Porówywnanie twarogu do piwa jest trochę chybione od kiedy 2/3 kaloryczności piwa pochodzi z alkoholu. A że brzuchy wyrastają to nic dziwnego skoro amatorzy tego trunku piją zwykle 4-5 naraz co równa się wprowadzeniu średnio 1200 kcal bomby do organizmu, czemu zwykle jeszcze towarzyszy obfite obżarstwo tłustych produktów. Co do reszty nie będę się sprzeczał bo jak już pisałem każdy ma swoje zdanie argumenty o tym że laktoza jest jakoś tam specjalnie otłuszczająca również mnie nie przekonują - to zwykły dwucukier w dodatku o bardzo niskim IG co wynika z mało dynamicznego przebiegu trawienia i uwalniania glukozy.
Niemniej jak już pisałem, żadnemu profesjonalnemu zawodnikowi doradzał nie będę co ma jeść, skoro lepiej się czujecie psychicznie eliminując nabiał to nikt Wam tego zabraniał nie będzie. Ale żeby amatorzy się na tym wzorowali uważam za pomyłkę.
Niemniej jak już pisałem, żadnemu profesjonalnemu zawodnikowi doradzał nie będę co ma jeść, skoro lepiej się czujecie psychicznie eliminując nabiał to nikt Wam tego zabraniał nie będzie. Ale żeby amatorzy się na tym wzorowali uważam za pomyłkę.