
Składniki:
- 50g zielonej soczewicy
- 150g pomidorków koktajlowych
- 50g czerwonej cebuli
- 15g natki pietruszki
- 10g oliwy z oliwek
- pół cytryny
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
- Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca.
- Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu.
- Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać.
- Z połowy cytryny wycisnąć sok.
- Wszystko przełożyć do miski, dokładnie wymieszać.
- Dodać oliwę oraz przyprawić solą i pieprzem - wymieszać.
Wartości odżywcze:
Białko: 15g Tłuszcz: 11g Węglowodany: 34g 295kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)