A to nie jest też tak, że kluczowa rolę odgrywa gęstość mieśni wypracowana prze zlata treningów. Ja z własnych obserwacji, spostrzegam że utrzymanie w okresie roztrenowania wyższej podazy białka pozwala zachować w większości proporcje, gorzej z jakością mięśnia.
nie rozumiem jak białka i węgli jest ok a kalorii brakuje. Rozpisz co dzisiaj zjadłeś. 150 ml oliwy może działać przeczyszczająco, zaburzy proporcje kwasów tłuszczowych.
Zdecydowanie trzeba czasu i cierpliwości aby rozbudować całość sylwetki. Pozwoli to poprawić proporcje między dużą głową, mniejszą ilością mięśni na Twoim ciele. Jest to całkiem normalne, szczególnie wśród osób początkujących, które zanim zaczęły pracę nad swoją sylwetką były szczupłe. O ile jesteś początkującą i młodą osobą, to trening z [...]
[...] swoje ciało jak reaguje. A co do cięcia kcal to lepiej aktywnosc zwiekszac a miske zmniejszac dopiero na koncu. Bez urazy wiem jak sie pisze diete jakie makro jakie proporcje itp i nie pytam co zrobic zeby przytyc tylko z czego moze wynikac roznica w rozbieznoci kcl miedzy tyciem a chudnieciem z tego co napsiales wystarczy odiac albo [...]
@diilmach Wzorowanie się na diecie z Twojego profilu do przystosowanie jej dla siebie było by dobrym pomysłem ? Bo widzę, że ma podobne proporcje węgli i tłuszczy jak podałeś dla mnie Zmieniony przez - wisniaa95 w dniu 2016-12-30 23:52:24 Zmieniony przez - wisniaa95 w dniu 2016-12-30 23:52:47
[...] i czy mogę go zjeść na kolację, czy raczej przewidzieć go we wcześniejszych godzinach (np drugie śniadanie lub deser). Kolejna kwestia to tofu. Też mi smakuje i ma całkiem ładne proporcje 12B : 8,8T : 6W. Pewnie że lepszy pod względem białka byłby twaróg ale mam duże kłopoty z trawieniem białka mleka i pochodnych. Co sądzicie o tofu? Będzie ok?
[...] i stanowić uzupełnienie ilości białka w pożywieniu do pożądanej wielkości (w przypadku kulturystów ok. 2g na 1kg wagi). Dzięki odżywkom można dość precyzyjnie regulować proporcje białek i węglowodanów w diecie przy treningu budującym masę mięśniową. Odżywki wysokobiałkowe wykorzystywane są także w procesach redukcji wagi, a także w stanach [...]
Deadlifter, jak tomsZiom się znudzi oliwa to niech nie zastępuje jej olejem lnianym bo wtedy bedzie mial kijowe proporcje kwasów tłuszczowych :) Pozdrawiam !
bolesnosc propa i innych SAA to zle dobrane proporcje oleju czy tez wody do stezenia ,wiec jezeli niezna sie prawidlowych proporcji stosunku estru do substancji wypelniajacej to sam nic z tym niezrobisz i to tyle .Apteczne SAA raczej niesa bolace bo jest to kontrolowane ,a klepane w :piwnicach: wiesz jakie sa
krótkie estry bolą bo mają wysoką temperaturę topnienia, apteczny towar na krótkich estrach ma niskie stężenie i dlatego nie boli. Źle dobrane proporcje skutkują tylko tym że towar ma zaniżone stężenie lub nie jest klarowny bo substancja aktywna nie jest do końca rozpuszczona.
Istotne jest utrzymanie odpowiednich proporcji kwasów tłuszczowych w diecie. Jak wiemy, omega 6 zwiększają stany zapalne, więc złe proporcje w stosunku do omega 3 są w stanie powodować problemy ze stawami, nawet zachowując w miarę wysokie spożycie tłuszczów.
no niestety to tylko undery,tam się nie dba o jakośc produkcji jak robią to oficjalne firmy farmaceutyczne, np. jakieś różne proporcje proszku w stano itp heh. Wbijasz coś ale nie wiesz co :)
Nie ma warzyw. Zamiast słonecznika daj 20g orzechów. Dodaj oliwę z oliwek i 1-2 razy w tygodniu tłustą rybę morską. Moim zdaniem za dużo węglowodanów. Zmień proporcje na korzyść tłuszczu. Aeroby po siłowym, w dni wolne możesz dodać interwały. A ile dodałeś do zapotrzebowania na masę? Jakie zapotrzebowanie na utrzymanie wagi?
w smaku najlepsze jest dla mnie Mckennedy (za tydzien bodajze bedzie na amerykanskim tygodniu w lidlu po 8,99 za sloik 450g)- zwlaszcza to z kruszonymi orzechami, ale mimo to maslo w orzechów ziemnych nie nadaje sie na staly element diety, ze wzgledu na zle proporcje kw.tłuszczowych.
Trzeba ulozyc proporcje waga ryzu przed ugotowaniem / waga ryzu po ugotowaniu = ilosc jaka chcesz zjesc / x "x" bedzie iloscia jaka musisz nalozyc na talerz ;) Powiedzmy, ze ugotowales 125g ryzu, po ugotowaniu wazy on 300g. Chcesz zjesc 50g. 125 / 300 = 50 / x 125x = 300 x 50 x = 120 Aby zjesc 50g ryzu musisz nalozyc na talerz 120g
czyli jednak o to mu chodzi wiec jest to tylko czysta matemetyka Patrzysz ile wazy ryz przed ugotowaniem i ile wazy po ugotowaniu i jaka czesc z tej torebki masz zjesc(czesc,ktora sie przeciez nie zmienia podstawiasz to pod proporcje i liczysz, tak jak pisal kolega. Nie ma w tym zadnej filozofii