SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zalezy

Czy chodziło Ci o: "zależy"?

  • Nie bardzo wiem o co ci chodzi i o który przepis i zależy, jakie zadanie ma spełniać. Bo dodaję się ją chyba przeważnie dlatego, że jest słodka i np do sernika daje się żeby nadął słodycz i smak czasami. znalazłam fajne przepisy na desery (bo ja je kocham :-) i tam właśnie jest odżywka. Jeśli jej nie uzywam to rozumiem, że mogę dać fruktozę?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-10 12:14:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kamilla to chyba zalezy jaki masz cel? kazdy inaczej podchodzi do slodkiego smaku-tutaj na forum Szefowe doradzaja ze najlepiej jest sie odzwyczaic... http://www.sfd.pl/-t752315.html

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-11 08:49:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W maszynach do pieczenia chleba jest opcja wyrabiania ciasta. Nie wiem czy to nie zależy od maszyny..

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-01 06:54:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A to zależy które, jedne są bardziej suche a inne mięsiste, są też w wersji "hot" :) Ja je lubię z grilla ;> BTW, czy któraś z Was smaży na oleju ryżowym? Ja aktualnie go używam (fakt, nie pali się, no chyba że już ewidentnie zapomnę, że coś smażę), ale jak skończę to kupuję kokosowy - nigdy nie miałam, trzeba wypróbować.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-28 10:54:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kupuję w delikatesach. Zależy gdzie mieszkasz, to można w dobrych sklepach kupić, np Piotr i Paweł, Alma. Tao Tao to słabiutki produkt niestety, za tą samą cenę dostaniesz lepsze.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-29 20:35:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A czas zależy od tego jaką masz odmianę i jak miękką, czy al dente chcesz mieć po upieczeniu. Sprawdź wcześniej, jak uznasz że dobra to nie ma co dopiekać. I nie wsadzaj na najwyższą półkę, bo spieczesz krawędzie. Raczej na środkową lub niższą. I bez termoobiegu.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-02 18:47:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki dziewczyny };-) poczekam na bank jeszcze przyjemniej tydzień bo właśnie na tej occtowatości mi zależy (takie spaczenie - ocet ze szklanki potrafię pić bo mi smakuje %-) )

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-06 09:13:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • na tej occtowatości mi zależy (takie spaczenie - ocet ze szklanki potrafię pić bo mi smakuje %-) ) piateczka ;-) ja tak samo %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-06 09:22:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej wygrys - ja kiszę buraki/barszcz ;) obieram 1-2 buraki (zalezy od wielkości) pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i 2 ząbki czosnku wszystko (poza czosnkiem) kroję w plastry i układam w słoiku pomiędzy plastry wpycham czosnek zalewam wystudzoną przegotowaną wodą na słoik nakładam pokrywkę, ale nie zakręcam po 4 dniach barszcz jest ukiszony, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-04 09:46:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej wygrys - ja kiszę buraki/barszcz ;) obieram 1-2 buraki (zalezy od wielkości) pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i 2 ząbki czosnku wszystko (poza czosnkiem) kroję w plastry i układam w słoiku pomiędzy plastry wpycham czosnek zalewam wystudzoną przegotowaną wodą na słoik nakładam pokrywkę, ale nie zakręcam po 4 dniach barszcz jest ukiszony, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-04 23:38:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki! Wygląda na to, że oprócz problemów z wagą, mam też problemy ze wzrokiem. Czytałam to z 5 razy wcześniej i dyni nie zauważyłam. być może mój umysł ją stamtąd wyparł %-) Przy okazji przepis na żurek bez zakwasu, który to przepis jest często uprawiany w moich stronach: woda - 1,5 l woda z ogórków kiszonych/kwaszonych - 1- 1,5 szklanki (zależy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-23 12:46:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agnese, ja wliczalam balsamiczny- ale mysle ze to zalezy jak duzo go masz?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-05 14:30:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hasa tego najstarsi górale Ci nie wywróżą. I tak dobrze, i tak ...źle. Zależy ile Twój kawałek ma tłuszczu a ile mięcha. Może być że 20, a może że 50 %-) Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-02-15 17:45:11

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-15 17:44:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kocie, ja moczę około doby a potem gotuje az bedzie miękka - raz po 1,5 h to jest raz po 3 h... chyba zależy od tego jaka fasola Zmieniony przez - hasarapasa w dniu 2013-02-28 15:47:18

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 15:46:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to ciekawe co ja zakupiłam... mam puszeczkę i na niej jest napisane, że ciecierzyca, a suchą kupiłam cieciorkę, więc zależy której użyje ;-) Zmieniony przez - serenita w dniu 2013-03-08 14:21:08

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-08 14:13:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w wodzie :-D ok. 30 minut zależy jaki chcesz mieć bardziej sypki czy napęczniały

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-01 17:18:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dokarmianiu przedkwasu chyba bylo juz lepiej i pomimo tego, ze w ostatnim etapie dodalam make pszenna razowa zamiast zytniej to wyszedl calkiem calkiem :) Juz nie taki mokry, moze troszeczke kwasny ale to podobno zalezy od losci dodanego zakwasu. Podobno czym zakwas starszy tym lepszy. Na starszym podobno widac jakies wklesniecia :) Powodzenia!!

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:46:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tyle samo, ile mleko. Zalezy od warunkow. Rozrabiaj z woda, nie bedzie problemu.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-03 22:34:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a masz już gotowy zakwas? jeśli tak to wyjmujesz go z lodówki że troszke się ogrzał i dodajesz mąkę i wodę wg przepisu Ovei :-) czekasz 5 godz, dodajesz znowu - czekasz 10godz, dodajesz - czekasz 3 godz i dalej wg przepisu - wyrośnięcie - różnie: ja stawiam foremkę nad zlewem z gorącą wodą lub przy kuchence jak coś piekę/smażę :-) wtedy jest [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 17:08:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie, w cieplejszym miejscu szybciej urośnie ;-) Pierwszy chlebek ponoć rośnie trochę dłużej, no ale mi np. ten pierwszy w ogóle prawie nie urósł %-) obecnie rośnie tak ok. 2h, czasem szybciej. Ja piekę tak: 230 stopni 10min, 200 następne 10 min i 180 do końca (ja trzymam w tej temp przez 40 min). Można też piec w jednej temp. przez cały [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:18:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)