Dzięki! Bida...:) coś za coś ;) forma startowa to niestety nie jest zwykłe zrobienie formy. Ale tak naprawdę po zawodach jadam te same produkty + wszystkie warzywa, owoce, różne rodzaje mięs, oliwy, oleje, orzechy, masło orzechowe i tyle - reszt to tak zwana inwencja twórcza w kuchni %-)
Czy masło z orzechów ziemnych, które w składzie ma tylko orzechy ziemne może znaleźć się w codziennym odżywianiu? Czy faktycznie powinno się go unikać? Jeśli tak, to dlaczego?
Orzechy ziemne, a co za tym idzie również masło z nich nie jest dobrym produktem i należy go unikać. Orzechy te są pełne pro zapalnych omega 6, których w diecie raczej mamy w większości przypadków nadmiar. Dlatego też dodatkowe ich dostarczanie jest niekorzystne. Zmieniony przez - georgu w dniu 2017-04-30 22:19:05
Blue_hope, dziś doszedłem do wniosku, że nasze społeczeństwo jest niestety, że tak powiem 'mało inteligentne'. Dziś gość wrzucił link do masła orzechowego Primavika z pytaniem czy to masło zawiera cukier i sól. Kij z tym, że pod linkiem który sam wrzucił jest wielka grafika 'bez soli', 'bez cukru', 'bez ...'. Także tego %-)
Masło też czasami jem :-) Najlepiej się czuję po kurczaku i indyku, czasem wpadnie np szynka. Na śniadanie do owsianki jak dam jabłko zamiast banana to będzie ok? I czy taki posiłek potreningowy (omlet) jest w porządku? :-)
[...] aktywność fizyczna po mimo trenowania na siłowni. Kalorii wydaje się być zbyt mało. Do eliminacji suszone owoce, sklepowe polędwice, konserwowa kukurydza, ryby z puszki, masło orzechowe z orzeszków ziemnych, co gorsza z dodatkiem cukru ( lidlowskie ), musli również jest wysokie przetworzone. Zamień te produkty na składniki o dobrej jakości, [...]
[...] warzywa, ziemniaki, bataty, pieczywo razowe, makaron razowy Źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, orzechy, tłuste ryby i mięsa, jaja, awokado, masło extra lub klarowane Gdy zależy nam na zjedzeniu wysokokalorycznych posiłków warto skorzystać z opcji koktajli lub zupy krem, ponieważ w płynnej wersji łatwiej jest [...]
[...] morza, orzechy włoskie, nasiona lnu i olej lniany wysokolinolenowy, - źrodłami kwasów tłuszczowych nasyconych są: olej kokosowy (źródło kwasów średniołańcuchowych MCT), masło, mięso, jaja. Ilośc kcal powinna być wyliczona na podstawie naszego zapotrzebowania, z którego można odjąć 200-300kcal by wprowadzić deficyt energetyczny. Pozdrawiam [...]
Ale bzdury. Owszem ogranicz tłuszcze, ALE ROŚLINNE typu oliwa, oleje. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, czyli masło i smalec sprzyjają spalaniu TŁUSZCZU w organizmie (źródło dokument Fatheads z 2009 roku). Tłuszcze pochodzenia roślinnego blokują spalanie tłuszczu, najpierw spalane są mięśnie. Nie wierz, że ograniczając cukier sprawisz, że [...]
[...] sztucznie konserwowanych,zawierających benzoesany i fosforany ( serki topione, ketchup, zupki z proszku itd)co zmniejsza wchłanianie wapnia.. Albo jeszcze innaczej.. może przesadziles z tym magnezem zbyt duza ilosc magnezu powoduje zaburzenia wchłaniania wapnia.. masło maślane... cóż organizm taki własnie jest .. najwazniejsza jest równowaga
[...] w procesach widzenia, zwiększa odporność organizmu. Jej niedobór prowadzi do tzw. kurzej ślepoty, powoduje rogowacenie nabłonka, zmniejsza odporność. Głowne źródła: wątroba, masło, warzywa zielone i zółte,, w których znajduje się w postaci karotenu-prowitaminyA:marchew, szpinak, pomidory. Ser, tran rybny, żółtko. Pozdrawiam! A jak nic nie pomoże [...]
Decydując się na lody, warto sprawdzić ich skład i decydować się na te, które opierają się o takie produkty jak śmietana, mleko, jajka oraz ewentualnie cukier i dodatki typu kakao czy owoce. Niestety większość lodów, jakie możemy nabyć zawiera w swoim składzie również utwardzane tłuszcze roślinne, mąkę pszenną, gumę guar, karagen, syrop [...]
Jak ktoś ma w okolicy Grycana to polecam odwiedzić i sprawdzić taką nowość słone masło orzechowe - dla mnie smakowo bomba. /SFD/2017/4/21/2dd86474c9ae4581afd640205598cd49.jpg
Miałem przyjemność (lub nie) wczoraj skosztować Manhattany o smaku masła orzechowego i solonego karmelu.............powiem tak... ani to solony karmel, ani masło orzechowe, żadnego wyrazistego smaku trochę jedynie najbardziej przybliżony do jakiegoś orzechowego, ale na pewno nie masła :) dodatkowo cos konsystencja słaba, więc moje ogólne wrażenia [...]
LODY JAK DAWNIEJ - MASŁO ORZECHOWE Jednym słowem - słabizna Mało słodkie, suche, wióry i jakby muł :P Do lidlowskich nie mają podejścia - nigdy więcej /SFD/2017/8/16/ce5cfc1e7f804095ab9534d13f4d0862.jpg Zmieniony przez - diwadek w dniu 2017-08-16 12:18:47 Zmieniony przez - diwadek w dniu 2017-08-16 12:19:12