A na takie różne teksty "zjedz, zjedz ..." to ja usprawiedliwienie, że mam chory żołądek, cukier, podrażnia mi śluzówkę i potem mam dzień wyjęty z życiorysu. To działa. Jak ktoś nalega to ja się oburzam, że chce mnie wykończyć i delikwent pokornieje %-). Bo jak wiadomo głównie o cukier chodzi. Już wsyzscy wokół wiedzą, ze mam "uczulenie" na cukier [...]
[...] po treningu siłowym wlasnie o to chodzi w J/NJ -> nasilenie lipolizy przez najdluzszy okres jaki sie da zjesz cos -> podniesiec insu -> zahamujesz lipilize jesli to cukier ->nasilisz lipogeneze wiekszosc mitow jakie obowiazuja - obowiazuje dlatego ze 99% spoleczenstwa nie porafi trzymac diety ,zaczynajac od braku pojecia o zdrowym [...]
nie masz co sie przejmować, tez ilosc wegli ma znaczenie ile zjesz po tym treningu, nawet jak dasz taka samą ilosc wegli a np wiecej prostych niz innym razem to juz pewno cukier bedzie wiekszy Wystrzeliłem resztę pasków z glukometru i nie sprawdzam już nawet :p myślę że tak czy inaczej negatywnie to nie wpływa a co 6 tygodni i tak robię badania w [...]
Dokładnie mk wpływało na wrazkiwosc. Wiadomo ze cukier to nie jest wyznacznik ale w szczycie masy to cukier miedzy posilkami 110-115 na czczo ok 90. Teraz kilka dni po odstawieniu insy i mk cukier na czczo ok 80 a 2h po posilku 120g ww 10g fatu 60 bialka ok 85-90 gdzie dalem tylko 400mg berberyny. W sumie tak Wiktor tez mi pisal ze glikemie możemy [...]
[...] niebezpiecznym węglowodanem. Jest tym bardziej niebezpieczny, im więcej się go spożywa, a tak niestety robią dzieci, przyzwyczajając się do złego od najmłodszych lat. To cukier wywołuje takie choroby jak próchnica, paradentoza, choroba wieńcowa i wreszcie najbardziej podstępną z nich – cukrzycę. Od momentu wyprodukowania [...]
Co do tych produktow dozwolonych i zabronionych to bym polemizowal np:pieczywo jasne,cukier,i z tymi jajami smazonymi to tez jakies dziwne bo omnlet jest smazony a jest dozwolony a jajecznica juz nie>>>???
[...] mam półmetek, a nie końcówkę. 2. Tak jak pisałem parę tygodni temu- IG to chuy, jedyne zło to fruktoza w sacharozie. To znaczy te parametry nie są zupełnie w izolacji, bo cukier = wysoki ig i dużo fruktozy, za to np kasza = skrobia i niskie ig, ale w przypadku przetworzonej żywności takiej jak biały ryż albo mąka ryżowa zdecydowanie można [...]
[...] (znowu)- 4.5kg to go No i waga w miejscu, nic a nic nie drgnie. Juz sie przerazam, ze tak mi zostanie Tylko, ze ja sie nie odchudzam, a cyckuje, cwicze na pakerni i troche HIITa to cukier jest winny wszystkiemu, cukier obojetnie pod jaka postacia. Tak, cukier to czyste zlo, podpisuje sie pod tym Tylko dlaczego nie mozna mu sie oprzec?
Lol niezła jesteś z tym zdjęciem. U mnie w dzienniku możesz obejrzeć obrazek rozkładu chemicznego cukru, który wkleiła mi Martucca, jak się upierałam, że cukier z miodu to lepszy cukier niż cukier z cukru albo ciastek :) Hmm.. to ja aż tak nie mam. Na mnie panowie z siłowni nie zwracają uwagi :( Tylko jak Ci się nie poprawi, to się nie zdziw, bo [...]
[...] na glukagon nie reagujesz tak jak powinieneś ogólnie za duża ilość węgli lub w tym posiłku jest ich zbyt dużo insa zbyt długo utrzymuje się na wysokim poziomie mimo, że cukier wrócił już do optymalnego poziomu mimo tego insa dalej była wyj**ana i stąd cukier spadl poniżej normy nie każdy organizm reaguje dobrze na duże ilości ww zazwyczaj [...]
[...] batonik. Chociaż dużo firm nie spisuje ten jako źródło węglowodanów, FDA definiuje to jako węglowodan. To ma bardzo niski glycemic indeks więc to nie robi uderzenie krew cukier poziomów znacznie. Interestingly dość, tam są ergogenic korzyściami zrzeszonymi z ingesting glycerol taki jako wzrastania suma wody zachowany w ciele i wzmagania [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] albo raz na ruski rok, ale jeśli codziennie wliczasz słodkie płatki, czy snickersa po treningu, czy coca colę, to uwierz mi chłopie - a) osadzi Ci się tłuszcz na wątrobie, cukier rafinowany ma dwa zużycia przez organizm b) cukier ma strukturę szkodliwą dla układu krwionośnego człowieka, człowiek nie został stworzony do przyswajania czegoś [...]
Fajnie, że zbadałeś nie tylko cukier, ale i hemoglobinę glikowaną. Szczególnie przy masie jest ważna Hrmoglobine co 2-3 miesiące staram się badać żeby widzieć czy wszytsko gra. No i to dość optymalnie pokazuje na jakim poziomie mamy wrażliwość insulinowa. Dokładnie. Można mieć wysoko cukier a mieć wysoką wrażliwość insulinową. Ja jeszcze robię [...]
[...] koncentratu białka kierując się m.in. tym że, ten pierwszy ma mniej cukru ... Tym bardziej zastanawia mnie to, że są i tacy co ładują to białko po treningu więc ewentualny cukier znajdujący się w nim nie bd w żaden sposób przeszkadzał ... Więc uważasz, ze większą uwagę trzeba przywiązywać do tego ile jest węglowodanów ogółem w diecie a nie czy [...]
[...] jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymująć niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia. Ponadto zawiera prawie 2-razy mniej kalorii niż cukier ! Zalecany jest dla osób zagrożonych i dotkniętych osteoporozą, gdyż zwiększa przyswajanie wapnia, przywracając w ten sposób właściwą konsystencję kości. Dzięki [...]
dobre Ernest. Czyli twierdzisz że głupoty pisze? Bo jak na razie to ty głupoty wypisałeś. Krótka insa przed snem, a krótki cukier go wybudzi - czyli wnioskuje że ma ryzykować? Akurat z insą nie eksperymentowałem tylko uczyłem się od najlepszych w tym kraju i na początku to oni mnie kierowali. Nie będę nazwiska pisał nazwiska. Poza tym moderator to [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
Wczoraj na kolacje wlazła łyżeczka miodu dziś rano cukier był 105 czyli jak zjem coś no słodkiego to mi spada cukier do normalnych wartośći .Problem że wcale to nie jest powód do jedzenia słodyczy by mieć niższy cukier :-( Trening zrobiłam ,nowy sama wymysliłam Rozgrzewka to podskoki ,bieg w miejscu Już po 1 ćwiczeniu zaczełam ziewać ,normalnie [...]