SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • Sałatka z krewetkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 150g mrożonych krewetek 50g papryki czerwonej sałata 10g czarnych oliwek pół cebuli ząbek czosnku łyżka musztardy francuskiej łyżka octu winnego natka pietruszki sok z cytryny plaster cytryny do dekoracji Sposób przygotowania: Krewetki ugotować. Sałatę umyć i położyć na talerzu. Paprykę pokroić na paseczki. Czosnek i cebulę drobno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2238 Data: 2017-05-28 11:18:39
  • Makaron z łososiem

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 60g makaronu 125g wędzonego łososia 3 pomidory suszone 15g czarnych oliwek cebula 2 ząbki czosnku 25g śmietanki 12% 5g oliwy przyprawy: pieprz i sól świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory i oliwki pokroić. Cebulę i czosnek poszatkować w drobną kostkę. Makaron ugotować według [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2898 Data: 2017-05-30 12:36:21
  • Ciasteczka kokosowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g płatków owsianych - zmielonych 150g mleka kokosowego 50g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 15g oleju kokosowego 20g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Zmielone płatki owsiane mieszamy z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej i ugniatamy ciasto. Na wysmarowanym tłuszczem papierze do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4774 Data: 2017-06-07 13:30:17
  • Placki warzywne z mozzarellą

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 80g cukinii 80g marchwi 10g skrobi kukurydzianej 10g babki jajowatej 60g mozzarelli pieprz, sól, słodka papryka, chilli 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Cukinie i marchew zetrzeć na tarce. Odcisnąć wodę ze startej cukinii. Mozzarellę drobno pokroić. Do startych warzyw wbić jaja, dodać skrobię, babkę jajowatą, przyprawy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5806 Data: 2017-06-13 12:22:12
  • Składniki: 250g batata 600g papryki czerwonej 100ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku mała cebula 10g oliwy z oliwek pieprz, sól, łyżeczka papryki wędzonej, łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki chilli 5g startego parmezanu 5g pokruszonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Batata ugotować. Paprykę pokroić na 4 części, włożyć w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3279 Data: 2017-06-22 08:59:10
  • Naleśniki bananowe z chia

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 10g nasion chia 100g banana 100ml mleka kokosowego szczypta soli 20g mąki pełnoziarnistej 30g mąki ryżowej olej kokosowy Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami i mlekiem. Do ciasta dodać nasiona chia, sól oraz mąki i zmiksować na gładką masę. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podawać z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5875 Data: 2017-06-27 11:34:36
  • Omlet z jogurtem i malinami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 50g płatków owsianych 2 jajka 3 białka jaj cynamon mix nasion (słonecznik, jagody goji, rodzynki, pestki dyni) dowolny słodzik 50g jogurtu naturalnego 100g malin Sposób przygotowania: Płatki, jajka, białko jaj, nasiona, słodzik i cynamon zblendować na gładką masę. Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć pod przykryciem. Kiedy wierzch [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4817 Data: 2017-06-30 13:40:25
  • Lody proteinowe jogurtowo-owocowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 50g odżywki białkowej o smaku malagi 200g gęstego jogurtu greckiego 0% 200g mieszanki owoców leśnych - świeżych lub mrożonych Sposób przygotowania: Owoce zblendować. Odżywkę białkową wymieszać z jogurtem greckim. Do pojemnika, który można umieszczać w zamrażarce, nałożyć naprzemiennie jogurt i owoce. Umieścić w zamrażarce na kilka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6887 Data: 2017-07-22 12:02:50
  • Składniki: 150g polędwiczek z kurczaka 100g marchewki 50g fasolki szparagowej żółtej 30g brokuła 30g kalafiora 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego lub innego Sposób przygotowania: Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Mięso oczyścić i wymieszać z sosem. Wszystko włożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5023 Data: 2017-08-08 12:46:04
  • Pulpety rybne - obiad w 20 minut

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2039 Data: 2018-11-26 07:51:03
  • Bezglutenowe pierogi leniwe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: ciasto 1 jajo 250g twarogu półtłustego 80g mąki z brązowego ryżu sól dodatki 10g oleju kokosowego 100g borówek 150g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk. Z ciasta uformować długi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3232 Data: 2017-04-19 11:59:34
  • Sałatka z mozzarellą (B+T)

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 125 g mozzarelli garść rukoli pomidorki koktajlowe świeża bazylia łyżka oliwy z oliwek ząbek czosnku ocet balsamiczny Sposób przygotowania: Pomidory, rukolę i liście bazylii umyć i osuszyć. Liście rukoli ułożyć na talerzyku. Ser mozzarella i pomidorki pokroić i ułożyć na rukoli. Czosnek i liście świeżej bazylii zmiksować na gładko z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6352 Data: 2017-04-27 13:01:33
  • Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1723 Data: 2017-05-04 11:57:21
  • Ciasto jaglano - kokosowe z mango

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3188 Data: 2017-05-06 13:30:08
  • Czekoladowe muffiny

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g banana 100g jajek 150g cukinii 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym 30g mąki z amarantusa 20g mąki kokosowej 10g kakao 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów) pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę. Do zblendowanych jajek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3820 Data: 2017-06-09 15:19:35
  • Składniki: 1 jajko 500g mielonego mięsa z chudej wieprzowiny 60g zielonych oliwek 120g mozzarelli pęczek szczypiorku pieprz, sól, oregano, słodka papryka, chilli 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać. Mozzarellę i oliwki pokroić na małe kawałki. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem. Dodać wszystko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3981 Data: 2017-06-14 10:14:10
  • Składniki: 1 jajko 30g chorizo 50g czerwonej fasoli konserwowej 80g marynowanej papryki grillowanej 5 pomidorków koktajlowych 4 łyżki passaty pomidorowej pół małej cebuli 5g oliwy z oliwek pieprz, sól, papryka wędzona Sposób przygotowania: Cebulę i chorizo drobno posiekać, podsmażyć na oliwie do zarumienienia. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2875 Data: 2017-06-21 13:59:31
  • Sałatka z soczewicy

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3654 Data: 2017-06-28 14:09:52
  • Trufle o smaku słonego karmelu

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3650 Data: 2017-06-29 09:22:52
  • Składniki: 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1819 Data: 2017-11-03 23:49:03