SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • Ja mam patelnie ceramiczną za 170zł(24cm) i patelnie teflonową za 40zł(20cm) i na teflonie wystarczy tylko odrobina tłuszczu i nic się nie przywiera ani nie przypala, a na ceramice zaraz ten tłuszcz sie wypieka i zaczyna przywierać lub przypalać, więc mi też nie podeszła.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-29 11:11:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam chciałbym się dowiedzieć jak liczyc WW, Biało, Tłuszcz w daniach jak pierogi ruskie, schabowy, mielone, placki ziemniaczane, fasolka po bretońsku albo bigos ? Gdzie przepis jest np z ksiązki kucharskiej napisanej przez teściowa albo coś podobnego i tylko proporcje ( na oko) i jak zrobić ....

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-03 21:33:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jako galaretkę to polecam herbatę i żelatynę +słodzik. Petarda :) a tak odbiegając od tematu. Jak liczyć btw dla schabu ? Jest w nece.na różnych stronach ze raz ma 4 a raz.8fatu na 100. Z drugiej strony faftaq czy inny spec z tych tematów mówil ze tluszcz w schabie jest tylko z zewnątrz i wystarczy go obkroić by prawie nic go nie bylo. Jak to w [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-07 12:24:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czemu ''niestety'' tłuszcz ? co jest w złego w smażeniu na tłuszczu ;d ? oczywiscie bardzo istotne na jakim, niektóre będą się dymić szybko, a niektóre prawie w ogóle albo możesz PAMem spryskac

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:59:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co to za różnica jaki tłuszcz ? %-) już nie przesadzajcie. Jak sie wyleje 3 krople i rozsmaruje pędzelkiem po patelni to nic sie nie stanie. Tyle gówien siedzi w dzisiejszym jedzeniu ze smażenie na szklance kujawskiego nie będzie groźne Co do dymienia: smażę na kujawskim, oliwie, rzepakowym, kokosowym, słonecznikowym i nigdy mi nie dymi %-) [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 23:03:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja tylko pieprz ,duża ilość i tłuszcz,tak nacieram. Ważne żeby steka nie smażyć zimnego,trzeba odczekac az uzyska temperaturę pokojową, smażymy te 2-3 min z każdej strony,zależy jakiego steka lubisz,dla mnie może być prawie surowy;-) A następnie nie kroimy od razu ale przykrywamy folią i zostawiamy tak na desce/talerzu,wtedy bedzie miękki i [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 08:17:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy tłuszcz kokosowy to dokładnie to samo co olej? Chodzi mi o makro

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 21:16:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, jak dla mnie najlepszy tłuszcz ;-) razem z olejem rzepakowym

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 21:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • może za długo je smażysz, poza tym nie ma co się tam super mięsa spodziewac, pewnie jakiś tłuszcz z nich wypłynie. Nie wiem jak mogą wyjść beznadziejne. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-11-21 17:59:49

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-21 17:59:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tłuszcz jest spoko :)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-09 16:58:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Musiała byś kupić sproszkowane białka jaj uzywane w cukiernictwie, bo odzywka egg proteina raczej się nie dada do tego, do jajecznicy się nada ale jak myślisz ze do prochu dodasz odrobinę wody i będzie to takie białko jak kurze to nie bardzo. Dla czego się boisz całych jaj? Skąd bierzesz białka w kartonie ? Zmieniony przez - anubis84 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-23 12:33:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja powiem tylko, że szkoda żółtek :-) poza tym mają dużo wartości odżywczych Wiem, ale zbyt podbijają mi tłuszcz w makro. No taki ich los :-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-23 12:36:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mam tego tefala gc 3050 juz ponad rok, musisz uwazac na to aby tluszcz nie zciekal do wewnatrz i co jakis czas czyscic skrawki pod powlokami. Poszukaj dokladnie na allegro, czasami zdarzaja sie jakies przeceny i mozna kupic za nizsza kwote.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-10 08:22:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kupiłam kości wołowe z biedronki, ugotowałam, tłuszcz zebrałam i wywaru jako takiego mam do michy nie liczyc.Ale jak policzyc mięcho, bo akurat na tych kosciach sporo go było ? Może jako karkówke, ale w sumie tłuszczu sporo się wygotowało, wiec chyba byłoby go mniej niż 17 % ? Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2015-04-14 00:03:25

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-13 21:39:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy połączenie, tarta z kurczakiem, pieczarki, pomidor wyjdzie jako tako ? Jakieś sprawdzone dietetyczne przepisy na tarte ? Zmieniony przez - majorovsky w dniu 2015-05-10 17:49:33 o 1. Tak, połączenie ok, możesz dodać sera żółtego 2. Zależy co masz na myśli "dietetycza". Dla mnie dietetyczna tarta to 200 pszennej, 100 masła 82% fatu, zółtko A [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-10 19:51:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No to możliwości masz multum. Ryż mozna zastąpić wszystkim, czy to ziemniakami, kasza jaglaną, gryczaną, makaronem ( zaraz Ci powiedzą fanatycy specjaliści ze razowy musi byc, bo białymakaron zabija i pewnie komuś czułki wyrosły %-) ) Mięso rownież większego znaczenia nie ma. Chyba ze ktoś ma zrytą banię i odkraja tłuszcz od mięsa :-D Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-26 20:10:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Generalnie tłuszcz na którym smażą w Chińczykach jest używany kilkukrotnie. Ogólnie Nie zaszkodzi, moim zdaniem mozna, a nawet wskazane jest zjedzenie jakiegoś fasta od czasu do czasu dla spokoju psychiki...chyba ze ktoś nadal jest zwolennikiem odkrajania skalpelem 0.2 g tłuszczu od mięsa %-) Zaraz ktoś ziem spyta czemu sie uczepiłem tego [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-26 20:33:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • %-)tak, masz mnie :-( eh. Od dzisiaj aby było widać tłuszcz bede wpi...ł zimne maslo w kostce %-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-05-26 23:10:37

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-26 23:09:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam trochę głupie pytanie, ale może trochę przejaśnicie moje myślenie. Jestem u schyłku redukcji (około miesiąca do końca, redukowałem 7 miesięcy na wadze -15kg) pojechałem ze znjaomymi na weekend i zrobiłem sobie cheat week, a że człowiek głupi i zachłanny to pożerałem wszystko co tylko było. Wróciłem dziś a na wadze +5kg. Czy długo będę musiał [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-07 22:59:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)