SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246655

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Olej kokosowy jest faktycznie w takiej konsystencji jak opisujesz,więc myślę ze tak, jak najbardziej bedzie sie on nadawal do smazenia

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5389
Muszę w takim razie sprawdzić i wrzucić na patelnię - prawdopodobnie będzie w nim jeszcze sporo wody :-/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 259 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2679
Znacie jakieś sposoby na kotlety z piersi kurczaka w panierce, byle by miały mało tłuszczu? Ciężko wysmażyć je w niewielkiej ilości oleju aby panierka ładnie się przyrumieniła.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
a muszą być z panierką?

Jak tak to pam na patelnie i smażysz.

Mozna też słonine nabić na patelnie i rozmarować lub jakimś płatkiem bawełnianym oliwe cienko rozprowadzic po patelni.

Można też odsączyc tłuszcz z kotleta na ręczniku papierowym, niektórzy obierają z panierki.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-06-17 15:30:03

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
albo zamiast smażyć to obtocz w jajku, później np w płatkach kukurydzianych/owsianych i upiecz, będziesz miał z panierką z zerową ilością tłuszczu

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-06-17 15:59:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
jest jakiś patent, żeby ciasto po upieczeniu nie opadało?

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jest Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 68 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2368
Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem brązowym + cebulą pokrajoną i czosnkiem + przyprawy pieprz, sól ulepione w formie "placków" i podsmażone na patelni pokrytej PAMEM? Co o tym sądzicie? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
Malinowa
Jest Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff.


a ja myślałem, że to przez przebijanie ciasta patyczkiem sog

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94781 Napisanych postów 364785 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670079
piter88x
Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem brązowym + cebulą pokrajoną i czosnkiem + przyprawy pieprz, sól ulepione w formie "placków" i podsmażone na patelni pokrytej PAMEM? Co o tym sądzicie? :D


mozesz,poszukaj w dziale jest kilka przepisów na mielone

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium