SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • trzeba było wziąć hmb > zamienilbys tluszcz w miesnie

    Odpowiedzi: 2001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-04 11:15:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kryptonim : Kolos 180 >140,czyli redukuj z nami do lata 2017

    Post
    Aktualności - Kulturystyka i Fitness

    Drugie ćwiczenie to wiosłowanie na suwnicy-ćw są tak dobrane by dodatkowo nie obciażały kręgosłupa,bo Bartek oprócz ogromnej wagi ma też długi kręgosłup - wzrost 210 cm . /SFD/2016/12/12/16546eb1e5bf42528fe4eadbc9198884.jpg /SFD/2016/12/12/2973fa5a033049edaf3b52518d7ac521.jpg Bardzo istotny też jest sposób treninguzalecany przez Huberta. Wiele [...]

    Odpowiedzi: 354 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-11 08:32:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kryptonim : Kolos 180 >140,czyli redukuj z nami do lata 2017

    Post
    Aktualności - Kulturystyka i Fitness

    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! Ja uważam że trudniej być kulturysta (tu Panie Janku czapki z głów dla Pana!) niz zrzucac tłuszcz! Ja potrafiłem zrzucić ponad 30 kg (ze 106 kg) i stać się triathlonista a kulturysta nigdy nie będę. Szczególnie pierwszy etap redukcji jest moim zdaniem najłatwiejszy. Bo jeśli człowiek chce i gruba kreską [...]

    Odpowiedzi: 354 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-10-15 14:18:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta proteinowa - Plan Protal

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    To i ja się dorzucę z moim doświadczeniem. Robiłem 2 etapy protal, jestem na trzecim, ale teraz to już bardziej low carbo niż protal. Waga początkowa 100kg - koniec stycznia 2010. Waga po 2tygondniach około 94kg. Waga po 6tygondniach 89-90kg. Od 2 tygodnia ćwiczyłem 3h w tygodniu aikido. Waga obecnie 88kg zatem utrzymuje i chudnę w tempie około [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 11822 Data: 2010-04-16 12:35:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja ją wrzucam do warzyw np.sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka i to robi jako tłuszcz albo owsiane, jajka i do tego .

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-28 16:00:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy cuś, co się zowie tłuszcz palmowy jest dobre? I do czego ewentualnie. Bo widziałam w moim sklepie eko i nie wiedziałam czy brać.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-21 19:01:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • subskry ale mleko to białko, tłuszcz, węglowodany, witaminy...Moje pytanie dotyczy tego, czy sposób sterylizacji mleka wpływa na jego jakość? Czy jest jakiś inny powód negatywnej oceny? Bo, co do bakterii to jem kiszonki;-) Azzi ja palmowego używam w celach kosmetycznych- świetnie działa na moje włosy jako maseczka.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-22 15:21:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • coffee:-), zwykle maslo odpada, pamietam dawno temu w gastronomiku uczyli ze cos sie w masle wtedy wytwarza i sie po prostu pali... latwo za to zrobic maslo klarowane ktore zniesie kazda temperature i sie nie psuje wcale-przepisy latwo znalezc w necie (chyba ze mieszkasz poza polska to bardzo latwo je kupic-a w polsce to nie wiem) z co jedza [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-13 08:48:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No właśnie to musi być jakieś przekłamanie, z tego powodu ja właśnie rzadko jadam łopatkę bo mi tłuszcz zabiera choć jest smaczna, ale tłuszczu mi szkoda. A wolę tłustsze mięsa bo są bardziej soczyste. Kurna a z masła nie umiem zrezygnować. A widziałam w wielu dziennikach. hera21 tu był jeszcze taki wątek: "upiorna twarz żywności" i tam są różne [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-09 22:29:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie mogę edytować, więc dopiszę tutaj. Tłuszcz - 0,1- 0,3g -------------------------- Też ostatnio szukałam, bo ciągle mi brakuje smaków z dzieciństwa. Sałatkę jak u mamy, jadłam przez parę dni %-) nie mogłam się najeść...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-14 22:41:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • migotka, spokojnie, nie same warzywa - białko i tłuszcz również (z uwzględnieniem źródeł oczywiście;-)) po prostu unikaj węgli i powinno być ok, ale: nie wiem jakie masz szczegółowe zalecenia co do miski. Kociszcze / DuzaGocha - jak to "ma co prawda dużo omega 3 i 6 ale w niekorzystnej proporcji"?, ja tam widzę proporcje akurat - o6:o3 w stosunku [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-17 12:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dontknow wprawdzie nie robiłam, ale kiedyś coś takiego z sieci zapisałam na dysk, może Ci się przyda. Zdaje się, że przy odpowiednim sprzęcie i cierpliwości dodatkowy tłuszcz jest zbędny. http://img521.imageshack.us/img521/1498/maslomigdalowe.png

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-25 02:30:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 18:50:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • shrimp wiem ze oliwe z oliwek najlepiej na zimno, ale jak potrzebuje jakiegos cieklego tluszczu do tych pieczonych chipso-warzyw to jaki najlepiej? w sumie moge najpierw cos roztopic (smalec albo tluszcz z gesi) i wtedy nim polac ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 18:58:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaszmirko takie male rybki jadlam w Grecji smazone jak frytki. Mozna je wybeltac w ciescie i pojedynczo wrzucac na rozgrzany tluszcz. Smazylam ciut wieksze moskaliki. Wypackalam je na noc przyprawie do ryb i soku z cytryny. Nastepnego dnia wyjelam z tej marynaty obsypalam maka gryczana z ociupinka majeranku, poczekalam by maka troche wsiakla i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-28 19:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kocie jak na moje oko to w tych ciastkach za malo tluszczu a za duzo mleka. Tluszcz powoduje, ze ciasto jest kruche.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-22 13:35:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak policzyć wywar z mięsa? :-) jako po prostu kawałek mięsa czy hm.. sam tłuszcz z tego mięsa?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 14:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja liczę surowy :-) dodaję tylko do tego w misce to z czym się ten schab piecze czyli jakiś tam tłuszcz itp. ważę i liczę przed zrobieniem, potem po zrobieniu i z proporcji sobie wliczam :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-05 10:39:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy ja dobrze zrozumiałam, że jak sobie nagotuje bulionu na kościach z warzywami itp, po czym wywalę warzywa i zdejmę tłuszcz to mogę pić do oporu nie uwzględniając w misce?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-19 09:31:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kittie ja takiego bulionu nie wliczam, odtłuszczam go na drugi dzień, jak przezimuje w lodówce, pięknie tłuszcz się ścina i łatwo go zebrać, zostaje sama woda smakowa ;) dontknow używałam tego mleka na misce koktajlowej Izy :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-20 19:29:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)