Nie nie, chodzi mi o cukier biały, nie węglowodany, z samą dietą jak ma wyglądać itd jestem dobrze zaznajomiony, tylko chodzi mi o cukier stołowy, cukier biały. Teraz patrze na artykuły, to po 10-12 łyżeczek jeśli ktoś ma zapotrzebowanie 2000kcal, ale czytałem kiedyś, kiedy miałem totalną zajawke, że 55g to góra
Jaka pewność, że cukier skoczył akurat po Complexie z Olimpu? Complex zawiera cukier i substancje słodzące ale stosunkowo dużo należało by go spożyć żeby cukier skoczył.
Miód sam w sobie, okazjonalnie nie jest zły. Zła jest świadomość, że jest to "zdrowy cukier", bo powoduje to, że po prostu folgujemy sobie z ilościami - skoro "zdrowy" to tak jakby można było jeść słodkość bez ograniczeń... To tak nie działa. Miód składa się z takich samych cukrów, jak każdy inny produkt węglowodanowy. Około 80% to cukry proste, [...]
[...] robocie glod a w automacie jedyne co jakoś trzyma się miana "przyzwoitego jedzenia" to batony oshee/proteinowe/energetyczne a w nich oczywiscie potężna ilość cukru. Czy ten cukier ma aż takie znaczenie żeby go omijać, czy wliczac normalnie do dniowki, zeby tylko się makro zgadzaly? Zawsze do wody można dodać cytryny, czy mięty. Nie widzę [...]
Miód to cukier wg dietetyka. Kazdy weglowodan jest cukrem, a nazywanie miodu cukrem jest tak odkrywcze, ze to chyba jest proba obrazy Pana inteligencji ze strony dietetyka ;) To jakby probowal Panu tlumaczyc ze mieso pochodzi ze zwierzecia, a nie rosnie na grzadce w ogrodku ;) Są niestety różni dietetycy. Dla niektórych "dietetyków" cukier, miód, [...]
redcow dzięki za cukrowe instrukcje:-) Szczerze to nie miałam pojęcia, że cukier godzinę po posiłku powinien być zbliżony do porannego. Zapomniałam dziś glukometru do pracy ale jak wrócę to rozpoczynam eksperymenty. Rano cukier 94. A klapy w tyłek przyjmuje z godnością bo się należą. Piwo to moje przekleństwo ale dopisałam je już do produktów [...]
mnie tylko zastanawia podbijanie węgli żelkami bo to cukier a cukier jako węgle to tak średnio raczej dobra opcja Wydaje mi się, że właśnie po ciężkim treningu siłowym można sobie pozwolić na takie żelki, kiedy trzeba uzupełniać zapasy glikogenu. Szczególnie, że właśnie organizm nie odłoży węgli potreningowych w tłuszcz, a jedynie w regenerację [...]
1:03 :) Poza tym jeśli carbo to sam cukier i żelki to sam cukier, to dlaczego twierdzisz że żelki to zło a carbo nie? http://youtu.be/pr-jMjVB40A?t=1m3s Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-06-18 09:51:43
[...] Co mam poprawić? :) @1 nie zawsze będę w stanie zrobić sobie taki koktajl, ale na pewno skorzystam! Choć to nie jest tak, że rozgotowany ryż ma wysoki IG i szybko puści cukier? Owoce to też cukier, więc gdzie miejsce dla wolnowchłanialnych węgli? @2 Czyli te moje propozycje o kant potłuc? :D EDIT: może do tego Scitecowego dołożyć jednak inny [...]
a ja smak i rozpuszczalnosc mam gdzies :P wazne zeby bialko: nie mialo slodzikow sztucznych, zadnego aspartamu itp ... nie skakal mi po nim cukier ... nie musi sie rozpuszczac jesli cena za rozpuszczalnosc ma byc tona chemikaliow w srodku .... czym jest slodzone to bialko? skacze mi po nim cukier a po ostrowii nie, why?
[...] to nie ma znaczenia - ale dla spokoju swietego mozecie sprawdzic tydzien,dwa czy bedzie lepiej czy tez nie imo - nie bedzie roznicy,bo i tak pojdzie w miecho wszytsko ba cukier nawet lepiej bo szybciej + cukier=insulina insulina po treningu bardzo si ale wiadomo jak jest - jesli samemu sie nie przekona mozna spekulowac na koniec napisze ze [...]
[...] produkty jeżeli chodzi o stopień sycenia. Ale... Bo zawsze jest jakieś ale. Są produktem, którego lepiej unikać na początku przygody z redukcją. Potrafią, niestety, podbić cukier we krwi w sposób znaczący. A przecież wszyscy wiemy, że nie tyjemy od kalorii. Tyjemy od hormonów. Jeżeli będziemy jedli rzeczy, które spowodują wyrzut insuliny, to [...]