Nono - dostales juz odpowiedz. Wszystko byloby fajnie tylko ze nie masz tam zrodla pelnowartosciowego bialka (jaja/miecho chude/ryba/odzywka - chyba najlepiej bedzie pasowala tutaj;) Tylko ilosc dodanych skladnikow skonfrontuj z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Ilosc tluszczy raczej nie powinna przekraczac ilosci bialka. Miod, jezeli juz to od razu [...]
Zacząłem coś czytać o jedzeniu więcej żeby też jakąś chociaż minimalną wiedzę mieć O niejasności będę pytał tutaj (w koncu temat pasuje) albo na google - zależnie czy będzie jeszcze sila po czytaniu o jedzeniu szukać jeszcze dodatkowego info. 1.) Aminogram to składnik aminokwasów, które to z koleji są składnikami białek. Aminokwasów mamy 22 [...]
csc tak ogólnie o białku - po treningu można przyjąć więcej białka niż normalnie a nawet wskazane i pożyteczne jest żeby po treningu siłowym zapodać sobie porządną dawkę właśnie białka
[...] oleju lnianego nie dostalem jeszcze, ale jak dostane to na noc bede brac. Zwazylem przed chwila jajka i troche lepiej to wyglada, zanizylem po prostu wtedy i brakowalo bialka. Teraz to wyglada tak: 1. 150g ryz + 100g piers + 15g oliwy 2. 110g pieczywa+3jajka+10g oliwy 3. 110g pieczywa+3jajka+10g oliwy 4. 150g ryz+100g piers 5a. 50g [...]
Mam taki problem i nie wiem co zrobić, proszę o pomoc: Trenując na masę jaki jest górny próg tłuszczy gramów na kilogram ciała ? Ujmę to inaczej: Mam 2,54 grama białka (jem tyle bez problemu bez odzywki, nie mam BCAA wiec dalem tyle) + 4,35 grama węgli (w tym 88 gram z Carbo) + 1,2 grama tłuszczy. Wszystko pięknie tylko razem jest to 3000 kcal. [...]
[...] orzechów z suszonymi owocami 18.30 wypijam przed siłownio mix gainera z Bialkem proporcje to tak50g gainera i 75g odzywki białkowej 21.00 po treningu idzie 25g gainera i 50g bialka 2120 nareszcie w domu po treningu wciskam na sile kostkę (200g) półtłustego twarogu. I teraz moje 2 pytanie ponieważ mam dość kupowania i wywalania kasy na gainery [...]
mam pytanie odnosnie SCHABU PIECZONEGO - Jest dobrym zrodlem bialka? bo widze ze troche tego bialka ma ,ale tez posiada troche tluszczu. Jak to z nim jest ,sprzyja miesniom gdy sie cwiczy nad poprawa definicji?
maltodekstryna - macie jakieś zdanie na temat tego środka? bioly99, z tego co można wyczytać na forum to ser nie jest dobrym źródłem białka rano, a w śniadaniu brakuje Ci pełnowartościowego białka Zmieniony przez - TomekUrug w dniu 2010-09-20 15:44:03
[...] niekorzystnie dzialaja na moja cere. Mam wrazliwa, naczynkowa ze sklonnosciami i niestety ciagle meczacym tradzikiem. Czerwone warzywa i wyzsza (czyli normalna, zalecana powszechnie ilosc bialka) powoduja pogorszenie skory twarzy. Wobec tego staram sie bazowac na warzywach zielonych. Co do bialka... No coz, takie geny, tego raczej nie zmienie.
Hej:) Jaką ilość zalecacie w gramach: białka, węgli, tłuszczy dla osoby jak ja? Tzn. dane w profilu. 2. Chcę po długim roztrenowaniu(miesiąc) rozpocząć znów ciężkie treningi. Czyli wypadałoby dobrze pokrywać zapotrzebowanie na składniki i nie stracić masy mięśniowej, ale... Ale przez słodkie lenistwo i wcześniejszą dietę masową, której idealnie [...]
