Omlet z jogurtem i malinami

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 3 białka jaj
  • cynamon
  • mix nasion (słonecznik, jagody goji, rodzynki, pestki dyni)
  • dowolny słodzik
  • 50g jogurtu naturalnego
  • 100g malin

Sposób przygotowania:

  1. Płatki, jajka, białko jaj, nasiona, słodzik i cynamon zblendować na gładką masę.
  2. Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć pod przykryciem.
  3. Kiedy wierzch będzie ścięty, przerzucić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 1 min.
  4. Wyłożyć na talerz, polać jogurtem i ułożyć owoce.

Wartości odżywcze:

Białko: 38g Tłuszcz: 19g Węglowodany:54g 536kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (0)