[...] tkanek, powoduje ich odwodnienie, sprzyja zakażeniom ropnym, np.zapaleniu torebek włosowych oraz czyraczności, powoduje swędzenie skóry, uczula skórę na bodźce świetlne (cukier jest fotokatalizatorem). Uszkodzenie wątroby, która jak wiadomo niszczy jady bakteryjne i wiąże ciała trujące (rtęci, arsenu itp.) może być przyczyną wysypek [...]
[...] najbardziej opornego. Osoby mające problemy z nadwagą, nie powinny rezygnować ze śniadania-trzeba po prostu ograniczyć spożycie składników wysokokalorycznych, takich jak cukier i tłuszcze. Równowaga kaloryczna i składnikowa. Obecnie diść powszechnie wiadomo, że idealny poranny posiłek powinien dostarczyć nam około 20% całego dziennego [...]
[...] a także w stanach pourazowych i rekonwalescencji po zabiegach, itp. - OLIMP Dextro Juice Preparat uzupełniający dietę, w farmaceutyczną dekstrozę i taurynę. Dekstroza to cukier prosty, który wpływa na zwiększenie bilansu energetycznego oraz sekrecję anabolicznego hormonu - insuliny. Poprzez dodatek tauryny oraz naturalnego jabłczanu(malic [...]
[...] stronię od odżywek, co sprowadza się do mojej niewiedzy w tej dziedzinie. Propaganda kusi mnie do użycia gainera. Wertując forum przeczytałem posty, pokrótce brzmiące: kup cukier puder - będzie taniej, podobny efekt mogą przynieść kanapki z pasztetem; gainer jest jedną z najmniej potrzebnych odżywek. Co o tym sądzicie? Znalazłem dwa, [...]
[...] dowiedzialem sie o problemie z pitką... Ogólnie z badań raczej nic nie wynika, tak jakbym był zdrowym człowiekiem... Cukrzycy nie mam, chociaż w rodzinie jej dużo. No ale cukier poki co w normie. Cwiczylem na silowni 3 lata (16-19) i mowia ze od tego moze, ale no badali mnie, mialem rezonanse itd, nic z tego nie wynika, gdyby bylo uszkodzone [...]
[...] źródło choliny i inozytolu. Wspomaga metabolizm tłuszczów i zapobiega jego gromadzeniu. Dodatkowo zwiększa wytrzymałość mięśni. LAKTAZA - jest enzymem rozkładającym laktozę (cukier mleczny) występującą w mleku. Zapobiega występowaniu nietolerancji laktozy i ułatwia trawienie mleka. Gainbody 30 jest idealnym uzupełnieniem diety dla osób [...]
[...] W badaniach dokładnie wyszło, ze odpowiedź insulinowa jest albo za mała, albo występuje nie w tym momencie co trzeba, aby przyczynić się do transportu kreatyny. Dextroza to cukier prosty o bardzo wysokim IG, przez co należy go unikać. Może on powodować raczej ujemne skutki. WNIOSEK: Dextroza jest całkowicie zbędna zarówno przy cyklu kreatynowym [...]
[...] warzywa o niskim IG. Czasem do brokuła czy kalafiora dodam bułkę z masłem, ale to jest max.15g takiej bułki (nie więcej niż 12g cukru na porcję). Po tym wiem, że mi cukier nie skacze, bo czuję to. Pieczywo, makarony- w ogóle. Słodycze też odpadają. Dawniej w soboty na 1 posiłek jadłam coś słodkiego- pół czekolady, kilka ciastek czy [...]
a wiec bardzo często mam zbyt niski cukier najczęściej 55 na razie zaczynam pomiary przyrządem ojca który tez chory na cukrzyce z tym że on ma za wysoki cukier, chory jest takze dziadek który równiez ma za wysoki cukier, nie wiem jak to ocenić czy ja już jestem chory na hipoglikemie ?, za wysokiego cukru nie mam w zasadzie nigdy zazwyczaj zbyt [...]
