Sałatka z soczewicy

Składniki:

  • 50g zielonej soczewicy
  • 150g pomidorków koktajlowych
  • 50g czerwonej cebuli
  • 15g natki pietruszki
  • 10g oliwy z oliwek
  • pół cytryny
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

  1. Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca.
  2. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu.
  3. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać.
  4. Z połowy cytryny wycisnąć sok.
  5. Wszystko przełożyć do miski, dokładnie wymieszać.
  6. Dodać oliwę oraz przyprawić solą i pieprzem - wymieszać.

Wartości odżywcze:

Białko: 15g Tłuszcz: 11g Węglowodany: 34g 295kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (0)