William pisze jakie pory dla glutaminy?
Dla mne najwazniejsze pory to ta tuż po obudzeniu biore różne dawki w zależności jak sie czuje i tak dalej(przeważnie jest to 10g),
przed treningiem na 30-40min. (niektórzy są zdania że nie powinno sie tego robić ze względu na obciążeniem azotem, ale ja tak robie gdyż dorze sie z tym czuje i przeciwdziałam katabolizmowi, z tego co pamiętam to glutamina posiada zdolność wiązania amoniaku). Ale najwazniejsza pora to ta po treningu(10-15min. przed końcem), wtedy zapodaje 10-20g.
Można brać na noc, jezeli ktoś dysponuje większymi funduszami,np. dawka 5-10g na 30min przed ostatnim posiłkiem, jeżeli ten jest przed snem.
A faktycznie na ostatni posiłek stosuje takie fajne połączenie: twaróg chudy, całe jaja, warzywa(pomidor, rzodkiewka itp) do tego dodaje oliwe z oliwek(oliwe łykam na końcu samą, gdyż nie przepadam za jej smakiem) to wszystko popijam serwatką.
Dzięki takiej kombinacji dostarczam różne białeczka z których aminki dostają się nie wszystkie na raz do mięśni ale absorbcja odbywa sie w sposób wolniejszy.
Aha, jeżeli ktoś by chcial spróbować, to polecam dodać troche soli i widelcem pognieść. Moja żona zawsze pyta sie mnie jak moge taką paćke jeść? Ale mi to smakuje.