[...] na wystudzony spód. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 30 minut. Po tym czasie zlewamy wodę do szklanki, blendujemy daktyle, dodajemy masło orzechowe, szczyptę soli, miksujemy. Jeśli karmel jest zbyt gęsty, podlewamy woda z daktyli. Karmel wylewamy na ściętą masę twarogową. Chłodzimy ciasto około 2 h. [...]
[...] wierzch wysypujemy ostatnią porcję suchych składników. Kiedy już wszystkie składniki mamy w keksówce, dociskamy lekko łyżką by jabłka nieco puściły sok. Na wierzch układamy masło. Najlepiej zamrozić je wcześniej - będzie łatwiej pokroić w cieniutkie plasterki. Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. [...]
[...] oleju kokosowego 5 g jogurtu naturalnego Jak wykonać: Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiany na około 30 minut. Odlewamy wodę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy masło orzechowe, izolat plus szczyptę soli i dokładnie miksujemy. Odstawiamy do lodówki. Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuszczamy - w kąpieli wodnej lub suszarką. [...]
[...] spalić. Powinny mieć lekko pomarańczowy odcień. Do przestudzonej kaszy dodać połowę uprażonych wiórek i wszystko dobrze zblendować. Kolejno dodać : resztę uprażonych wiórek, masło migdałowe, miód, mąkę kokosową i izolat. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Odstawić na około kwadrans by masa nieco stężała. Uformować kulki, do każdej wkładając [...]
[...] kaszę i gotujemy około 15-17 minut na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy erytrytol , dalej mieszając. Jak kasza będzie ugotowana, dodajemy masło orzechowe, mieszamy i odstawiamy na 15 minut by lekko ostygła. Następnie blendujemy na gładką masę. Zblendowana kasza powinna mieć konsystencję budyniu. Masę [...]
[...] Do robota kuchennego wsyp mąkę i ksylitol, dodaj jajka, wyrośnięty zaczyn oraz pozostałą część mleka, zacznij wyrabiać ciasto pod koniec zacznij powoli dolewać rozpuszczone masło wyjmij ciasto na stolnicę i zagnieć je dłońmi przez dodatkowe 5 min, przełóż ciasto do miski, przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5h wyrośnięte ciasto [...]
[...] erytrytolu ( do jabłek ) 15 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy jajko, skyr, ciepłe masło i wszystko zagniatamy. Ciasto zostawiamy na kwadrans. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelnię lub do garnuszka wlewamy pół szklanki wody, [...]
[...] min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Jak ostygnie włożyć do lodówki - [...]
Czego potrzebujemy: Kaszotto: 50 g kaszy - dowolnej, ja użyłam gryczanej niepalonej pół cebuli ząbek czosnku 3/4 szklanki gorącej wody 5 ml oliwy 200 g kurek - ja miałam z puszki, mogą być świeże jeden średni pomidor 10 g pestek słonecznika - uprażonych na suchej patelni 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz Polędwiczki: 150 g [...]
Wszyscy chcemy wyglądać młodo i mieć gładką, promienną skórę. Chociaż magiczne metody nie istnieją, to poprzez właściwą dietę jesteśmy w stanie sprawić, że nasza skóra dłużej pozostanie elastyczna i młoda. Jak to zrobić? Na zakończenie Jak widzisz dodawanie owoców i warzyw do swoich codziennych potraw nie jest trudne, wystarczy je mieć w domu! [...]
[...] wraz z papierem na szmatkę i delikatnie zwinąć w rulon – odłożyć do ostygnięcia. Masa: Serek wiejski wraz z jogurtem i ksylitolem zblendować na gładko. Dodać masło migdałowe i posiekane orzechy oraz rozpuszczoną w 100ml wrzątku (oczywiście przestudzoną) żelatynę i wszystko dobrze zmiksować. Z wystudzonej rolady ostrożnie zdjąć [...]
Witamina A odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu organizmu. Wspiera pracę układu odpornościowego, zdrowie oczu, skóry, układu rozrodczego itp. Ważne jest, by zadbać o dietę, żeby nie doprowadzić do niedoborów. Podsumowanie Jak widzisz, niedobory witaminy A mają dość poważne konsekwencje, jednak jej nadmiar też nie jest zdrowy. Istotne jest, aby [...]
Istnieje wiele powodów, dla których ludzie decydują się przejść na weganizm. Ze względów zdrowotnych, środowiskowych, ideologicznych czy z miłości i troski o zwierzęta. Dieta ta ma liczne grono miłośników na całym świecie, a na półkach sklepowych możemy znaleźć coraz więcej vege produktów. W odróżnieniu od wegetarian, weganie nie spożywają żadnych [...]
[...] pochodzenia zwierzęcego, na przykład tłuszcz roślinny z dodatkiem omega 3 jajka, w tym także majonez, który może zawierać żółtka mleko i produkty mleczne takie jak ser, masło, śmietana, lody produkty zawierające żelatynę wieprzową, czyli wszelkie żelki i galaretki, które mają ją w składzie miód Co więcej, weganizm to rezygnacja także z ubrań [...]
[...] Foremkę włożyć na około 2 h do zamrażarki. Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem. Zostawić na około 2 h - akurat spód zdąży się zmrozić. Odlać wodę i zmiksować na gładko. Dodać masło orzechowe, izolat i sól - zmiksować. Na zamrożonym spodzie ułożyć orzeszki i zalać karmelem. Foremkę ponownie włożyć do zamrażalnika na min 5 h - ja wkładam na całą [...]
[...] 100 g nerkowców - 18 g białka 100 g nasion sezamu - 23 g białka 100 g orzechów włoskich - 16 g białka 100 g pistacji - 21 g białka 100 g migdałów - 20 g białka Również masło wytworzone z orzechów ma sporo białka. Ale pamiętać należy, że orzechy mają także dużo tłuszczu. Jest to bardzo wartościowy tłuszcz, ale trzeba go koniecznie uwzględnić [...]
[...] element prewencji chorób nowotworowych. Olej oliwny po raz kolejny obronił swoją pozycję tłuszczu o wysokim potencjale prozdrowotnym. Warto o tym pamiętać w czasach mody na masło, smalec i olej kokosowy… Referencje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199852/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199852/ [...]
[...] a w tym 5,53 g tłuszczów, 50,15 g węglowodanów i 28,45 g białka. Z czym łączyć ALLNUTRITION Choco Muffin? Przydatne produkty w celu połączenia z muffinkami to: olej kokosowy masło orzechowe nasiona chia suszona żurawina Podsumowanie Dietetyczne muffinki są wręcz idealnym produktem dla łasuchów. Nie trzeba już martwić się o negatywny wpływ na [...]
[...] do jedno i wielonienasyconych, są jak najmniej przetworzone, odporne na utlenianie i mają wysoki punkt dymienia. Do takich tłuszczów zaliczyć możemy smalec, olej kokosowy, masło klarowane i do krótszego smażenia np. oliwa z oliwek czy olej rzepakowy. Niezależnie jednak, co wybierzemy, to jednak tłuszcz jest tłuszczem i zawiera sporo kalorii. [...]
Ileż to razy słyszałem to stwierdzenie… Na dobrą sprawę, mało kto z nas może stwierdzić, że ma czas na treningi! Jak mówi stare porzekadło: Dla chcącego nic trudnego! I to chyba będzie motto tego artykułu. Sprawdź, co naprawdę kryje się w punkcie odpoczynek! Najczęściej bowiem jest to rozrywka przeznaczona na gry komputerowe czy bezmyślne [...]