Czesc Pyza.
Na poczatku myslalem ze to kontuzja lokcia ale po opisie i wklejonym zdjeciu jestem prawie pewien ze to przedramie albo biceps.
Najlepiej by bylo abys zglosil sie do lekarza.
Ja osobiscie nie moge nic doradzac gdyz nie mam takich uprawnien.
Ale moge podac kilka faktow jak ja leczylem takie kontuzje.
Po pierwsze kilka dni odpoczynku.
Po drugie bralem srodki przeciwzapalne np. diclac, voltaren, diclo duo, majamil ,olofen, przy ciezszych przypadkach ketoprofen. Ale ogolnie bazowalem na diclofenakach ktore i tak niestety sa na recepte, dostepny jest tylko lek o malej dawce terapeutycznej voltaren 12,5mg.
Pewien potencjal przeciwzapalny ma rowniez zwykla polopiryna lub aspiryna(kwas acetylosalicylowy).
Po trzecie jak wracalem juz do treningow to stosowalem cw ktore mniej obciazaja kontuzjowane miejsce.
Po czwarte to max przykladalem sie do rogrzewki.
Po piate to nosilem mozliwe opaski ochraniajace stawy i sciegna(odciazajace).
Po szoste nigdy zima nie cwiczylem bez bluzy lub dresu, koszulki zima to najprostsza droga do kontuzji.
To szybkie nagrzewwanie i ochladzanie stawow, miesni, sciegien.
To takie podstawowe porady ale i tak prosze udaj sie do lekarza specjalisty, on bedzie wiedzial najlepiej co i jak.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Jacek R. w dniu 2007-12-03 21:31:53
Na poczatku myslalem ze to kontuzja lokcia ale po opisie i wklejonym zdjeciu jestem prawie pewien ze to przedramie albo biceps.
Najlepiej by bylo abys zglosil sie do lekarza.
Ja osobiscie nie moge nic doradzac gdyz nie mam takich uprawnien.
Ale moge podac kilka faktow jak ja leczylem takie kontuzje.
Po pierwsze kilka dni odpoczynku.
Po drugie bralem srodki przeciwzapalne np. diclac, voltaren, diclo duo, majamil ,olofen, przy ciezszych przypadkach ketoprofen. Ale ogolnie bazowalem na diclofenakach ktore i tak niestety sa na recepte, dostepny jest tylko lek o malej dawce terapeutycznej voltaren 12,5mg.
Pewien potencjal przeciwzapalny ma rowniez zwykla polopiryna lub aspiryna(kwas acetylosalicylowy).
Po trzecie jak wracalem juz do treningow to stosowalem cw ktore mniej obciazaja kontuzjowane miejsce.
Po czwarte to max przykladalem sie do rogrzewki.
Po piate to nosilem mozliwe opaski ochraniajace stawy i sciegna(odciazajace).
Po szoste nigdy zima nie cwiczylem bez bluzy lub dresu, koszulki zima to najprostsza droga do kontuzji.
To szybkie nagrzewwanie i ochladzanie stawow, miesni, sciegien.
To takie podstawowe porady ale i tak prosze udaj sie do lekarza specjalisty, on bedzie wiedzial najlepiej co i jak.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Jacek R. w dniu 2007-12-03 21:31:53
Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie
TRENING OSOBISTY 604 971 921