SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    I znów zaniedbałem swój dziennik, sorki za to juz teraz tak nie bedzie no chyba ze neta ( nie opłaciłęm jeszcze go ) mi odetną wtedy będę pisał zbiorczo za cały tydzień. Nie mniej postaram się juz dokonywać codziennego wpisu oraz będę równierz dawał więcej zdjęć oraz postaram się wklejać co jakiś czas filmiki z ćwiczeniami i nie tylko. Masa zajęć [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-14 21:00:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siłownia początkujący

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Idź najpierw do dietetyka czy do jakiejś przychodni sportowej i zrób sobie badania na tkankę tłuszczową. Będziesz wtedy wiedział ile masz tłuszczu w ciele. Ćwiczenia które praktykujesz, głównie siłowe, są na masę. Jeśli chcesz stracić tłuszcz i wagę, zacznij robić trening aerobowy. Na początek biegaj przez 10 minut, potem przez 25 minut. Potem [...]

    Odpowiedzi: 85 Ilość wyświetleń: 5001 Data: 2014-01-18 19:54:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siłownia początkujący

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Czy siłownia pomoże? Na razie spalaj tłuszcz, to to będzie raczej lepiej wyglądać. Potem buduj klatę, wyciskaj sztangę i rób rzeźbę. Po jak spalisz tłuszcz do 9-11%, to będziesz całkowicie inaczej wyglądał. Potem budując w tym rejonie mięśnie to powinno jakoś pomóc, ale jak mówiłem, najpierw spalaj

    Odpowiedzi: 85 Ilość wyświetleń: 5001 Data: 2014-01-18 20:43:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co do smazenia beztluszczowego napisalas zeby klasc mieso na bardzo gorącą patelnie. W ten sposob mieso nie uwolni tluszczow zawartych w sobie. Smazenie na poczatku na bardzo malym ogniu stopniowo wytopi tluszcz z miesa.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-04 17:36:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w przypadku kurczaka nie wiem gdzie masz tluszcz, poza tym wrzucanie na zimna patelnie bedzie go lekko przypalalo. co wiecej wrzucasz mieso na rozgrzana patelnie aby sie bialko scielo jak najszybciej

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-04 17:45:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Malinowa ja karkówke robie zawsze na soli i do piekarnika to dobry patent ? Potem na tej soli jest caly tłuszcz twarde jak kamien. Czy da sie w jakiś inny sposób na jeszcze wieksze odchudzenie karkówki ? :D

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-08 09:43:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mobaba a w jakim celu chcesz odchudzać karkówkę? bo w "Pani domu" pisali, że tłuszcz to zło? pzdr/

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-08 16:35:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • da się usmażyć naleśniki bez tłuszczu na każdej patelni teflonowej, a smakują jak naleśniki- za***iście Tu masz przepis z gazety "Rebel": Słodkie naleśniki białkowe (ok. 20 sztuk) a)składniki: -13 białek jaj -100 ml odtłuszczonego mleka i podobna ilość wody min gaz -2 żółtka -150 g mąki razowej pszennej -400 g chudego twarogu -100g [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-19 22:34:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja mam pyt jak dam wyplukam serek wiejski pod woda z tej smietanyxD to bardzo zmniejszy sie ilos bialka czy to sam tluszcz w sumie poleci?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-24 16:18:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy majonez wlasnej roboty z oliwy z oliwek bedzie dobry jako zdrowy tluszcz na redukcji?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-30 16:19:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W miarę dobre kosztują od około 200pln. Najważniejsze żeby miał nieprzywieralną powłokę, był pod delikatnym nachyleniem i miał szufladę (zbiornik) na wyciekający tłuszcz i płyny. No i minimum 2 stopniową regulację mocy. Dodatkową zaletą jest możliwość rozłożenia grilla na płasko i pieczenie na obu płaszczyznach jednocześnie. Nie kupuj grilla [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-27 12:29:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażąc placki owsiane na smalcu czy maśle wliczamy ten tłuszcz w całości czy on się jakoś ulatnia?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-02 17:46:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wliczamy w placka wsiaknie raczej caly tluszcz, najlepiej zainwestuj w patelnie teflonowa, placki bedziesz robil bez tluszczu.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-02 20:49:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiadomo, że smalec czy tłuszcz kokosowy będzie do smażenia najlepszy. Ale nie przesadzajmy, nie duża ilość oliwy z oliwek do krótkiego smażenia np. drobiu jest zupełnie ok. Oliwa z oliwek ma tylko o 10 stopni niższą od smalcu temperaturę dymienia.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-20 10:41:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Najczęściej powtarzające się informacje: Ziemniaki wczesne Wartość energetyczna w 100 g: 69,00 kcal Białko w 100 g: 2,00 g Węglowodany w 100 g: 19,00 g Tłuszcz w 100 g: 0,00 g Także około 200g surowych musiałbyś dać Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-30 10:09:53

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-30 10:09:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co myślicie o pomidorach z puszki na redukcji? Wartość energetyczna: 35kcal na 100g Białko 1.2g Wegle 7.5 w tym cukry 5.1 Tłuszcz 0.0 To jest tylko przykładowa zawartość, jednak mam pytanie czy mogę sobie z nich robić sos np. do cyca z kury i ryzu?:-?:-?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-23 17:53:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chałwa bez cukru KOSKA Turecka chałwa kakaowa bez dodatku cukru słodzona substancjami słodzącymi, bez cholesterolu. Skład: sezam (57%), substancje słodzące (syrop maltitolowy, izomalt, sorbitol), polidekstroza, kakao, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), korzeń mydlnicy, aromat identyczny z naturalnym (wanilinowy). Wartości [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 13:29:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do mielonego. mielone garmazeryjne czyli takie mocno rozdrobnione cos a'la http://www.stolpolski.pl/files/produkty_zd/Mięso-Garmażeryjne-Wołowo-W.png to g****, nie polecam, w ciul prochów, tłuszczu. Co parwda mięsouzywane do tego jest swieże ale sto razy lepiej jest kupić łopatkę i ja samemu zmielić. Co do mięsa wieprzowego Szynka też jest [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-26 23:34:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • malcu88 ja na twoim miejscu walnąłbym 200-300g kuraka + tłuszcz (oliwa z oliwek, orzechy) na 2-3h przed wysiłkiem.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-24 19:11:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak to jest z BTW łopatki wieprzowej? Na potreningu są dwie wersje, a na innych stronach to chyba z 5 różnych... Tłuszcz to wiadomo, różni się w zależności gdzie kupisz, ale białko? Chyba jest różnica między 13g, a 21g/100g Co do omleta, to każdy owoc nadaje świetny smak, osobiście polecam z kiwi i mandarynką :-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-05 23:17:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)