[...] LUB EWOLUCYJNA Ta dieta oparta jest na przekonaniu, że wiele dzisiejszych chorób jest w częsci spowodowanych przez rafinowane węglowodany (kasze, ryż itp.),przetworzony cukier, czy też konsumowany przez nas nabiał. Z drugiej strony nasi prehistoryczni przodkowie należeli do kultury zbieracko-łowieckiej, jedli mięso, jeżeli było dostępne i [...]
[...] w zasadzie w naturze nie ma produktów czysto węglowodanowych, które byłyby niezbędne dla człowieka. Węglowodany dzielimy na proste i złożone. Przykładem prostych są miód i cukier. Węglowodany złożone występują w wielu produktach spożywczych, na przykład ziemniakach, pieczywie i kaszach. Prawdopodobnie każdy słyszał określenie mąka ziemniaczana [...]
Witam tak jak w temacie Mieżyłem sobie naczczo cukier i wyszło mi 111 zazwyczaj mam 50-60 wziełem 10g glukozy i po 30 min zmierzylem cukier i zamiast wiecej mialem jeszcze mniej 97 i miezylem co 5 min cukier spadal 97-76-67-57 i nie wiem co się dzieje proszę o pomoc:(,wydaje mi się że po spozyciu glukozy cukier powinien wzrosnac a nie spdac tak [...]
[...] pokarm. Kumulują ją wszystkie podstawowe składniki pożywienia - białka, tłuszcze i węglowodany. Jednakże głównym paliwem organizmu pozostaje tylko jeden z nich - glukoza - cukier pochodzący z przemian niemal wszystkich strawnych węglowodanów. Po poziomie glukozy organizm rozpoznaje dostatek lub deficyt energetyczny. Dzieje się tak dlatego, że [...]
[...] problemów z cukrem, a nawet żółtaczki. Analiza moczu: - bakterie wszelkiego rodzaju mogą świadczyć o zakażeniu cewki moczowej, pęcherza, nerek, czy miedniczki nerkowej. - cukier, obecność glukozy w moczu może świadczyć o cukrzycy - białko w moczu może być z powodu podwyższonej temperatury oraz po silnym wysiłku fizycznym, jeśli wystąpi przy [...]
[...] po produktów mlecznych można znieść nie jeden temat na forum bądź w czasopismach. To nasz ludzi dbających o dobrą i zdrową sylwetkę najbardziej ciekawi w tym produkcie to cukier mleczny laktoza (właściwie to dwucukier, składający się z glukozy galaktozy). Ale tym razem chciałem poruszyć kwestie produktu nabiałowego jako źródła białka w diecie [...]
[...] procesy życiowe. Nie zapomnijmy jednak , że przy prawidłowym żywieniu spożywanie owoców oraz warzyw zapewni nam wystarczającą ilość cukru. Ponadto rafinowanie pozbawia cukier wszystkich witamin i substancji mineralnych, jakie zawiera w swej pierwotnej formie. Pozostają czyste węglowodany. Usunięcie białek,witamin i substancji mineralnych [...]
[...] takiego sposobu odżywiania. 1. Jeśli chcesz pochłonąć bardzo duże ilości kalorii przy jednym posiedzeniu, to korzystasz z przetworzonej żywności. Zazwyczaj jest ona bogata w cukier lub sól. Cukier nie jest zdrowy, a sól jest taką trucizną, że jedząc praktycznie to samo ciśnienie skacze mi z 110-115 do 125-130. Jest bardzo destrukcyjna dla układu [...]
[...] procesy życiowe. Nie zapomnijmy jednak , że przy prawidłowym żywieniu spożywanie owoców oraz warzyw zapewni nam wystarczającą ilość cukru. Ponadto rafinowanie pozbawia cukier wszystkich witamin i substancji mineralnych, jakie zawiera w swej pierwotnej formie. Pozostają czyste węglowodany. Usunięcie białek,witamin i substancji mineralnych [...]
[...] naprawdę super schudłam z tkanki tłuszczowej 10procent a z wagi około 5kg, W maju zastój, Pod koniec czerwca czułam się źle, mogłam spać całymi dniami no i zaczełam mierzyć cukier, który był wysoki, dawałam insulinę, jadłam praktycznie same warzywa, na które też musiałam dawać insulinę a i tak cukier w granicach 300, brałam 70-80j insuliny na [...]