Składniki:

  • 150g mrożonych krewetek
  • 50g papryki czerwonej
  • sałata
  • 10g czarnych oliwek
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżka musztardy francuskiej
  • łyżka octu winnego
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • plaster cytryny do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki ugotować.
  2. Sałatę umyć i położyć na talerzu.
  3. Paprykę pokroić na paseczki.
  4. Czosnek i cebulę drobno posiekać.
  5. Oliwki przekroić na pół.
  6. Musztardę dokładnie wymieszać z octem.
  7. Ugotowane krewetki wyłożyć na talerz, dodać paprykę, czosnek i cebulę, oliwki.
  8. Skropić sokiem z cytryny.
  9. Polać sosem z musztardy i octu.
  10. Udekorować natką pietruszki i plastrem cytryny.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 31g Tłuszcz: 3,5g Węglowodany: 4g 175kcal

Komentarze (0)