SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • Uznam że nie pytałeś o to. Ale dla wyjaśnienia. Jeśli mięso ma tłuszcz- to następuje strata tego tłuszczu. Cieków napisać ile ale średnio ok 30-40%! Więc teraz sobie pomysl że nie dość że jest strata tłuszczu z mięsa to jeszcze dodajesz kolejny. Więc myślisz że masz np 35g razem z tym co wlales a możesz mieć mniej niż 20. Dopóki nie smaże na [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-07 15:48:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Solaros robi frytki w tefal actifry. Wiec pewnie tłuszcz policzony 0 bo tam wystarczy dbać łyżeczkę tłuszczu.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-17 10:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Coś pięknego jak się śledzi x lat zwykłego śmiertelnika i dochodzi on do poziomu mistrzów. Przy okazji zapytam... Pamiętam jak kawał czasu wstecz miałeś problem z docięciem dołu -> NUK, z perspektywy czasu jesteś w stanie ocenić czy dopalenie resztek fatu by wkońcu czwórki się pokazały to kwestia zmiany treningu, objętości, rozkładu makro czy [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-27 15:48:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak samo jest wajcha z zarciem 'fit' napisane low fat i plebs odrazu mysli ze jak low fat to zdrowe i fatu nie zlapia, bo przeciez tluszcz sie z tluszczu robi, a tam naj**ane 2x wiecej wegla prostego zamiast normalnego fatu :-D

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-13 22:03:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • .. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 13:42:13 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Teraz mam ok 100g fatu. Tylko białko staram się jeść licząc g/kgmc. Gdzie celuje w ok 2,5g (obecnie bo nadal mało kcal ) . Tłuszcz i węglowodany nie jem sugerując się gramami na kgmc. Mi jest prościej posługiwać się liczbami i nie skupiam uwagi ile to g/kgmc.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 18:48:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • .. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 19:52:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Święte słowa Sol;-) Bez przerwy ludzie mnie pytają o dietę, co mają robić itd, równocześnie mając w głowie utarte schematy i mity, typu nie jeść po 18-tej, koniecznie śniadanie itp. Nie ganię ich oczywiście, bo dopóki sam na sobie nie zacząłem eksperymentować i szukać złotego środka, sam tak myślałem. Teraz im mówię i "wbijam" do głów, że nie [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-27 14:24:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kończąc już temat białka. Białko jest najważniejszym elementem.całej układanki. No wiadomo że dieta ogólnie a potem białko. Ale czy zjemy 2g białka czy zjemy 3g białka a może 4g białka- jeśli celem jest budowa mięśni- zbyt wiele nam to nie da. I nie chodzi o to- co czesto można przeczytać- że aby wykorzystać 1g białka trzeba dostarczyć 24kcal. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-31 13:26:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem dla mnie jedzenia ryżu itp jest to że niektóre osoby źle się czują jedząc przetworzone mocno jedzenie. I to jest tylko tyle, reszty tłumaczenia osób że wolą wafle ryżowe no bo to są wafle ryżowe a nie bułka czy baton uznaje za osoby które jeszcze powinny poczytać trochę, pouczyć się, tym bardziej że nie startują [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-12 01:30:49 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Te lody yogland są jeszce lepsze. Bo i bez mleka i bez fatu. /SFD/2017/2/14/fe7cba53c8f148d3b62d4f157760c63f.jpg 5g wegli 5g błonnika 10g białka na 100g Normalne lody ile mają? 7-15g fatu 25-35g wegli Max 2g błonnika. O ile w ogóle. Z 3-4g białka. No bez przesady. To przecież na noc jesz sobie takie 300g i idziesz spać. Btw. Jaka to ironia. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-14 10:52:52 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Wiadomo że na końcu liczy się też - obok samych kcal- gęstość odżywcza czy wpływ na sytośc. A dwóch batonow i szklanki soku nie da się porównać z kasza czy ziemniakami.A ilość kcal niby taka sama. No ale chodzi o to że masz wybór. Jeśli głód ci nie doskwiera albo umiesz sobie z nim poradzić to wszystko ci wolno. Teoretycznie. Jestem zdania że [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-20 13:21:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • i to wszystko (poza parówkami/kiełbą) liczysz 20b 0t? 8w sumei tam fatu pewnei nei wiecej niz 2g/100g Tu jest taki mały trick. Tzn. Jak mam etykietę to tricky żadnego nie ma. Bo jest jak na etykiecie- jeśli chodzi o FAT. Minus te 30-40% na skutek obróbki. Tak więc jak kupuje burgera co ma 10g fatu na 100g surowego produktu to po usmazeniu (w [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 22:41:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uwierz mi . Wolałbym być grubasem niż skinny Fat. 100% masy idzie w brzuch. Sol, co w takim razie robic jak jest sie takim skinny fatem? chudy, jak redukcja to juz praktycznie do kosci, a miesnia nie ma, a jak zbudowac to leci tluszcz. jaka recepta na to?

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-18 23:09:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Akurat jakby nie tam to mógłbym już kończyć redukcję. A teraz miesiąc się będę yebal aby zrzucić stamtąd. Geny Stubborn fat Kortyzol też nie pomaga Każdy ma jakieś miejsce/lub miejsca z którymi się uzera do samego końca, czasami z marnym rezultatem. Stubborn Fat to sie zwie. Jak by ktoś nie wiedział. Oporny tłuszcz. U mnie to dol brzucha. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-27 18:18:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wczoraj pojedzone extra 2000kcal, w najgorszej możliwej postaci czyli extra tłuszcz. I to nasycony. Fuj /SFD/2017/4/13/97307541d80d4586a79077dbe1065592.jpg /SFD/2017/4/13/30d3c8895cd94b4bb66c579a8c111001.jpg Zmieniony przez - solaros w dniu 2017-04-13 19:10:48

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-13 18:50:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sol jak bys widzial przy ladowaniu weglami tluszcz do 100g max wiem ze najlepiej 50g ale nieraz ciezko sie zmiescic jak by to wygladalo dla sylwetki i powrotu do stanu z przed ladowania moja waga 78 kg ile bys dal tez wegli na takim ladowaniu z tym ze w tygodniu macro moje 170 b 30w 50t dosc rygorystycznie + praca na budowie akordowa duzo ruchu [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-22 15:57:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sol z innej beczki niż zazwyczaj. Ile białka Twoim zdaniem to minimum na redu? Bo zawsze idzie to zazwyczaj w drugą stronę. Ja próbowałem już końskich dawek, a teraz chciałbym spróbować małych bo go po prostu nie lubię. A nie mam pojęcia w ile celować. Dieta będzie niskokaloryczna na wzór Twojej chociaż trochę bardziej na plus z ilością żarcia. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-25 22:22:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A jaki jest trening czy dieta aby spalić tłuszcz z np. Dokumenty pleców? czy dwojek? czy rąk? NIE MA! Nie ma bo tłuszczu się nie da spalić miejscowo. Więc nie ma ani specjalnej diety ani treningu. Pech w tym że nie z każdego miejsca leci po równo.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-04 17:08:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • sol pytanie wliczasz tluszcz z chleba na ladowaniu?

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-13 08:27:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)