[...] sprzyjają one nadprodukcji insuliny. Dobre rady Aby stosowanie tej diety było bezpieczne dla twojego zdrowia i przyniosło trwałe efekty: - staraj się ograniczyć picie kawy i herbaty; - jeśli palisz, rzuć papierosy; - regularnie przyjmuj preparaty witaminowo-mineralne. To ważne, ponieważ stosując tę dietę, prawie wcale nie jesz warzyw i [...]
[...] i orzechach. Unikaj także soli i nadmiernej ilości cukru. Odstaw wszystkie cukierki, ciastka, czekoladki, bogate w sacharozę napoje. Postaraj się odzwyczaić od picia kawy i herbaty z cukrem. Zastąp go lepiej sokiem malinowym lub słodzikiem. A zamiast batonika w czasie przerwy zjedz suszone owoce - dodadzą Ci one energii i zwiększą podaż [...]
[...] zaliczyła kofeinę do substancji niedozwolonych (stężenie kofeiny w moczu nie może przekraczać 12 mg/1). Większość sportowców spożywa kofeinę w postaci mocnej czarnej kawy inni przyjmują zawierające kofeinę leki przeciwdziałające uczuciu senności, które można kupić bez recepty. Przyjęta doustnie kofeina prawie całkowicie się wchłania. [...]
[...] mocniej obciążać i efektywniej trenować. Działanie pobudzające jest utrzymywane przez długi okres czasu, przy czym nie powstają negatywne objawy towarzyszące spożyciu kawy czy mocnej herbaty jak; niepokój, nerwowość, bezsenność czy problemy żołądkowo-jelitowe. Efekt: więcej motywacji i powodzenia przez cięższy i efektywniejszy trening. [...]
[...] układ nerwowy, ale też na wiele innych organów (co jest jej wadą); polepsza procesy kojarzeniowe, zmniejsza zmęczenie i senność; zwiększa stres, zdenerwowanie. Filiżanka kawy zawiera 100-200mg kofeiny, filiżanka herbaty ok. 60mg. Kofeina przy zbyt dużej dawce obniża zdolność koncentracji. Uzależnia. Czas półtrwania (czas po którym stężenie we [...]
[...] masz wątpliwości. Sprawdź więc, czy są prawdziwe. Długotrwałe spożywanie kofeiny jest szkodliwe. Fałsz. Naprawdę! Powstanie tego mitu to sprawka palaczy: piją oni więcej kawy niż osoby niepalące (ich organizmy rozkładają kofeinę dwa razy szybciej niż niepalących, więc muszą oni wypić więcej kawy, by poczuć efekty). A wiadomo, że palacze mają [...]
"Mała czarna" jako składnik zdrowej diety? Czemu nie! Picie kawy zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę, choroby serca i marskość wątroby. Te sensacyjne wyniki badań opublikowano w raporcie periodyku "The Journal of the American Medical Association". Kawa pobudza i zmniejsza uczucie zmęczenia, dotlenia krew, przez co ułatwia koncentrację, [...]
[...] działanie leków hamujących układ nerwowy. A jak na działanie alkoholu wpływają leki pobudzające ten układ, np. kofeina? Panuje ogólne przekonanie, że duża filiżanka czarnej kawy może przeciwdziałać efektom nadużycia alkoholu. Nic podobnego! Człowiek pijany nie otrzeźwieje nawet po wypiciu morza kawy! Wykonano interesujące testy na zdrowych [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Fitness_Coffee_i27925_d400x400.jpg Fitness Coffee Opis - Unikalna mieszanka kawy i 16 naturalnych ziół. - Przyspiesza metabolizm. - Redukcja masy ciała. - Przyspiesza regenerację mięśni - Zwiększa energię. - Oczyszcza ciało z szkodliwych substancji takich jak wolne rodniki, dzięki wysokiej zawartości [...]
[...] zaliczyla kofeine do substancji niedozwolonych (stezenie kofeiny w moczu nie moze przekraczac 12 mg/1). Wiekszosc sportowcow spozywa kofeine w postaci mocnej czarnej kawy inni przyjmuja zawierajace kofeine leki przeciwdzialajace uczuciu sennosci, ktore mozna kupic bez recepty. Przyjeta doustnie kofeina prawie calkowicie sie wchlania. [...]
