[...] gram wegli na dzień. Bo nie może być 150 czy 200. Musi być dokładnie 2.5g/kgmc . Ani gram ani gram więcej. Kończąc ma tym że przy takiej ilości wegli, to jakby nawet jadł cukier prosto z cukierniczki, efekt byłby taki sam jak po tym owsie i ryżu. Ale cóż. Dostęp do wiedzy jest darmowy. Jak ktoś woli trenerowi zapłacić, to niech płaci. [...]
[...] większego rozwodzenia. Część osób zapomina że obok glikogenu jest jeszcze imtg ( Fat w musklach). Ktory działa tak samo - jak glikogen , w danym mięsniu - tylko że to nie cukier a Fat. Możemy go zmagazynowac bodajze ~300g. Wiadomo, im wiecej muskli - tym więcej miejsca. Dokładają do tego dietę typowo przeD zawodami (LOW FAT). Nie będę pisał [...]
[...] zdaje sprawe i doskonale wiem. ale sam wiesz ze zawsze na w skrajnym deficycie i skrajnym bf ciagnie do najgorszego syfu a anjgorszy syf to wadnie tluszcz najlepiej trans i cukier najlepiej prosty. takie polaczenie to kaplica dlatego w tym roku jak ladowalem unikalem tluszczu jak moglem. wychodzilo jakies 50-70gr na caly dzien przy ok 1200gr [...]
Też kiedyś byłem sceptycznie nastawiony do słodzika a teraz nie wyobrażam sobie życie bez niego...dodaje do kawy , owsianki , omleta itp...cukier dla mnie może nie istnieje już...
[...] czasu i one beda pierwsze w kolejce ale nie wiem czy te kilka to 5 czy 50?? w kazdym razie Bernstein caly cza twierdzi ze cwiczenia fizyczne (nawet silowe) obnizaja cukier i trzeba go uzupelniac glukoza podczas treningu. dowiedzialam tez ze nie ma sensu schodzic tak bardzo z insuliny, skoro takie jest zapotrzebowanie to widocznie takie [...]
[...] treningu. Bez tego dalej będą skoki. Bo co z tego że wysiłek ci daje większą wrażliwość na insulinę jak jej poziom jest niski. A co do cukru przed treningiem to znowu o sam cukier nie chodzi tylko o insulinooporność . Wysoki cukier = większa insulinooporność i cukier rośnie po wysiłku bo zwiększona wrażliwość niweluje insulinooporność od [...]
[...] Rice z Aldi. Najlepsza czekolada jaką jadłem zaraz po Milce! https://farm5.staticflickr.com/4742/39585406455_eb8f5fa7bd_c.jpg Z ciekawości od razu po pizzy i 200g Sun Rice cukier 139. Po 15 minutach 114. Wrzuciłem 500mg beberyny HCL i 900mg ALA i po 15 minutach cukier 119 %-) Wpadł potem omlet z Nutwhey’em kokosowym, ananasem i bitą śmietaną i [...]
[...] był deficyt, tak teraz pełne zamrażarki. To jedyny smak, którego nie jadłem, więc trzeba było spróbować. Jednak chyba cynamonowe bułeczki najlepsze. Sprawdziłem też sobie cukier 1h po zjedzeniu lodów. Bez berberyny i ALA. Mamy tak ok. 40g węgli strawnych, w tym 28g cukru. Cukier miałem 96, czyli dokładnie tyle co mam na czczo. Więc jest [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
U mnie cukier w czystej postaci juz nie przejdzie. Za dzieciaka: do każdego gorącego napoju 3 łyżeczki. Do serków - tez grubo. Nawet słodzików nie używam. Dzisiaj wypiłem kawe z mlekiem, za słodka mi sie wydała. Jak tam upchnąć jeszcze cukier W ogóle smak mi sie zmienił. Ani sól ani cukier mi nie leżą.
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny mioże powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczó) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
Z super się nie zapędzajmy :-D. Ale jest akceptowalnie. Z ciekawostek, kupiłem teraz berberyne z Pride. Wczoraj wszystko wszystkiego i cukier 160. Poszedł 1g berberyny i po 45 min cukier 74.
[...] organizm pozyskuje ATP stale z mieszanki cukru i tłuszczu. Proporcje tej mieszanki różnią się w zależności od intensywności i poziomu CO2 w organizmie. Zapewniając mu stale cukier pozwalamy by cukier był głównym składnikiem mieszanki, nie pozwalając na adaptację do pozyskiwania ATP z innych źródeł takich jak kwasy tłuszczowe w pewien sposób [...]
[...] radził bym wybrać jabłczan bądź ester ponieważ ma mały stosunek retencji w porównaniu do monohydratu" jabłczan to komórka, która powoduje, że organizm reaguje jak na cukier, a ester... hm badania potwierdzają że to nic lepszego jak mono ale cena większa od jabłczanu. nie warto z tego co wiem tyle przepłacać, różnicy nie ma między estrem a [...]