SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[SPAM] Na luzie

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2284686

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 2999 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37941
ten program kiedyś oglądałam - wywołuje dziwne uczucie we mnie, coś jak drapanie gwożdziem po tablicy kredowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
kleine-hexe
Właśnie Night, podziel się!


nie mam przy sobie - ale tam sie miesza odżywkę w prochu, kakao, chyba trochę mąki kokosowej z orzechami, jakie tylko pasują (laskowe dla mnie najlepsze i migdały) i potem się tą maź wykłada na jakąś blaszkę, albo do pojemnika i wkłada do zamrażalnika. A no i wody się daja albo mleka jakiegoś (kokosowe chyba jest w przepisie).

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 2999 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37941
bziubzius
Cukier, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny, miazga kakaowa, laktoza, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, jęczmienny ekstrakt słodowy, sól, emulgator (lecytyna sojowa), białko jaja w proszku, zhydrolizowane białko mleka, naturalny ekstrakt z wanilii (Śladowe ilości: orzeszek ziemny, orzech laskowy, migdały).

Wartość odżywcza (w 100 g): 451 kcal; białko: 3,07 g; węglowodany: 70 g; tłuszcz: 17,1 g

SKŁADNIKI:

Syrop glukozowy, czekolada 25% (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgatory: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy), białka mleka (WPC 80), tłuszcz palmowy, inulina 5%, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; naturalny aromat waniliowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny (z soi).
Wartość odżywcza (w 100 g): 437 kcal; białko: 19,3 g; węglowodany: 40,8 g; tłuszcz: 20 g



szybkie porownanie dwoch batonow
jednen zwykly jedne proteinowy go on
przynajmniej bialko jest (y)




o właśnie apropos takich składów. To czemu syrop glukozowy jest gorszy od cukru (sacharozy), a cukier gorszy od fruktozy? Czy to jedna cholera? I jak się do tego ma melasa - Strasznie dużo tego sprzedają teraz.

I czemu GMO jest złem (widziałam to w kontekście kukurydzy i soi)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
ja tam do cukru nic nie mam. Każdy mniej więcej tak samo działa - a mówienie że któryś najgorszy to trochę bicie piany. A GMO - no jak się grzebie w genach to wyniki grzebania odczytuje się ze 2-3 pokolenia później.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
w tych kwestiach poglady sa rozne

fruktoza sztucznie dodawana, nie mowie o tej zowocow, jest zla, bo uzupelnia jedynei zapas glikogenu watrobowego, ktory szybko sie wyczerpuje. Jej nadmair generalnie moze prowadzic do stluszczania watroby.
ale to glownie wlasnie poprzez apliowanie fruktozy w produktach przetworzonych, dosladzanych syropem fruktozowym, a nie z cukru z owocow, bo tzebaby tych owocow naprawde duzo jesc, albo pic w litrach soki owocowe.


Zmieniony przez - bziubzius w dniu 2016-04-14 10:21:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 22616 Napisanych postów 11146 Wiek 47 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 356277
Ja bym polemizowała czy GMO jest zlem, szczegolnie ze przez lata upraw czlowiek zmienil niemal wszystko co uprawial.

I jednak wole genetycznie zmodyfikowane rosliny, ktore maja dzieki temu podniesiona odpornosc niz np niezmodyfikowane ale podlane pestycydami.

I polcam przy okazji: http://gmo.blog.polityka.pl 

Κατά τον δαίμονα εαυτού.
------
Mój dziennik: http://www.sfd.pl/DT__Ghorta_ghrrromi_fat-t1096396.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
gmo to dopiero się pestycydami podlewa

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 2999 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37941
Czyli cukier to cukier i należy go mocno unikać, ale jak już się robi odstępsto to w sumie wsio ryba, dobrze rozumiem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kebula Instruktor K&F
Ekspert
Szacuny 661 Napisanych postów 8604 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 143874
Rai, gdzie Cie w ogole wywialo?

Niema nic gorszego niż bycie więźniem własnej głowy, pędzić za ideałem którego nie istnieje kosztem wszystkiego: zdrowia, relacji przyjacielskich/rodzinnych, kosztem bezcennych minut życia, które nigdy nie wrócą..


aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Kebula_w_remoncie_part_2-t1142515.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 2999 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37941
Ghorta
Ja bym polemizowała czy GMO jest zlem, szczegolnie ze przez lata upraw czlowiek zmienil niemal wszystko co uprawial.

I jednak wole genetycznie zmodyfikowane rosliny, ktore maja dzieki temu podniesiona odpornosc niz np niezmodyfikowane ale podlane pestycydami.

I polcam przy okazji: http://gmo.blog.polityka.pl


Faktycznie zmieniliśmy wszystko, co uprawiamy/hodujemy, ale czy rzeczywiście wyszło nam to na dobre?

GMO jest też zagadnieniem trudnym "politycznie" i wg mnie może doprowadzić to wyeliminowania prywatnych drobnych rolników i przenieść produkcję całkowicie w ręce koncernów, a wtedy to już w ogóle będzie dramat.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja- dieta i trenning .. Jak się za to zabrać, pomocy..

Następny temat

walka Rzymianki o siebie

WHEY premium