Yummy jeżeli możesz to zarzuć chociaż na jakiś czas treningi aerobiku.
Zamiast tego 3*tyg trening siłowy(oporowy) i 3*aerobowy.
Pisze tak gdyż tak naprawde to co teraz sie tak popularnie zwie fitnesem w klubach to po prostu nowsza wersja aerobiku.
A taki trening bardziej przypomina trening interwałowy niż tlenowy.
Tylko przy treningu tlenowym(aerobowym-nie mylić z aerobikiem) będziesz spalać zbędne kilogramy, które pochodzić będą z tłuszczu zapasowego.
Taki trening charakteryzuje sie długim czasem o niskiej intensywności, na aerobiku instruktor podchodzi do wszystkich jednakowo a przecież każdy jest jednostką(indywidualnością). Każdy z nas jest inny , chodzi mi o:wiek, płeć , wytrenowanie, pzremiane materii itp.
Zgadzam sie. Takze nie widze efektow w postaci ladniejszej sylwetki po zajeciach aerobiku. Byc moze to tez kwestia zlego prowadzenia zajec. Szkoda tylko,ze dopiero po 3 latach chodzenia na aerobik zdecydowalam sie na silownie.
Jezeli chodzi o terning oporowy to dzięki niemu będziesz jędrna smukła i wyglądająca jak sportsmenka(nie mylić z kulturystkami, z całym szacunkiem dla tych pań, formy jako portowca itd.,to mi osobiście podobają sie kobiety o bardziej delikatnych kształtach ). I taki efekt osiagniesz dzięki połączeniu treningu oporowego i tlenowego. Oczywiście może to trwać, u jednego krócej, u innej pani dłużej. Ale przy odpowiednim nastawieniu na pewno zmiany będą zachodzić.
Wraz ze zmianami niezbędne będzie bardziej indywidualne podejście do twojej osoby(zmiany treningów- ilości ,metod treningowych itp).
Dla twojej osoby trening mógłby wyglądać następująco:
1dzień
Brzuch
-unoszenie nóg do pionu z leżenia tyłem(doskonałe ćw dla początkujących na dolne partie prostych brzucha)3-4*20-12
-spięcia brzucha 3-4*25-15
Oczywiście n apoczątku stosuj dolną granice powt. w seriach i zwiększaj co trening.
Nogi
-uginanie podudzi leżąc 1*20-25, 2*8
-wyprosty siedząc 3-4*25-15
-wyciskanie na sównicy 1*25, 2-3*15-20
-spiecia łydek stojąc 1*25, 3*15-20
2dzień
-aeroby wykonywane na czczo
-czas (na początek) 45-50min (coś tam sie już ruszałaś)
-tętno 120-140
3dzień
Klatka
-wyciskanie na ławce skośnej 1*20, 3*12-15
-rozpiętki, baterflayer j.w
Barki(naramienne)
-wyciskanie sztangielek siedząc 1*20, 2*12-15
-wznosy boczne stojąc j.w
Triceps
-wyprosty ramienia w opadzie ze sztangielką j.w
-ściąganie drążka łamanego w dół na wyciągu j.w
4dzień
aeroby
5dzień
brzuch
-spięcia brzucha 3-4*25-15(i tak na początku będą zakwasy)
Plecy
-wznosy tułowia na krześle rzymskim 3-4*25-15
-ściąganie drążka do klatki(wyciąg górny) 1*20, 2*12-15
-wiosłowanie na wyciągu poziomym V uchwytem j.w
Biceps
-uginanie ramion ze sztangą 1*15, 2*10-6(8)
-uginanie hammera j.w
6dzień
aeroby
7dzieńn odpoczywasz
Oczywiście ciężary powinny być dobrane do twoich możliwości, na siłowni są różnego kalibru sztangi i sztangielki. A więc i kobieta może dostosować obciążenie do swoich potrzeb.
Z powyzszej rozpiski wynika,ze mam cwiczyc 6 razy w tygodniu. Czy cwiczenie 3 razy w tygodniu z aerobami (rowerek tuz po cw. silowych) daloby zblizone efekty?
I pamiętaj o diecie-to podstawa.
Dieta jest i motywacja tez
.
Mam jeszcze pytanie odnosnie techniki wykonywania cwiczen. Instruktor sugerowal ze wszystkie powtorzenia powinny byc wykonywane bardzo szybko i z malym obciazeniem jesli zalezy mi na redukcji. Czy ma racje?
