czyli pewnie ten mój ból rąk spowodowany jest słabym rozciągnięciem? i pewnie kwestia przywyknięcia?? :) WAŻNE PYTANIE:-)) 1. że radzicie dziewczynom, żeby starały się z każdym obwodem mieć progres, u mnie tego nie ma, bo poprostu przy 3 obwodzie już kompletnie nie mam siły i nie wyobrażam sobie wziąż więcej (póki co:-D),czy powinnam w związku z [...]
dziś trening B ale jakoś strasznie słabo mi szło#-P i zrobiłam tylko 2 obwody i zakończyłam 50pajacykami8-) dzisiejsza miska i ponawiam moje poprzednie pytania żeby sie nie zagubiły;-) 1. radzicie dziewczynom, żeby starały się z każdym obwodem mieć progres, u mnie tego nie ma, bo poprostu przy 3 obwodzie już kompletnie nie mam siły i nie wyobrażam [...]
Jeżeli masz problemy trawienne wynikające z obecności w koncentracie białka serwatkowego laktozy, to polecam sprawdzić wersje bez jej obecności w składzie. Np. z Allnutrition lub Sfd Nutrition. Możesz też przemyśleć trochę lepszy pod względem jakości izolat białka serwatkowego. Jeżeli chodzi o białko jaja to wybór również będzie jak najbardziej [...]
[...] aminokwasow to frakcje bialkowe przetrawione czesciowo przez enzymy trawienne (metoda sztuczna oczywiscie) i sprasowane w tabletke ..metoda ta nazywana jest hydroliza bialka...najlepsze aminki sa robione z bialka serwatkowego...hydrolizat serwatki razem z izolatem serwatki to najlepiej przyswajalne bialka a co za tym idzie najbardziej [...]
[...] sniadanie jest malo odzywcze, bo te platki sa mizerne." zawsze mozesz dodac do platkow np. rodzynki, czy 2kanapki z chleba razowego z szynka drobiowa itd... w diecie brakuje ci 60g ww i 60g bialka wiec tak: 60g carbo po treningu, 30min pozniej 30g bialka, godzinke po nim posilek potreningowy........ 30min przed snem 30g bialka. Veron
30% białka pochodzącego z serwatki i izolowanej proteiny zarodków pszenicy (specjalistyczny dodatek odżywczy produkowany we Francji). Hydrolizat białka kolagenu zwierzęcego dostarcza form wolnych i peptydowych. Zestaw ten tworzy uniwersalny profil aminokwasowy o wysokiej wartości biologicznej. Taki skład aminogramu zapewnia dostęp do aminokwasów [...]
No to tak: Żarłem w zyciu 3 różne gainery - MassXXL, Gain Boli (1 raz)i 737. MassXXL to był mój pierwszy gainer, dawno temu, w wieku lat 17 myślałem, że to ze mnie zrobi tytana. I prawie zastąpiłem nim normalną dietę i jakoś przybrałem 1.5 kilo więc efekt na duży plus :) Smak był na początku git (wanilia,albo banan, ale później się znudził [...]
Kilka rad odnośnie 737: - nie rozpuszczaj w zimnym mleku z lodówki! Trochę podgrzej. Unikniesz wzdęć, bąków i bólu brzucha. Więcej strawionych, mniej wydalonych białek. - po rozpuszczeniu w szejkerze, czekaj aż piana opadnie - napompowany powietrzem gainer wzmaga wzdęcia itd. Jeśli mieszasz łyżką, dokładnie rozetrzyj grudki (w cieplejszej [...]
To akurat jest kwestia indywidualna. Jeden zje 30min i będzie dobrze trenował drugi 1,30h wcześniej i będzie dalej pełny. Posiłek po treningu wypadałoby dostarczyć w ciągu półtorej godziny.. posiłek wartościowy. Jeśli powrót zajmuję Ci około 2 godzin po prostu weź sobie do tych bananów jakieś lekkie źródło białka i zjedz razem z bananami bardziej [...]
