[...] spalane dają dwukrotnie więcej energii niż węglowodany czy białka, -dzielą się na tłuszcze zwierzęce i roślinne. Głównymi źródłami tłuszczów są: -smalec, -słonina, -boczek, -masło, -śmietana; Regulujące Są to witaminy oraz sole mineralne.(Nie są one źródłem energii). Sole mineralne: -mikroskładniki(żelazo, miedź, mangan, cynk, jod, kobalt, [...]
[...] i głównie białego oraz chudych ryb, Omega3 możecie nie wliczać do bilansu jeśli spożywacie dziennie 3 tabletki Źródła tłuszczu dozwolone: Awokado, oliwa, olej lniany, tran, masło, olej kokosowy, olej rzepakowy, orzechy brazylijskie, włoskie, migdały i orzechy pekan Trening i zasady: - Staramy się o progresje z treningu na trening: większe [...]
[...] czasu razem jako jeden, następnie rozdzielony na dwie porcje. 300g pieczonego schabu wieprzowego, 300g pieczywa żytniego razowego pełnoziarnistego z soją i słonecznikiem, masło, sałata zielona, ogórek. 100g suszonych moreli lub śliwek do pojadania między posiłkami. Tak skomponowany posiłek 2 wraz z 3m zawierają razem 1600kcal, do 90g białek, [...]
[...] czasu razem, jako jeden, następnie rozdzielony na dwie porcje. 300 g pieczonego schabu wieprzowego, 300 g pieczywa żytniego razowego pełnoziarnistego z soją i słonecznikiem, masło, sałata zielona, ogórek. 100 g suszonych moreli lub śliwek do pojadania między posiłkami. Tak skomponowany posiłek 2., wraz z 3., zawierają razem 1600 kcal, do 90 g [...]
[...] ALERGIE Przede wszystkim należy unikać produktów, na które dana osoba jest uczulona. Za najpowszechniejsze alergeny pokarmowe uważa się: mleko i produkty mleczne, np. masło, śmietanę, jogurt, sery; produkty zawierające gluten, takie jak mąką, pieczywo, produkty z zawartością jęczmienia i owsa; jajka; ryby świeże i wędzone; [...]
[...] cukrzycy i może prowadzić do osłabienia systemu odpornościowego. Są bardziej niebezpieczne dla zdrowia niż tłuszcze zwierzęce i naprawdę - z dwojga złego - już lepiej jeść masło i bekon. Jak zwykle chodzi o pieniądze Naukowcy z Harvard University szacują, że corocznie około 30 tysięcy przedwczesnych zgonów spowodowanych jest spożywaniem [...]
[...] Wartość odżywcza 2 łyżek mielonego siemienia lnianego: 75 kcal; 5,9 g tłuszczów, w tym: 1,1 g jednonienasyconych, 4 g wielonienasyconych, 0,5 g nasyconych. Orzeszki ziemne i masło orzechowe Dlaczego warto jeść? Badania przeprowadzone w 5 niezależnych ośrodkach w USA wykazały, że jedzenie tych produktów zmniejsza ryzyko chorób serca. Wprawdzie [...]
[...] :) P.S A o to moja dieta oraz ilość tabletek thermo stima jakie zażyłem w przeciągu tych 3-4 dni: 1DZIEŃ – Śniadanie: kanapka z dżemem jagodowym bułka pszenna (połówka), masło, dżem śladowa ilość + woda , Obiad: zupa grochowa (1 talerz niepełny), bułka pszenna (cała), ketchup, 2 parówki berlinki smażone na łyżeczce smalcu, serek owocowy [...]
Zrobilem sam sobie diete na piec dni (w niekture dni brakuje troche tluszczu) Nie kaze wam jej calej poprawiac tylko powiedziec czy jest miejwiecej dobra dla mnie. Moje dane: 16lat 63kg 180cm jestem EKTOMORFIKIEM, Aktywnosc fizyczna Średnia. Trening 3 dni w tygodniu. Dieta na Mase Poniedziałek Godz 5:30 -Mleko spożywcze 3,2% tłuszczu 200g -Chrupki [...]
[...] ilości (prócz ziemniaków i kukurydzy). Dozwolone źródła białka: - mięsa, ryby, ptactwo (te gatunki tłustsze lepsze), jajka. Dozwolone źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek - masło - :D - olej kokosowy, - smalec... hm.. do czego mam do stosować? ;/ (naleśniki bym mogła zrobić ale chyba nie są wskazane) i wcale nie żartuję, proszę o porady :) - [...]
[...] Zawiera białko Zawiera błonnik Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Produkowane z migdałów nieblanszowanych Masło migdałowe GO ON! firmy Sante to najwyższej jakości masło migdałowe o aksamitnej konsystencji i wspaniałym smaku, który pokochasz od pierwszego razu! Przygotowane specjalnie z myślą o osobach, które unikają w codziennej diecie [...]
[...] jedynie w niewielkich ilościach występuje w zwierzęcych. Moim zdaniem powinniśmy uwzględnić w naszej diecie przede wszystkim: -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o [...]
Witam mam 23 lata, ważę 80 kg i mam 175 cm wzrostu. Mój typ to ektomorfik, a dzienne zapotrzebowanie podobno 4128 kalorii. Ułożyłem sobie dietę przy pomocy programu od Vitalmaxa. Proszę o sprawdzenie i ewentualne wskazówki do poprawy. Na razie ułożyłem tylko 3 dni posiłków. Oczywiście mięso będzie zamieniane na inne , ryz na kasze/makaron, szynka [...]
[...] jak alkohol, benzyna czy chloroform. Tłuszcze możemy podzielić na: -widoczne (wydzielone lub dodane) - należą do nich produkty spożywcze nazywane tłuszczami np. masło, smalec, margaryna, oleje roślinne -niewidoczne (nie wydzielone) - są naturalnymi składnikami różnych produktów spożywczych np. mięsa, ryb, mleka, przetworów mlecznych [...]
[...] produktów spożywczych. Należy przy tym pamiętać, że niepożądanym zmianom podczas przechowywania podlegać będą nie tylko produkty spożywcze będące tłuszczami jadalnymi (oleje,masło,margaryna,smalec,słonina,itd), ale także produkty zawierające tzw tłuszcz ukryty, i to zarówno bardzo tłuste np mięso wieprzowe, ser, chałwa, jaki i te, które zawierają [...]