POWODZENIA
Dzieki, przyda sie
Zamiast tego 3*tyg trening siłowy(oporowy) i 3*aerobowy.
Pisze tak gdyż tak naprawde to co teraz sie tak popularnie zwie fitnesem w klubach to po prostu nowsza wersja aerobiku.
A taki trening bardziej przypomina trening interwałowy niż tlenowy.
Tylko przy treningu tlenowym(aerobowym-nie mylić z aerobikiem) będziesz spalać zbędne kilogramy, które pochodzić będą z tłuszczu zapasowego.
Taki trening charakteryzuje sie długim czasem o niskiej intensywności, na aerobiku instruktor podchodzi do wszystkich jednakowo a przecież każdy jest jednostką(indywidualnością). Każdy z nas jest inny , chodzi mi o:wiek, płeć , wytrenowanie, pzremiane materii itp.
Zgadzam sie. Takze nie widze efektow w postaci ladniejszej sylwetki po zajeciach aerobiku. Byc moze to tez kwestia zlego prowadzenia zajec. Szkoda tylko,ze dopiero po 3 latach chodzenia na aerobik zdecydowalam sie na silownie.
Jezeli chodzi o terning oporowy to dzięki niemu będziesz jędrna smukła i wyglądająca jak sportsmenka(nie mylić z kulturystkami, z całym szacunkiem dla tych pań, formy jako portowca itd.,to mi osobiście podobają sie kobiety o bardziej delikatnych kształtach ). I taki efekt osiagniesz dzięki połączeniu treningu oporowego i tlenowego. Oczywiście może to trwać, u jednego krócej, u innej pani dłużej. Ale przy odpowiednim nastawieniu na pewno zmiany będą zachodzić.
Wraz ze zmianami niezbędne będzie bardziej indywidualne podejście do twojej osoby(zmiany treningów- ilości ,metod treningowych itp).
Dla twojej osoby trening mógłby wyglądać następująco:
1dzień
Brzuch
-unoszenie nóg do pionu z leżenia tyłem(doskonałe ćw dla początkujących na dolne partie prostych brzucha)3-4*20-12
-spięcia brzucha 3-4*25-15
Oczywiście n apoczątku stosuj dolną granice powt. w seriach i zwiększaj co trening.
Nogi
-uginanie podudzi leżąc 1*20-25, 2*8
-wyprosty siedząc 3-4*25-15
-wyciskanie na sównicy 1*25, 2-3*15-20
-spiecia łydek stojąc 1*25, 3*15-20
2dzień
-aeroby wykonywane na czczo
-czas (na początek) 45-50min (coś tam sie już ruszałaś)
-tętno 120-140
3dzień
Klatka
-wyciskanie na ławce skośnej 1*20, 3*12-15
-rozpiętki, baterflayer j.w
Barki(naramienne)
-wyciskanie sztangielek siedząc 1*20, 2*12-15
-wznosy boczne stojąc j.w
Triceps
-wyprosty ramienia w opadzie ze sztangielką j.w
-ściąganie drążka łamanego w dół na wyciągu j.w
4dzień
aeroby
5dzień
brzuch
-spięcia brzucha 3-4*25-15(i tak na początku będą zakwasy)
Plecy
-wznosy tułowia na krześle rzymskim 3-4*25-15
-ściąganie drążka do klatki(wyciąg górny) 1*20, 2*12-15
-wiosłowanie na wyciągu poziomym V uchwytem j.w
Biceps
-uginanie ramion ze sztangą 1*15, 2*10-6(8)
-uginanie hammera j.w
6dzień
aeroby
7dzieńn odpoczywasz
Oczywiście ciężary powinny być dobrane do twoich możliwości, na siłowni są różnego kalibru sztangi i sztangielki. A więc i kobieta może dostosować obciążenie do swoich potrzeb.
Z powyzszej rozpiski wynika,ze mam cwiczyc 6 razy w tygodniu. Czy cwiczenie 3 razy w tygodniu z aerobami (rowerek tuz po cw. silowych) daloby zblizone efekty?
I pamiętaj o diecie-to podstawa.
Dieta jest i motywacja tez

Mam jeszcze pytanie odnosnie techniki wykonywania cwiczen. Instruktor sugerowal ze wszystkie powtorzenia powinny byc wykonywane bardzo szybko i z malym obciazeniem jesli zalezy mi na redukcji. Czy ma racje?
POWODZENIA
Dzieki, przyda sie