Nie baw się w mieszanie białka z kretą, bo to wymaga wiedzy i proporcji odpowiednich, przykładowo w grę wchodzi tylko mono, nie stacki i np. 5 g wymieszane z 10 g białka, dokładne sposoby są w necie wystarczy poszukać, ale tak jak mówię nie baw się w to, tylko normalnie stosuj dawki stacka przed treningami, po treningach itp i zachowuj min. 20 [...]
[...] się że masz takie ciekawe książki w domu, może byś je zaczął czytać bo jeszcze ktoś sobie zrobi krzywdę czytając twoje posty, napisałeś "jem powiedzmy 400g wegli, 200g bialka i 100g tłuszczu, to jak dodam 100g białka to nie przytyje?" tak 300 gram białka na dzień to akurat zapotrzebowanie dla osoby ważącej ładnie ponad 100 kg widać [...]
Możliwe,że wątróbka z indyka ma tak dużo tłuszczu?? Znalazłam wartości i wg nich na 100 g jest 16 g białka, 17 g tłuszczu i 2 g ww. Przecież nie wygląda na tłuste mięso. Macie jakieś inne wartości, czy rzeczywiście te są dobre i trzeba się nimi kierować? Na innej stronie więcej białka, ale również więcej tłuszczu: [...]
Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym. (A) przed pieczeniem (B) po upieczeniu 1) ważysz wszystkie składniki: - sumujesz wagę(A) - sumujesz białko(A) , - tłuszcze(A) , - węgle(A) , - kcal(A) 2) wszystkie procesy [...]
Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach). Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam. Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo [...]
I.daj jakies zrodlo bialka-masz za malo bialka,daj tez tluszcze,orzechy ,pestki dyni) II.ok III.daj inne zrodlo bialka ser zolty nie za bardzo IV.przed treningiem bialko szybkoprzysfajalne(miecho,ryby)za duzo tego bialego sera 2 raqzy w dniu wystartczy V.po treningu oki(mozesz dac cos o wyzszym IG np ryz bialy) VI. na noc oki duzo dales wegli na [...]
skoro masz takie ograniczenia to mozesz tak: I. 7.00 płatki owsiane 3/4 szklanki mleko 2 szklanki 15-20 rodzynek trochę orzechów jabłko / dodaj zrodlo bialka np. jajko lub twarog II. 10.00 kefir 400ml banan/ jabłko /ciezko to nazwac posilkiem, brak tu bialka,tluszczu. Możesz tu dac jakis serek wiejski,twarog,jajko,tunczyka, kawałek [...]
Grekar - widzę, że cięższy sprzęt do fotek wyjąłeś ;-) Karkóweczka od razu rzuca się do mnie z monitora! %-) Ps - wczoraj oglądałem jakiś najnowszy program dokumentalny na BBC Earth z końcówki zeszłego roku, o porównaniu diet: high carbs&proteins VS high proteins&fat Dwóch braci bliźniaków - obaj lekarze, podjęli się eksperymentu. Jeden jadł [...]
MrRMPL1 - jesteś nienormalny, ładując w siebie tyle białka. Ale... Skoro uważasz to za stosowne to gratuluję :-P Może nie umrę }:-( nie uważam tego za stosowane, raczej za smaczne, w końcu żyjemy po to żeby jeść %-) Ale możemy żyć dłużej i cieszyć się tym jedzeniem dłużej - a przesadne ilości białka nie są najlepszą drogą do przedłużenia swojego [...]
jest to bardzo proste, ciasto 2 łyżki skrobi kukurydzianej 4 białka jaj 2 żółtka jaj 4 łyżki mleka chudego mieszamy najpierw skrobie,żółtka,mleko...następnie ubijamy białka,łączymy wszystko i gotowe a sos to jogurt naturalny 0% i 20 g odżywki białkowej sfd :-PP Zmieniony przez - Anochijew w dniu 2015-03-29 08:30:17
jest to bardzo proste, ciasto 2 łyżki skrobi kukurydzianej 4 białka jaj 2 żółtka jaj 4 łyżki mleka chudego mieszamy najpierw skrobie,żółtka,mleko...następnie ubijamy białka,łączymy wszystko i gotowe a sos to jogurt naturalny 0% i 20 g odżywki białkowej sfd :-PP Zmieniony przez - Anochijew w dniu 2015-03-29 08:30:17 Dzięki ! Zapisałam :-D