[...] dobre) 200ml wody 10ml oliwy 7g drożdże suche (saszetka) Sól Łyżeczka curku Opcjonalnie ulubione ziola Drożdze mieszamy z ciepłą woda (40C- nie moze być za gorąca), dodajemy cukier i odstawiamy na 5-10min. Do maki w misce dodajemy zaczyn i lyzka mieszamy az zbierzemy cala mąkę. Przekładamy na blat i wyrabiamy 10-15min. W międzyczasie dodajemy [...]
[...] nabiał i za dużo cukru. Zacząłem walczyć w grudniu zeszłego roku. Wyeliminowałem prawie zły tłuszcz (obecnie tylko jaja). Przez 2 miesiące próbowałem odstawić całkowicie cukier i soki, ale efekt był taki, że miałem nieprzyjemne wzdęcia (przez nadmiar węglowodanów z niskim indeksem), oraz czułem się fatalnie: senność, brak koncentracji, [...]
[...] - Co myślicie o keczupie Pudliszek? Niestety nie lubię pomidorów, czy mogłaby to być pewna alternatywa, ale wliczana w bilans? [skład: pomidory (183g na 100g ketchupu), cukier, ocet, cebula, skrobia modyfikowana, sól, aromaty naturalne (zawierają seler); wartość energetyczna w 100g btw 1,8/0,5/21,9/ 96 kcal. Właściwie same węgle, chyba [...]
Witam !!!!jak długo u cukrzyka ..po zjedzeniu loda np.1 gałka albo mały włoski ....utrzymuje sie cukier czy jest to czas dłuzszy niz 1 dzien ..i miewiecej ile moze sie cukier podniesc...nomalnie biore tabletki i cukier na czczo mam ponizej 100 a w dzien tak samo mi sie utrzymuje ponizej 100...czego moge oczekiwac po jednej porcji lodow
[...] do swojego odżywiania? Skład: pomidory krojone (60%), sok pomidorowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy Zauważyłam, że takie pomidory w wartościach odżywczych mają także cukier (w 100g jest 3,1g cukru). Jest to cukier z soku pomidorowego czy ten cukier wynika z naturalnych cukrów występujących w pomidorach i nie ma sie czego obawiać?
[...] wędliny, pasztety inne mielonki, w których nie wiadomo co jest. Wszystkie produkty zawierajace konserwanty, utrwalacze, przedłuzacze ważnosci. Produkty zawierajace zwykły cukier(jogurty owocowe) batony, fast foody, margaryny i inne mieszanki, które nie maja prostego jednolitego składu! Podsumowujac jedz tylko takie produkty, których składniki [...]
[...] mogą podnosić poziom złego cholesterolu (LDL) oraz trójglicerydów. Szczególnie niebezpieczne są wszystkie pokarmy, które w składzie zawierają jednocześnie mleko, jaja i cukier (naleśniki, placki,ciasta, lody itp.), wszelkie tłuszcze zwierzęce (smalec, łój, masło krowie), pokarmy mięsne (parówki, kiełbasy, kotlety, szynki itp.), jaja, mleko i [...]
[...] ulepszoną, do przygotowania ciasta w mikrofalówce. Dodając specjalną mieszankę białek, zwiększyliśmy zawartość białka w producie, natomiast obniżyliśmy ilość węglowodanów, a cukier wyeliminowliśmy, więc możesz ciastko zjeść bez poczucia winy. W przygotowaniu jest jak bułka z masłem! Wszystko, czego potrzebujesz, to twój ulubiony kubek wypełniony [...]
[...] Wkradlo sie pare grzeszków np: 30 kolegi, mimo to bilans kaloryczny tygodniowy byl utrzymany. Za namowa kolegi poszedłem zbadac sobie dodatkowe badania hormony, tarczyce i cukier. Zdecydowałem sie na siłownie i diete poniewaz czułem sie juz fatalnie.Poprostu fatalnie. W przeciagu 2 lat zyskałem troche siły i zywotnosci, i z biegiem czasu [...]
[...] robię zbrodnię, z racji tego, że w Polsce jest drogie, poza tym jest tłuste, w czasie diety zastępuję je zwykłym mlekiem lub jogurtem naturalnym 3. Cukier palmowy - wiadomo, cukier - można spróbować zastąpić słodzikiem ( u mnie stevia) 4. Liście limonki kaffir - nie da się zastąpić, łatwo dostać tanio w Kuchniach Świata. Ja kupiłem daaawno temu [...]
[...] węglowodanów czyli też cukrów oraz syropu glukozowo- fruktozowego obecnego w wielu produktach. Cukier to nic innego jak glukoza +fruktoza, syrop glukozowo- fruktozowy to cukier w płynie ( z kukurydzy). Zasada zachowania energii mówi że jak mam wydatek kaloryczny 2000 kcal i jem 2000 kcal to nie tyję nie chudnę. Niestety, organizm ludzki no [...]
[...] tkanki tłuszczowej. CLA - sprzężony kwas linolowy. Posiada wiele zalet: wzmacnia układ odpornościowy, jest antykatabolikiem, wspomaga odchudzanie, obniża cholesterol i cukier. Jest polecany nie tylko ciężko trenującym. Podałem oczywiście tylko najistotniejsze fakty dotyczące CLA i MCT. Ponieważ to nie one są tematem tego artykułu. Jak widać [...]
[...] Jesli chodzi o te mikroskładniki staramy się dostarczać je w formie złożonej. Cukry proste nie mają takich właściwości jak złożone, zatem na niewiele nam się zdadzą cukier czy słodycze, doskonałym źródłem węglowodanów w naszej diecie sa płatki owsiane, rodzynki, ryż, kasza, makarony, warzywa, owoce. Tłuszcze. Tu sprawa jest zupełnie [...]
[...] mięśni). Ze względu na “szybkość” działania węglowodanów dzielimy je na: - proste, - złożone. Węglowodany proste to produkty o wysokim indeksie glikemicznym, takie jak cukier czy miód. Wysoki indeks glikemiczny to po prostu szybkie uwalnianie energii. Z kolei węglowodany złożone zazwyczaj mają niższy indeks glikemiczny, czyli energia [...]
[...] Rynek - nastawiony na długie terminy przydatności do spożycia - zubaża naturalne pożywienie o witaminy oraz inne cenne składniki. Ich miejsce zajmują: tłuszcze trans, cukier, konserwanty, polepszacze. Przeciwnicy stosowania suplementów diety powiedzą, że to nonsens, że kiedyś ludzie nie używali takich preparatów i żyli długo. Tak, to [...]