[...] uwagę poświęcają jej działaniu na układ krążenia i serce. Głównym źródłem kofeiny w diecie ludzi jest kawa, jednak doświadczenia, które miały wyjaśnić związek między piciem kawy a ryzykiem chorób serca i zawału, nie przyniosły do tej pory jednoznacznych wniosków. Poza tym część naukowców zwróciła uwagę, że oprócz kofeiny kawa jest źródłem wielu [...]
[...] dodatków do żywności ( tworzenie pian i emulsji), jak tez do wzbogacania tradycyjnych i modyfikowanych wyrobów mleczarskich. ( Jogurty, twarogi, pasty kremowe, zabielacze do kawy itp.), oraz jako dodatki do wyrobów cukierniczych, deserów mrożonych, a nawet modyfikowanych produktów mięsnych. Jednak nawet tak powstały koncentrat białek [...]
[...] kofeiny, czyli trzy razy więcej niż naturalna kawa. Uważa się, że jest to najsilniejszy, naturalnie występujący środek spożywczy, zawierający kofeinę. W przeciwieństwie do kawy jest mniej szkodliwa i dłużej działa. Działanie jej utrzymuje się do 6 godzin. Połączenie kofeiny z guaraną jest najlepszą kombinacją dla uprawiających każdą dyscyplinę [...]
[...] dodatków do żywności ( tworzenie pian i emulsji), jak tez do wzbogacania tradycyjnych i modyfikowanych wyrobów mleczarskich. ( Jogurty, twarogi, pasty kremowe, zabielacze do kawy itp.), oraz jako dodatki do wyrobów cukierniczych, deserów mrożonych, a nawet modyfikowanych produktów mięsnych. Jednak nawet tak powstały [...]
[...] na infekcje płucne, brak apetytu, reumatyzm, szkorbut, zapalenie żył, kruchość naczyń krwionośnych, nadciśnienie. Na migrenę pomaga filiżanka czarnej, niesłodzonej kawy z sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Dodatkowo można obłożyć skronie i czoło plasterkami tego owocu. Na zgagę skuteczna jest szklanka mleka zmieszanego z sokiem [...]
[...] po raz pierwszy kofeiny jako wspomagacza w 1998 roku. Nie był wcześniej kawoszem, ale słyszał, że kofeina może mu pomoc szybciej biegać. Przed wyścigiem wypił więc filiżankę kawy. Pierwszy raz w życiu przebiegł 10 kilometrów czasie krótszym niż 30 minut. - Pamiętam, że przed wyścigiem byłem bardzo pobudzony - wspomina. - Cały się trząsłem. Od [...]
[...] 2 cykle kreatynowe - na monohydracie i jabłczanie. Podczas tych cykli piłem dość mocną kawę przed każdym treningiem. Wcześniej zrobiłem cykl na monohydracie nie pijąc kawy. Jednoznacznie stwierdzam, że kawa nie miała żadnych ujemnych skutków na działanie kreatyny. Wytrzymałość na cyklu rosła zarówno gdy piłem kawę jak i nie piłem kawy. [...]
[...] uwagę poświęcają jej działaniu na układ krążenia i serce. Głównym źródłem kofeiny w diecie ludzi jest kawa, jednak doświadczenia, które miały wyjaśnić związek między piciem kawy a ryzykiem chorób serca i zawału, nie przyniosły do tej pory jednoznacznych wniosków. Poza tym część naukowców zwróciła uwagę, że oprócz kofeiny kawa jest źródłem wielu [...]
[...] zdrowych rzeczy. Inaczej człowiek się czuje fizycznie i co najważniejsze psychicznie po 8-10 godz. pracy, gdy zamiast sterty batonów, bułek słodkich, napojów gazowanych, kawy, czekolady i Bog jedyny wie co - gdyby zjadł te regularne zdrowe żarcie. Wszystko siedzi w głowie. Ochota na trening, ochota na walkę z zbędnym tłuszczem - wszystko tam. [...]