SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • Wartość energetyczna w 100 ml: 223,00 kcal Białko w 100 ml: 7,00 g Węglowodany w 100 ml: 47,00 g Tłuszcz w 100 ml: 1,00 g Jak na sos sojowy ma baaardzo dużo, ale z drugiej strony to jest nic, bo raczej 100ml nie wypijesz

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-27 18:23:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=pam Wiadomo ze jak wypsikasz cały to będzie kaloryczny jak oliwa, po prostu tu się rozpyla mgiełkę i można ten tłuszcz pominąć.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-04 20:36:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam.Dodajecie do makro oliwe(tłuszcz) , na ktorym smazycie np kurczaka?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-06 13:42:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a muszą być z panierką? Jak tak to pam na patelnie i smażysz. Mozna też słonine nabić na patelnie i rozmarować lub jakimś płatkiem bawełnianym oliwe cienko rozprowadzic po patelni. Można też odsączyc tłuszcz z kotleta na ręczniku papierowym, niektórzy obierają z panierki. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-06-17 15:30:03

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 15:28:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy gotowany kalafior posypany bułką tartą podsmażoną na maśle można polecić jako mocno fit ? Dodam, że danie o którym mowa rozbija sie mniej więcej : Białko 14 g, Węgle 36 g, tłuszcz 10 g = 290 kcal tzn. moja porcja którą wcinam codziennie :)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-23 19:32:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kup maszynkę do mielenia ręczna. Koszt 30-40zł.Taka maszynka przeżyje Ciebie i kilka następnych pokoleń %-) w sklepie tylko wybierasz kawał woła i wiesz co jesz. Albo znajdź sklep w którym mielą. Paczkowanej dobrej nie spotkałem. Zawsze po usmazeniu kotlet zmniejszał się o 1/4 (woda i tłuszcz poszły)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-31 12:13:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Heh, i to własnie jest to, byłem w Kauflandzie tylko beefmaster Antrykot, byłem w tesco tylko mielonka w paczcie 20% tłuszczu tak jakoś napisane, w biedronce też mielonka sokołowa sam tłuszcz, a takie świeżej nigdzie nie moge dostać, planuje przejechać się po mięsnych na wieś taką, pan tam sprzedaje z swoich ubojni wszystko to może sie coś [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-31 14:44:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Myślę, że jedząc tłuszcz zwierzęcy jesz tak jak jedli ludzie zanim zaczął się mniej lub bardziej rozwinięty przemysł spożywczy (i zanim powstało wiele zbędnych i negatywnych nawyków - używanie mleka i jego produktów, używanie zboża, używanie produktów skrobiowych itd), jesz to samo co jest w mięsie, jedząc olej jesz dodatkowy, zbędny składnik, [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 13:08:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Najlepiej z grilla albo z piekarnika ,wtedy bedzie chrupiaca,a tluszcz sie wytopi:-) Chyba ze wolisz zrobic taką w sosie?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-13 09:10:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ktoś inny zrobi to lepiej smakuje %-) wg sfd Wartość odżywcza (w 100 g): Białko 16.00 g Węglowodany 0.00 g Tłuszcz 23.00 g wg innych tabel inna tabela Białko 16.1 g Tłuszcze 22.8 g

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-13 10:15:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wartość placów to raczej indywidualna sprawa już. Nie sugeruj się raczej tym. A ile tam jajek jest? Może to tłuszcz z żółtek Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-28 14:09:04

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-28 14:08:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mam patelnie ceramiczną za 170zł(24cm) i patelnie teflonową za 40zł(20cm) i na teflonie wystarczy tylko odrobina tłuszczu i nic się nie przywiera ani nie przypala, a na ceramice zaraz ten tłuszcz sie wypieka i zaczyna przywierać lub przypalać, więc mi też nie podeszła.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-29 11:11:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam chciałbym się dowiedzieć jak liczyc WW, Biało, Tłuszcz w daniach jak pierogi ruskie, schabowy, mielone, placki ziemniaczane, fasolka po bretońsku albo bigos ? Gdzie przepis jest np z ksiązki kucharskiej napisanej przez teściowa albo coś podobnego i tylko proporcje ( na oko) i jak zrobić ....

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-03 21:33:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jako galaretkę to polecam herbatę i żelatynę +słodzik. Petarda :) a tak odbiegając od tematu. Jak liczyć btw dla schabu ? Jest w nece.na różnych stronach ze raz ma 4 a raz.8fatu na 100. Z drugiej strony faftaq czy inny spec z tych tematów mówil ze tluszcz w schabie jest tylko z zewnątrz i wystarczy go obkroić by prawie nic go nie bylo. Jak to w [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-07 12:24:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czemu ''niestety'' tłuszcz ? co jest w złego w smażeniu na tłuszczu ;d ? oczywiscie bardzo istotne na jakim, niektóre będą się dymić szybko, a niektóre prawie w ogóle albo możesz PAMem spryskac

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:59:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co to za różnica jaki tłuszcz ? %-) już nie przesadzajcie. Jak sie wyleje 3 krople i rozsmaruje pędzelkiem po patelni to nic sie nie stanie. Tyle gówien siedzi w dzisiejszym jedzeniu ze smażenie na szklance kujawskiego nie będzie groźne Co do dymienia: smażę na kujawskim, oliwie, rzepakowym, kokosowym, słonecznikowym i nigdy mi nie dymi %-) [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 23:03:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja tylko pieprz ,duża ilość i tłuszcz,tak nacieram. Ważne żeby steka nie smażyć zimnego,trzeba odczekac az uzyska temperaturę pokojową, smażymy te 2-3 min z każdej strony,zależy jakiego steka lubisz,dla mnie może być prawie surowy;-) A następnie nie kroimy od razu ale przykrywamy folią i zostawiamy tak na desce/talerzu,wtedy bedzie miękki i [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 08:17:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy tłuszcz kokosowy to dokładnie to samo co olej? Chodzi mi o makro

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 21:16:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, jak dla mnie najlepszy tłuszcz ;-) razem z olejem rzepakowym

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 21:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)