mowi, ze uczy go koles z IFBB, ktory nigdy nie bral sterydow, w swojej lodowce trzyma tylko podrabiane maslo do smazenia i je obiady u mamy Zmieniony przez - Precedens w dniu 2011-02-18 14:08:53
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] , dopisuj tez mleko do sniadania mozesz dodac orzechów włoskich zawieraja duzo dobrych tłuszczy , poprostu jak wpisujesz caly posilek to tam wpisuj pokolei np bułka , masło , szynka i co jeszcze tam jesz a nie sama szynke , napisz jeszcze raz , co do supli to tylko gainer albo białko do braków w diecie , a braki beda na pewno bo nie [...]
Wszyskto j/w. Ale genralny podzial i dopuszczalne produkty to smazenia to glownie: tluszce stale gł smalec lub maslo(ale tylko w przypadku krotkotrwalego smazenia jak jajecznica czy ryba) oraz dobry olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia, lub olej kokosowy. A unikac jak ognia wielonienasyconych jak olej z pestek winogron..
jak masz problem z białkiem, to może dokup białko w proszku i uzupelniaj wtedy, kiedy nie dostarczysz odpowiedniej ilosci z pozywienia.. to jest tez wyjscie.. poza tym sa lepsze zrodla tluszczy niz masło orzechowe pzdr
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] normalnie, ale jem też kilkadziesiąt gramów tłuszczy więcej od Ciebie. Z dobrych żródeł tłuszczu masz np: migdały, nerkowce, oliwę na zimno, do smażenia olej kokosowy lub masło klarowane. A czemu nie jesz normalnego masła takiego jak np osełka? I napewno nie polecałabym jeść cały czas kurczaka, tylko np udziec z indyka czasami polędwiczki, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] smak i nie przekonam się do niego nigdy. Olej kokosowy też jest mega drogi jak na studencką kieszeń. Masła nie jem bo wydaje mi się że jest zbyt tłuste. Czasami kupuję masło 60 % i smakuje mi. Co do mięsa to wiadomo że polędwiczki, udziec z indyka są bardzo dobre ale drogie. Za 1 kg polędwiczek wieprzowych płaci się około 26 zł to aż 10 zł [...]
do smażenia jajecznicy może być masło btw. zostało mi trochę oleju lnianego niskolinolenowego, a już mam ten tłoczony na chłodno ... jak mogę wykorzystać ten gorszy ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ale odpadają kiełbasy i wędliny) Źródła węglowodanów: płatki owsiane, ciemne pieczywo, brązowy ryż, makaron durum, kasza, ziemniaki, owoce, warzywa Źródła tłuszczy (nie powinno ich być mniej niż 1g na kg masy ciała) - orzechy włoskie, olej lniany, oliwa z oliwek - to przede wszystkim, może być też masło. Czekamy na dietę, którą sobie ułożysz.
Więcej warzywa do posiłków. Ryby świeże. Puszkowane okazyjnie, np na czarną godzinę jak nie masz czasu. Masło z orzechów ziemnych do wywalenia. http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy
[...] oddziaływania na układ pokarmowy oraz zdolności jelit do wchłaniania innych składników diety. Jeżeli już, to do smarowania pieczywa jedynym mądrym rozwiązaniem jest masło. Pomimo potężnej dawki tłuszczy wraz z nimi dostarczasz organizmowi ogromne ilości witamin typu A czy D. Chcesz więcej? odsyłam do skarbnicy wiedzy jaką jest [...]
Różnie bywa. Efekty możesz widzieć od razu, po miesiącu, dwóch, pięciu. Źle się odżywiasz. Na noc nie jedz wegli. Jesz za mało posiłków. Nie jedz margaryny tylko masło.
W śniadaniu troche za dużo tłuszczy. Masło rośline do codziennej diety się nie nadaje. Nie wiem jak jadłeś 40 g oleju kokosowego i 20 g masła na sniadanie? Serek wiejski to nie najlepsze źródło białka.
to usmaż kurczaka na oleju kokosowym a oliwe dodaj do warzyw. tylko nie smaż w 40g. oliwy też mozesz dać więcej niż 10 g w posiłku. a na śniadanie jak chcesz smażyć jajka na maśle to kup sobie masło klarowane.