Szacuny
3
Napisanych postów
679
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3873
Malinowa
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc.
aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;]
powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to aby to mięso było zanurzone w oliwie to strasznie dożo jej trzeba.
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
majorovsky
grekar9
majorovsky
Czy połączenie, tarta z kurczakiem, pieczarki, pomidor wyjdzie jako tako ?
Jakieś sprawdzone dietetyczne przepisy na tarte ?
Zmieniony przez - majorovsky w dniu 2015-05-10 17:49:33
o
1. Tak, połączenie ok, możesz dodać sera żółtego
2. Zależy co masz na myśli "dietetycza". Dla mnie dietetyczna tarta to 200 pszennej, 100 masła 82% fatu, zółtko
A coś z ograniczeniem fatu da rade? np. (200g pszennej, 100g jogurtu greckiego, jajo, przyprawy)?
Moim skromnym zdaniem sens tarcie (spodowi) nadaje wlasnie tłuszcz, najlepiej masło, ponieważ nadaje jej super kruchość.
Kiedyś u mnie na zajęciach na zaliczeniu ktoś robił dietetyczną z razowej maki i jogurtu to babka nawet nie chciała tego jeść nie dziwie sie wcale, tez nie tknąłem
Możesz spróbować w proporcjach razowa 1.5 szklanki, jogurt 130-150ml. Jak będzie za miękkie to dodaj odrobine mąki. Myślę, że powinno coś tam wyjść
Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
ponacieraj kuraka i zostaw w marynacie jak Ci zostało i do lodówki, ja dzisiaj pokroiłem w kostkę, olej rzepakowy sól, pieprz, papryka słodki i trawa cytrynowa, wymieszałem wszytsko i odstawiłem by się przegryzło.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
sadasa
Malinowa
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc.
aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;]
powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to aby to mięso było zanurzone w oliwie to strasznie dożo jej trzeba.
Oleju wiele nie potrzeba. Tu np go praktycznie nie ma, a i tak się mięsko pięknie smaży