Pytanie do Jacka R. tym razem.
Czytałem trochę Twoich postów i wychwyciłem co nieco o posiłkach przed- i potreningowych. Jak duże znaczenie ma eliminowanie z nich warzyw? Pisałeś także, aby unikać oliwy - czy smażenia na niej mięsa (niewielka ilość, mowa o piersi z kurczaka) także?
Ogólnie u mnie wygląda to obecnie tak:
Przed treningiem:
- 100g makaronu/ryżu parabolicznego
- 150g piersi z kurczaka (smażonego właśnie na oliwie)
- jakaś surówka, np. tarta marchew, brukselka, szpinak, czy ostatnio duszone pieczarki,
Po treningu:
- 90g makaronu (zazwyczaj, ryż rzadko jem)
- 30g białka z odżywki
Dodam, że od razu po treningu wypijam shake'a z 40g carba i 30g białka.
Jak Ty to widzisz?
Po odpowiedzi na to pytanie, najprawdopodobniej zadam następne, bo chyba wiem, jaka będzie odpowiedź.
Pozdr.
Zmieniony przez - saib__ w dniu 2007-03-28 00:06:00
Czytałem trochę Twoich postów i wychwyciłem co nieco o posiłkach przed- i potreningowych. Jak duże znaczenie ma eliminowanie z nich warzyw? Pisałeś także, aby unikać oliwy - czy smażenia na niej mięsa (niewielka ilość, mowa o piersi z kurczaka) także?
Ogólnie u mnie wygląda to obecnie tak:
Przed treningiem:
- 100g makaronu/ryżu parabolicznego
- 150g piersi z kurczaka (smażonego właśnie na oliwie)
- jakaś surówka, np. tarta marchew, brukselka, szpinak, czy ostatnio duszone pieczarki,
Po treningu:
- 90g makaronu (zazwyczaj, ryż rzadko jem)
- 30g białka z odżywki
Dodam, że od razu po treningu wypijam shake'a z 40g carba i 30g białka.
Jak Ty to widzisz?
Po odpowiedzi na to pytanie, najprawdopodobniej zadam następne, bo chyba wiem, jaka będzie odpowiedź.

Pozdr.
Zmieniony przez - saib__ w dniu 2007-03-28 00:06:00
Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.