Przedstaw swój poprzedni plan treningowy, czas jego wykonywania i progres masowy/siłowy w jego trakcie. WAGA CIAŁA: 87,5 PODAZ KALORII: ponad 3000 kalorii ILOSC BIALKA NA KGMC: ponad 2g ILOSC TLUSZCZU NA KGMC: okolo 1g ILOSC WEGLOWODANOW NA KGMC: około 4g Mało jadłeś. Szczególnie białka powinno byc o te 0,5 g/kg więcej a kalorycznośc mozesz [...]
CYNK FOSFOR FLUOR KOBALT Cynk ynk jest jednym z minerałów śladowych, którego ilość w organźmie ocenia się na 1,5g do 2,2g, a który występuje jako składnik około 70 enzymów biorących udział w różnorodnych przemianach ustrojowych. Cynk jest niezbędny w syntezie białka oraz kwasów nukleinowych, kieruje kurczliwością mięśni, bierze udział w [...]
SELEN SOD WAPN ZELAZO Selen elen jest niezbędnym składnikiem organizmu i występuje we wszystkich komorkach. Najwięcej zawierają go: wątroba, nerki, trzustka. Selen wchodzi w skład peroksydazy glutationowej - enzymu chroniącego błony komórkowe i erytrocyty przed działaniem wolnych rodników. Selen wraz z witaminą E stabilizuje błony komórkowe [...]
e tam 6 jajek. ale ma być dużo węgli + dużo białka + tłuszczyk do owsianki dodaję 3-4 łyżki oleju rzepakowego i tu jak się sypnie 40-60 g białka w prochu jak mam apetyt tododatkowo wlatują bułeczki z kabanosami, parówkami, kiełba albo jakiś wiejski i jest git. śniadanie ma być megawyj**ane ;-) od niego zależy mój caaaały dzień
e tam 6 jajek. ale ma być dużo węgli + dużo białka + tłuszczyk do owsianki dodaję 3-4 łyżki oleju rzepakowego i tu jak się sypnie 40-60 g białka w prochu jak mam apetyt tododatkowo wlatują bułeczki z kabanosami, parówkami, kiełba albo jakiś wiejski i jest git. śniadanie ma być megawyj**ane ;-) od niego zależy mój caaaały dzień no jak zeżresz [...]
Witam, Na wstępie odrazu mówie że mam przygotowaną diete i stosuje się do niej (tak na wszelki wypadek zeby zamiast odpowiedzi na moje pytanie nie otrzymac odpowiedzi czy mam diete i czy sie do niej stosuje). Spozywam takze Białko Ostrowii. Niestety ciężko przechodzi mi ono przez gardło... Spożywałem tylko z mlekiem, z mlekiem, kakaem, miodem [...]
[...] z pomidorem lub rzodkiewka lub innym warzywem, dodaj troszke oliwy z oliwek, lub jakis nasion -jestes wegetarianka?, obiad bez miesa?, ale rybe jesz, wiec jedz ja czesciej, sodaj soje, fasole jako roslinne zrodla bialka. Nabial nie jest podstawowym zrodlem bialka. A co takiego robi sie na wioslarzu jak nie wiosluje, albo mozniej albo slabiej?
Tak jak zostało napisane, trzeba liczyć białko ze wszystkich źródeł. Niemniej bardziej bym tutaj pisał o liczeniu aminokwasów niż białka. Źródła roślinne mają często problem np. z metioniną czy fenyloalaniną, także liczenie tego jako całości nie jest zbytnio słuszne. Termin "kompletność aminokwasowa" nie jest tutaj zbyt właściwy, należałoby raczej [...]
Zagłębiłem się trochę w temat i doczytałem, że białka nie musi być dużo bo ketony właśnie ochraniają białka ciała przed katabolizmem, a jak jest dużo to można się z ketozy wyprowadzić bo wątroba zacznie zamieniać aminokwasy na cukier w procesie glukoneogenezy. Z logicznego punktu widzenia i tego czego się do tej pory udało mi nauczyć na dietetyce [...]