masło klarowane, rozbijam jaja i wylewam od razu ze skorupki, czekam aż białko się zetnie delikatnie i mieszam. Nieraz też robię z boczkiem czy kabanosami, jakąś cebulą czy grzybami to trochę je podpiekę zanim jajka dodam, jak mam boczek to masła już nei daje boi z boczku się wytopi.
[...] po siłowni jadłam o 19. O 22 kolację, jednak zjadłam okł. 90g chleba żytnio-razowego + 50g wędliny gotowanej (dobrej jakości sprawdzonej, rzadko jem, czasami) + warzywa + masło. Czy taki posiłek raz na jakiś czas o tej godzinie jest okej, czy za późno? Chodzę spać okł. 24-1 dlatego pytam, czy jest to odpowiednia pora. Zmieściłam się w makro, [...]
Niepotrzebnie zakładasz nowy temat, trzeba było wrzucać zrzuty w jednym. Sporo nabiału, na kolację daj pełnowartościowy, zbilansowany posiłek, wafle od czasu do czasu, masło śmietnanowe ile ma procent tłuszczu? do WYWALENIA jogurciki i płatki kukurydziane. Zamiana na owsiane / jaglane / grycczane etc Jogurt na naturalny bez dodatku mleka w [...]
Ogólnie jem każdego dnia: 550g chudego twarogu, 400g indyka, ryż, masło orzechowe, serki wiejskie, odżywka białkowa 3x, warzywa. Część nabiału zamiennie z jajkami, naleśnikiem białkowym itp. 6 posiłków dziennie. Może ciut za dużo nabiału, ale łatwo wchodzi bo miksuję go z mlekiem :i wypijam w kilka sekund :-) Zmieniony przez - STEFN w dniu [...]
[...] tłuszcze 1 gram, a reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Dobór źródłem składników odżywczych jest dobry. Ciężko jednak oceniać całość diety po jednym dniu. Musielibyśmy zobaczyć kilka i innych przykładowych dni. Bez wątpienia warto włączyć do diety ryby, wieprzowinę, wołowinę, podroby, różne kasze, orzechy, masło, czy ziemniaki/bataty.
nie wiem czy marnuje, ja nie ufam tym opiniom o przyswojeniu 40 g na raz. Zapomnialem dodac ze to co polecilem jako "zamiennik" jest moim standardowym zarciem non stop. Jako zamiennik zjadam tunczyka, bialy ser albo maslo orzechowe :) :) :)
Zamiast jajek inne źródło białka najlepiej chude ryby, kura, indyk, wołowina. Staraj się urozmaicać tłuszcze, orzechy (włoskie, nerkowca etc), migdały, masło orzechowe (bez soli i cukru), siemie lniane itd. Podaj swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Tłuszcze wg mnie mniej więcej 80-100g powinny być.
Ważne są proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Muszą one się zgadzać. Masło będzie ok. Ser, szczególnie mozzarella czasami również. Majonez i ser topiony to mocno przetworzone produkty.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] lat zacznij się dobrze po prostu odżywiać zdrowo , ale nie przesadzaj z rygorem jesteś młodym chłopakiem jeszcze nie musisz się bardzo spinać o to wszystko . Co do stwierdzenia zeby jeść tylko tłuszcze roślinne to ja bym się sprzeczal :) . Ta całą oliwa z oliwek to nie jest jakiś cud tłuszcz a np masło zwierzęce to bardzo dobre źródło tłuszczy .
Masło orzechowe Primavika 20 g Płatki owsiane 100 g Rodzynki 20 g 3 jaja Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Polędwica sopocka 100 g Warzywa Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Polędwica sopocka 100 g Warzywa Słonecznik 10 g Ryż brązowy/kasza/makaron 80 g lub 400 g ziemniaków Pierś z kurczaka/Wołowina/Wieprzowina/Ryba Ryż [...]
[...] to uderzenie (na skutek spięcia mięśni) to wbijesz do połowy albo 1/3 głębokości, z kolei jak puścisz młotek luźno, jego własną wagą a nadasz mu jedynie pędu - wejdzie jak w masło. I tak samo jest z naszymi pięściami - puść cios luźno, a okazuje się być nokoutującym. Do dziś wielu się dziwi dlaczego taki Mollina posłał na deski naszego Adamka [...]
Ciezko cokolwiek powiedziec nie wiedzac nic o reszcie diety czy o Tobie. Posilek dosc tlusty, do tego jakies WW zjadasz? BTW: Nie smaz na oliwie, lepszy jest smalec czy maslo. ______ Kawosz ____________________________ Kucharek w Jadlodalni
[...] także stosowaniem różnych metod oznaczania. Produkty pochodzenia zwierzęcego (mięso i naturalne przetwory, ryby, mleko i naturalne przetwory, jaja) a także alkohole, masło, oleje i pozostałe produkty tłuszczowe nie zawierają błonnika pokarmowego. Tabela dotyczy zawartości w 100 gramach lub 100 mililitrach produktu Produkt Zawartość [...]