[...] jak tylko jest okazja zjesc np obiad zamiast meala to logiczne ze wole prawdziwe jedzenie. Jednak w dziale kuchnia najlepiej byloby pokazywac 100% naturalne produkty bez przetwarzania zageszczajacego np bialko. Zamiast bialka dosypalbym tutaj kakao, a jedna porcja stracila by pare gram proteiny Zmieniony przez - giegx w dniu 2010-07-09 22:54:48
Jeżeli masz problemy trawienne wynikające z obecności w koncentracie białka serwatkowego laktozy, to polecam sprawdzić wersje bez jej obecności w składzie. Np. z Allnutrition lub Sfd Nutrition. Możesz też przemyśleć trochę lepszy pod względem jakości izolat białka serwatkowego. Jeżeli chodzi o białko jaja to wybór również będzie jak najbardziej [...]
Jeżeli chcesz schudnąć-tracić tłuszcz to musisz jeść mniej niż Twój organizm tego potrzebuje. Oblicz na podstawie postów podwieszonych swoje zapotrzebowanie i odejmni 300-400kcal. Później obserwuj co się z Tobą dzieje i obniżaj co jakiś czas kaloryczność diety. W diecie nie podałeś dokładnej gramatury posiłków, więc ta redukcja może się nie udać [...]
Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych 2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg bialka w proszku 3. 6 miesiecy przydatnosci do spozycia 4. latwo przyswajalne przez organizm 5. wzorcowe proporcje aminokwasów potrzebnych do syntezy bialkowej organizmu czlowieka 6. aminokwasy egzogenne: [...]
Odzywki pite w dni treningowe oczywiscie doliczam do bilansu. Jest to okolo 100 kcal wiecej. Jezeli chodzi o odzywki po treningu to czemu nie widzicie sensu w piciu wegli, bialka i bcaa? Mimo ze jestem na redukcji to po prostu te rzeczy mam wliczone do bilansu. Tematy ktore przeczytalem na tym i innych forum mowia o tym ze picie wegli i bialka po [...]
w śniadaniu brak sensownego źródła białka płatki kukurydziane to produkt wysoko przetworzony, takich rzeczy unikamy jedz owsiane dorzuć orzechów ser + 3 jajka + za dużo białka (jak jesz na raz - bo nie należny przekraczać 40 g białka w porcji) z serem żółtym bym nie przesadzał - tłuszcze nasycone lepiej ograniczać śmietana out, twaróg podlej [...]
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
[...] sniadanie jest malo odzywcze, bo te platki sa mizerne." zawsze mozesz dodac do platkow np. rodzynki, czy 2kanapki z chleba razowego z szynka drobiowa itd... w diecie brakuje ci 60g ww i 60g bialka wiec tak: 60g carbo po treningu, 30min pozniej 30g bialka, godzinke po nim posilek potreningowy........ 30min przed snem 30g bialka. Veron
[...] aminokwasow to frakcje bialkowe przetrawione czesciowo przez enzymy trawienne (metoda sztuczna oczywiscie) i sprasowane w tabletke ..metoda ta nazywana jest hydroliza bialka...najlepsze aminki sa robione z bialka serwatkowego...hydrolizat serwatki razem z izolatem serwatki to najlepiej przyswajalne bialka a co za tym idzie najbardziej [...]
Nie baw się w mieszanie białka z kretą, bo to wymaga wiedzy i proporcji odpowiednich, przykładowo w grę wchodzi tylko mono, nie stacki i np. 5 g wymieszane z 10 g białka, dokładne sposoby są w necie wystarczy poszukać, ale tak jak mówię nie baw się w to, tylko normalnie stosuj dawki stacka przed treningami, po treningach itp i zachowuj min. 20 [...]
30% białka pochodzącego z serwatki i izolowanej proteiny zarodków pszenicy (specjalistyczny dodatek odżywczy produkowany we Francji). Hydrolizat białka kolagenu zwierzęcego dostarcza form wolnych i peptydowych. Zestaw ten tworzy uniwersalny profil aminokwasowy o wysokiej wartości biologicznej. Taki skład aminogramu zapewnia dostęp do aminokwasów [...]
No to tak: Żarłem w zyciu 3 różne gainery - MassXXL, Gain Boli (1 raz)i 737. MassXXL to był mój pierwszy gainer, dawno temu, w wieku lat 17 myślałem, że to ze mnie zrobi tytana. I prawie zastąpiłem nim normalną dietę i jakoś przybrałem 1.5 kilo więc efekt na duży plus :) Smak był na początku git (wanilia,albo banan, ale później się znudził [...]
Kilka rad odnośnie 737: - nie rozpuszczaj w zimnym mleku z lodówki! Trochę podgrzej. Unikniesz wzdęć, bąków i bólu brzucha. Więcej strawionych, mniej wydalonych białek. - po rozpuszczeniu w szejkerze, czekaj aż piana opadnie - napompowany powietrzem gainer wzmaga wzdęcia itd. Jeśli mieszasz łyżką, dokładnie rozetrzyj grudki (w cieplejszej [...]
To akurat jest kwestia indywidualna. Jeden zje 30min i będzie dobrze trenował drugi 1,30h wcześniej i będzie dalej pełny. Posiłek po treningu wypadałoby dostarczyć w ciągu półtorej godziny.. posiłek wartościowy. Jeśli powrót zajmuję Ci około 2 godzin po prostu weź sobie do tych bananów jakieś lekkie źródło białka i zjedz razem z bananami bardziej [...]
[...] się że masz takie ciekawe książki w domu, może byś je zaczął czytać bo jeszcze ktoś sobie zrobi krzywdę czytając twoje posty, napisałeś "jem powiedzmy 400g wegli, 200g bialka i 100g tłuszczu, to jak dodam 100g białka to nie przytyje?" tak 300 gram białka na dzień to akurat zapotrzebowanie dla osoby ważącej ładnie ponad 100 kg widać [...]
I.daj jakies zrodlo bialka-masz za malo bialka,daj tez tluszcze,orzechy ,pestki dyni) II.ok III.daj inne zrodlo bialka ser zolty nie za bardzo IV.przed treningiem bialko szybkoprzysfajalne(miecho,ryby)za duzo tego bialego sera 2 raqzy w dniu wystartczy V.po treningu oki(mozesz dac cos o wyzszym IG np ryz bialy) VI. na noc oki duzo dales wegli na [...]
Możliwe,że wątróbka z indyka ma tak dużo tłuszczu?? Znalazłam wartości i wg nich na 100 g jest 16 g białka, 17 g tłuszczu i 2 g ww. Przecież nie wygląda na tłuste mięso. Macie jakieś inne wartości, czy rzeczywiście te są dobre i trzeba się nimi kierować? Na innej stronie więcej białka, ale również więcej tłuszczu: [...]
Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym. (A) przed pieczeniem (B) po upieczeniu 1) ważysz wszystkie składniki: - sumujesz wagę(A) - sumujesz białko(A) , - tłuszcze(A) , - węgle(A) , - kcal(A) 2) wszystkie procesy [...]
Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach). Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam. Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo [...]