[...] każą nam zwracać się w kierunku żywności tzw. normalnej, zwykłej, która jest dla nas bezpieczna i przez którą nie wyrosną mężczyznom piersi, a kobietom broda. Pij mleko, będziesz mały Oczywiste jest, że w dzisiejszych czasach nie ma żadnej "normalnej" żywności, a za tak zwaną zdrową żywność trzeba zapłacić krocie. Jedyna w miarę czysta [...]
[...] wlewać zupkę z marchwi do mleka w proporcji 1:1 i dalej 1:2 części mleka. Zamiast zupek można w okresie biegunki podawać czysty sok z surowej marchwi zmieszanej z wodą, a mleko dopiero po zakończeniu biegunki. Wzdęcia, gazy - stosuje się napar z nasion marchwi 1 łyżeczkę na szklan-kę wrzątku. Zewnętrznie Stosuje się odwar z marchwi na kompresy [...]
[...] - zamiast smażyć przygotuj je na ruszcie, w piekarniku, kuchence mikrofalowej, parowarze. Do gotowania używaj oliwy z oliwek zamiast masla, margaryny czy smalcu. Pelne mleko zastąp odtluszczonym. Zdejmuj skórę z kurczaka i indyka. Węglowodany zakazane to węglowodany oczyszczone, znajduję się w żywności wysoko przetworzonej: gotowy makaron z [...]
[...] sfd. Żaden ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym już osobnikiem nie spożywa mleka. Tak to urządziła natura. Jeśli chodzi o koty to my ludzie nauczyliśmy je pić mleko. Koty które go nie piją żyją dwa razy dłużej (co zostało naukowo udowodnione). Obecnie mleko zostało zastąpione specjalnym pożywieniem, które ze smakiem zajadają nasi [...]
Artykuł ten przedstawia podstawowe zasady diety odchudzającej nie narzucając jednak konkretnych posiłków tak aby każdy mógł dobrać je według własnych upodobań. Omawiany artykuł napisany jest w sposób przejrzysty i zrozumiały wiec do dzieła: Każdy zjedzony przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników. Są to (3 najważniejsze) : - [...]
[...] jest pasteryzacja mleka. Wystarczy naprawdę krótka chwila podniesionej temperatury podczas takiej pasteryzacji, by je tam uszkodzić. Zatem nasi dziadowie, którzy pili surowe mleko, jedli świeże masło, krasili świeżym olejem lnianym, dostarczali swojemu organizmowi naturalne a nie przemysłowo przerobione NNKT. Nic też dziwnego, że na ogół nie [...]
[...] a później, po okresie laktacji, teoretycznie juz tego nie potrzebujemy. Jednakże to właśnie Homo sapiens wymyślił sobie, że przez cały okres życia dorosłego będzie pił mleko od innego ssaka. Mamy trzy rodzaje niedoborów laktazy: pierwszy z nich do ciężka postać wrodzona u noworodków, druga to wtórna wynikająca z uszkodzenia kosmków [...]
Witam wrzucam trening oraz dietę do oceny, motywacja jest no i po wakacjach więcej czasu (ze względu na zakończenie studiów i pracę). Trening HST ze względu na to że wcześniej też było HST i były efekty nie zamierzam nic zmieniać Wyciskanie na prostej Wyciskanie skos Ściąganie drążka wyciągu do pleców Przyciąganie sztangi w opadzie Wyciskanie do [...]
Odchudzanie w okresie dojrzewania, jak to zrobić efektywnie i zdrowo? psonic Witam! Postanowiłem ukazać moją wizję odchudzania w okresie dojrzewania. Zacznijmy od tego czym jest otyłość, choć biorąc pod uwagę, iż SFD jest forum sportowym to nie zawsze jest ona powodem redukcji. Otyłość jest chorobą, podczas której zwiększamy nadmiernie masę [...]
[...] postacią tych tłuszczy, oraz 5% energii spożytej pod postacią omega-6. Swoje twierdzenia opiera na założeniu ze podobne proporcje wymienionych kwasów tłuszczowych posiada mleko kobiece. Wtedy biorąc pod uwagę nasz przykład ( 2700kcal energii ogólnej, 30% pochodzenia z tłuszczy, 10% z nnkt, - czyli 30g nnkt), powinniśmy spożyć 15g omega-6, oraz [...]
[...] stosować dietę zmodyfikowaną. ALERGIE Przede wszystkim należy unikać produktów, na które dana osoba jest uczulona. Za najpowszechniejsze alergeny pokarmowe uważa się: mleko i produkty mleczne, np. masło, śmietanę, jogurt, sery; produkty zawierające gluten, takie jak mąką, pieczywo, produkty z zawartością jęczmienia i owsa; jajka; [...]
[...] kosci u nimowląt i malych dzieci, u starszych osob odwapnienie kosci. # Glowne zrodla: Pierwesze zrodlo stanowia produkty spozywcze, np. soltko jaja, watroba, pelne mleko, maslo. Drugie zdrodlo stanowi synteza tej witaminy z cholesterolu znajdujacego sie w skorze czlowieka, pod wplywem dzialania promieni ultrafioletowych. Wit. E- #Glowne [...]
[...] produktów, które mogą podnosić poziom złego cholesterolu (LDL) oraz trójglicerydów. Szczególnie niebezpieczne są wszystkie pokarmy, które w składzie zawierają jednocześnie mleko, jaja i cukier (naleśniki, placki,ciasta, lody itp.), wszelkie tłuszcze zwierzęce (smalec, łój, masło krowie), pokarmy mięsne (parówki, kiełbasy, kotlety, szynki itp.), [...]