SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246468

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
Malinowa
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc.


aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;]
powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to aby to mięso było zanurzone w oliwie to strasznie dożo jej trzeba.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
majorovsky
grekar9
majorovsky
Czy połączenie, tarta z kurczakiem, pieczarki, pomidor wyjdzie jako tako ?

Jakieś sprawdzone dietetyczne przepisy na tarte ?

Zmieniony przez - majorovsky w dniu 2015-05-10 17:49:33
o



1. Tak, połączenie ok, możesz dodać sera żółtego
2. Zależy co masz na myśli "dietetycza". Dla mnie dietetyczna tarta to 200 pszennej, 100 masła 82% fatu, zółtko


A coś z ograniczeniem fatu da rade? np. (200g pszennej, 100g jogurtu greckiego, jajo, przyprawy)?




Moim skromnym zdaniem sens tarcie (spodowi) nadaje wlasnie tłuszcz, najlepiej masło, ponieważ nadaje jej super kruchość.
Kiedyś u mnie na zajęciach na zaliczeniu ktoś robił dietetyczną z razowej maki i jogurtu to babka nawet nie chciała tego jeść nie dziwie sie wcale, tez nie tknąłem

Możesz spróbować w proporcjach razowa 1.5 szklanki, jogurt 130-150ml. Jak będzie za miękkie to dodaj odrobine mąki. Myślę, że powinno coś tam wyjść
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
ponacieraj kuraka i zostaw w marynacie jak Ci zostało i do lodówki, ja dzisiaj pokroiłem w kostkę, olej rzepakowy sól, pieprz, papryka słodki i trawa cytrynowa, wymieszałem wszytsko i odstawiłem by się przegryzło.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
sadasa
Malinowa
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc.


aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;]
powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to aby to mięso było zanurzone w oliwie to strasznie dożo jej trzeba.



Oleju wiele nie potrzeba. Tu np go praktycznie nie ma, a i tak się mięsko pięknie smaży

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
aha, tak mniej więcej powiedzcie mi czy dla 200g kurczaka wystarczy 20g oliwy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nawet za dużo



Wrzuć do miski te 20g, daj odpowiednią ilośc przyprawy i wymieszaj kuraka tak żeby był wysmarowany w każdym miejscu i jo

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-05-10 20:31:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
ten piękny obrazek co wkleiłeś wyżej to ty dusiłeś to mięsko czy jak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Bede jutro smażył. Siedzi teraz w lodowce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
fajnie to wygląda.
Dasz to potem do piekarnika na blaszke jakas czy moze na "kratownice" ? ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Na patelnie dałem
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium