Masło orzechowe z fistaszków to największe g****, jakie możesz dostać niestety... Lepiej kup sobie masło migadłowe (np. my protein), albo daj orzechy włoskie zmielone. Lniany, jeśli nie jest budwigowy, to nie ma właściwie w ogóle ALA (o3), tylko same 06, które zaburzają Ci gospodarkę lipidową. Innymi słowy: przytnij nieco te roślinne i zadbaj o [...]
Kasa, która się z tym wiąże, to jest filozofia :), nie przepisy same w sobie i ich przeróbki... Zgadzam się, że nie powinno być nawet nazwy "masło roślinne". Jednak ona mówi wyraźnie, że nie jest to tłuszcz mleczny... Jeśli produkt ma w nazwie słowo "masło" bez przymiotnika "roślinne", to powinien zawierać wyłącznie tłuszcz mleczny (o ile nie jest [...]
Rzeby wszystko miało ręce i nogi najlepiej by było, żebyś obliczył swoje zapotrzebowanie kaloryczne, ustlił proporcje białko/węgle/tłuszcze i na tej podstawie ustalił ile powinieneś zjadać. Śniadanie zaraz jak wstane: (roznie to bywa ale nie pozniej niz 8.00) Platki owsiane z mlekiem 1% 3 kanapki z chleba razowego(2 z szynka 1 z serem [...]
[...] Miska taka sobie, cały dzień w trasie. Mam już kartę do aparatu, jutro będą zdjęcia:-) I posiłek Serek wiejski 250 + szynka pieczona (domowa) + ser gouda + masło + warzywa II posiłek Placki twarogowe (3 jaja + twaróg półtłusty 125g + wiórki kokosowe + otręby pszenne) III posiłek Schab 200g + oliwa + warzywa IV posiłek Karkówka [...]
o dziekuje - sporo tego jedzenia i czity nawet :-D Wszędzie widzę masło orzechowe \-) Żeby być dużym trzeba dużo jeść. }:-( A masło to i dobre źródło tłuszczy i dobre w smaku. :-)
Oliwa lepiej- ale od czasu do czasu masło też może być.T masło może być i stałym elementem diety, zamiast nosić do szkoły np butelki z oliwą, razowca można pociągnąć masłem i problem tłuszczu rozwiązany.
a to nie tak że im mnie tym lepiej ? :-? mój arganizm ma skąd pobierać tłuszcz }:-( nie to nie tak :-) poczytaj regulamin i artykuły w dziale. Min 60 g tłuszczu z pozywienia, zdrowego tłuszczu (masło, olej kokoswy, smalec, awokado, masło klarowane, oliwa
Ogólnie nie powinno się smażyć, ale jak już to smażymy na tłuszczach takich jak smalec, masło klarowane, olej kokosowy, są to głównie tłuszcze nasycone, które nie ulegają utlenieniu. Zwykłe oleje roślinne, te dobre nierafinowane, nie nadają się do smażenia. Trzeba je spożywać tylko na zimno, inaczej będę bezwartościowe, a nawet szkodliwe.
na początek możesz spróbować masło klarowane które ma temperature dymienia około 230stopni.. jeśli chodzi Ci o to aby nie było tłuszczów trans jak w margarynie.