SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276402

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 501 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 14246
mnie też ten czosneczek bardzo zafascynował :D więc i ja czekam na więcej szczegółów.

A tak walczę ja http://www.sfd.pl/liqierek_bezalkoholowy-t909754.html

Good things come to those who work their asses off the couch.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja ten czosnek piekę przy okazji pieczenia mięsa jak piekę chleb i indyka, to wychodzi godzinkę w 250-210st.
nie pieczcie osobno czosnku, bo to bez sensu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1014 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 32166
A moczy się całą głowkę i tak w łupiankach piecze czy jakoś inaczej ?

Misja na Rok 2014: Być zwyciężcą. (Prawdziwy zwyciężca według mnie to ten który pokona samego siebie czyli zarazem najmocniejszego i najsłabszego przeciwnika jakiego tylko może spotkać)

KONKURS : http://www.sfd.pl/Konkurs_/_Tamaqucci-t1015638.html
OBECNIE : http://www.sfd.pl/[Fit]DT_Tamaqucci-t1031280.html?master=1#post5 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
łupiny zdjęłam, sam czosnek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4595 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43352
Ten czosnek można też robić na grillu w sezonie grillowym :)

ale ja mam pytanie z innej beczki.
Ostatnio jadalm sporo boczku, i sie przerazilam, bo wedlug dziennika - raz boczek ma 25 g tlusczu a raz 47. I kalorycznie tez jest rocnica ca 200 kcal. Ja do dziennikow przyjelam boczek co ma 25 g tluzczu (nie zeby specjalnie . No ale moze sie okzac, ze totalnie przegielam z tluszczem w misce. Wczoraj i dzis nie uratuje, cogorsze na jutro mam ten sam zestaw. Suma sumarum, ktora wartosc jest prawidlowa ??

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
hasa tego najstarsi górale Ci nie wywróżą. I tak dobrze, i tak ...źle. Zależy ile Twój kawałek ma tłuszczu a ile mięcha. Może być że 20, a może że 50

Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-02-15 17:45:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Kolejne modyfikacje dotyczące mojego chleba bezglutenowego:
https://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_;_-t696301-s28.html myślę, że przydadzą się również tym, którzy normalny żytni pieką:

1) zaczyn może rosnąć w piekarniku, tylko to ostateczne ciasto nie....mi rosło od wczoraj w nocy do praktycznie teraz poza piekarnikiem (dam znać, czy dzięki temu jest mniej kwaśne)
2) dobre miejsce to np. na krześle koło grzejnika, przykryć tackę deseczką i kocem.....można na tym postawić np. ciepły czajnik...u mnie grzejnik nie jest ciepły cały czas...
2) u mnie w domku są już eksperci od pieczenia chleba (glutenowego żytniego, ale rada myślę, że się sprawdzi dla mojego) i mama mi powiedziała, że siostra spryskuje wyrośnięte już ciasto wodą zmieszaną z mlekiem. Robi to zaraz przed włożeniem do piekarnika. Podobno lepszy kolor i nie jest taki suchy.
3) chlebek piekę krócej niż napisałam w przepisie, bo za pierwszym razem wyszedł za suchy....220 stopni przez 10 minut z grzałką tylko od spodu (wtedy jeszcze troszeczkę urośnie) i 180 stopni przez 30 minut już z obiema grzałkami włączonymi
4) miałam zakwas gryczany a zrobiłam z mąką gryczaną i jaglaną (większość jaglanej) i wyszedł
Właśnie jestem w trakcie pieczenia, ale już mama była i przez szybkę w piekarniku stwierdziła, że ten będzie puszysty..urósł jeszcze delikatnie w piekarniku....aż takie pęcherzyki się zrobiły miejscami...ciasto zrobiłam wystarczająco rzadkie i łatwo mu było rosnąć....Poprzednie dwa chlebki takie zbite miałam (winowajca: zbyt gęste ciasto + rosły w piekarniku).



Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-02-15 19:05:23

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 518 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6391
A jak to jest z piekarnikiem gazowym? Piecze się w podobnych temp? Tu nie ma podpiekania od dołu czy góry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Nie mam pojęcia jak to z gazowym. Może ktoś inny się wypowie, a jak nie to trzeba poeksperymentować.

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
A ja mam pytanie z kategorii głupich - jak ważyć rybę mrożoną -zamrożoną, czy po rozmrożeniu?

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium