleśników). Pyszne, a z borówkami i truskawkami po biegu to już w ogóle poezja. Na redukcji takie rzeczy jakoś bardziej smakują

W ogóle całkiem wytrzymałe są takie naleśniki z dużą ilością białka jaj. Chyba będę po prostu smażyć sobie kilka rano i potem zawijać sobie w nie warzywka. Zrobiłam wczoraj takie wrapy z łososiem i roszponką, bardzo fajne wyszło, tylko przydałoby się jakoś tego wrapa przyprawić.




2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2610 Napisanych postów 3645 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 97065
Hesia
Nie wiem, co gorsze, sałatka z izolatem czy ze śledziem... To ja sobie sama coś do tej sałatki ogarnę, nie proponujcie mi już nic, bo boję się, co tu się jeszcze pojawi




Hesia
W ogóle całkiem wytrzymałe są takie naleśniki z dużą ilością białka jaj.


Podobno super elastyczne nalesniki właśnie z taką dużą ilością bialek wychodzą po dodaniu żelatyny do masy, takiej zwykłej zelatyny w proszku, okolo 1-2 lyzeczki, trzeba podobno najpierw zmiksować białka z żelatyna i dopiero potem dodać make podobno możesz z takimi naleśnikami robić wszystko, składać zagniatac, a one i tak wrócą do pierwotnego ksztaltu jakoś zawsze zapominam to wypróbować jak robię naleśniki, ale teraz jak napisałaś to mi się przypomnialo
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Hmmm ciekawy pomysł, ale coś czuję, że podobnie jak Ty, będę zapominać o wypróbowaniu tego Bo to trzeba zalać wrzątkiem, poczekać, wymieszać itd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2610 Napisanych postów 3645 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 97065
Nie nie, nie trzeba zalewac wrzatkiem, proszek supiesz do bialek, miksujesz, i potem maka, sol. Tyle. Ale i tak zapominam
Dzis nawet wyprobuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1711 Napisanych postów 3202 Wiek 34 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 53542
Ciekawy pomysł na te naleśniki z żelatyna.Madzia daj znać jak Ci wyszły
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karolina - dziennik ciążowy

WHEY premium