SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tŁuszcz

  • migotka, spokojnie, nie same warzywa - białko i tłuszcz również (z uwzględnieniem źródeł oczywiście;-)) po prostu unikaj węgli i powinno być ok, ale: nie wiem jakie masz szczegółowe zalecenia co do miski. Kociszcze / DuzaGocha - jak to "ma co prawda dużo omega 3 i 6 ale w niekorzystnej proporcji"?, ja tam widzę proporcje akurat - o6:o3 w stosunku [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-17 12:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dontknow wprawdzie nie robiłam, ale kiedyś coś takiego z sieci zapisałam na dysk, może Ci się przyda. Zdaje się, że przy odpowiednim sprzęcie i cierpliwości dodatkowy tłuszcz jest zbędny. http://img521.imageshack.us/img521/1498/maslomigdalowe.png

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-25 02:30:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 18:50:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • shrimp wiem ze oliwe z oliwek najlepiej na zimno, ale jak potrzebuje jakiegos cieklego tluszczu do tych pieczonych chipso-warzyw to jaki najlepiej? w sumie moge najpierw cos roztopic (smalec albo tluszcz z gesi) i wtedy nim polac ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 18:58:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaszmirko takie male rybki jadlam w Grecji smazone jak frytki. Mozna je wybeltac w ciescie i pojedynczo wrzucac na rozgrzany tluszcz. Smazylam ciut wieksze moskaliki. Wypackalam je na noc przyprawie do ryb i soku z cytryny. Nastepnego dnia wyjelam z tej marynaty obsypalam maka gryczana z ociupinka majeranku, poczekalam by maka troche wsiakla i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-28 19:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kocie jak na moje oko to w tych ciastkach za malo tluszczu a za duzo mleka. Tluszcz powoduje, ze ciasto jest kruche.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-22 13:35:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak policzyć wywar z mięsa? :-) jako po prostu kawałek mięsa czy hm.. sam tłuszcz z tego mięsa?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 14:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja liczę surowy :-) dodaję tylko do tego w misce to z czym się ten schab piecze czyli jakiś tam tłuszcz itp. ważę i liczę przed zrobieniem, potem po zrobieniu i z proporcji sobie wliczam :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-05 10:39:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy ja dobrze zrozumiałam, że jak sobie nagotuje bulionu na kościach z warzywami itp, po czym wywalę warzywa i zdejmę tłuszcz to mogę pić do oporu nie uwzględniając w misce?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-19 09:31:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kittie ja takiego bulionu nie wliczam, odtłuszczam go na drugi dzień, jak przezimuje w lodówce, pięknie tłuszcz się ścina i łatwo go zebrać, zostaje sama woda smakowa ;) dontknow używałam tego mleka na misce koktajlowej Izy :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-20 19:29:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, czy możemy jeść domową galaretę z nóg i skórek świnek? :) tłuszcz będzie zbierany kilka razy, wiec jest chyba chuda...żadnych specjalnych dodatków w niej nie będzie (wersja dla mnie, jeśli mogę jeść)? a jak do bilansu ją wliczamy?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 16:13:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziękuję Arphiel...właśnie wypadł mi Twój przepis z głowy - dziękuję za przypomnienie :) mhmmm...czysta galareta? ...to ja myślałam właśnie o samej galarecie, bez mięsa, skór itp...będzie na tym ugotowana, a potem tłuszcz zebrany ? i nie wiem, co mam wtedy wliczyć?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 16:36:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, czy któraś z Was używała 1. KAROB ??? Trochę info ze strony sklepu online: Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-17 21:18:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A masz na opakowaniu podane wartosci kalorie , bialko itp. Uzyj tych danych jesli sa bo przeciez przy produkcji sera to tylko odchodzi troche wody. A zostaje reszta :-)) dane są na opakowaniu. Jednak ciężko powiedzieć ile czego przeszło do serka a ile zostało w wodzie. Koleżanka która jest technologiem, podpowiedziała żeby zważyć powstały serek, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-26 11:57:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja tak nieśmiało... bo nie ma gdzie zadać takiego pojedynczego pytania a mąż mi się mądruje.... nie chcę śmiecić dziewczynom w dziennikach a mnie ciekawi takie coś..... Mam siłę na podniesienie 6 razy ciężaru 50kg (brak zapasu na kolejny raz) Lub Mam siłę na podniesienie 15 razy ciężaru 35kg ( w zapasie max 1-2 powtórzenia) Oba sposoby są dla [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-08 12:12:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie odnośnie pręgi wołowej to co kupiłam wyglądało jak wołowa golonka, zbite wiązki mięśniowe, bez wyraźnie odgraniczonej tkanki tłuszczowej za to dużo tkanki łącznej) szukając w necie natrafiamy na opis mięsa: Struktura mięsa: Tkanka mięśniowa poprzerastana jest dużą ilością tkanki łącznej ale bez tłuszczu Wartość energetyczna w 100 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-24 11:35:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masz racje Krewetko, nie będę się bawić w aptekę, tylko jak ja zjem tak z 4 jajka w ciągu dnia, to mi automatycznie tłuszcz skacze w rozkładzie %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-16 10:18:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie :-) jak wliczamy rosół? sam tłuszcz,raczej no oko, czy są jakieś przeliczniki wywaru mięsnego?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-08 10:44:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W nawiązaniu do tego co napisała hasa, to gdyby być takim zupełnie dokładnym, to wytopiony tłuszcz powinno się odjąć, jeśli nie masz go zamiaru zjeść. Ale nie ma co popadać w zbędną paranoję. To i tak szacunkowe dane. Jak pisze Obli ... kuchnia to nie apteka |-). Wcinaj na zdrowie przyjmij, że ma 140g i juz.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-23 21:55:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ok. Dzięki. PS. Wytopiony tłuszcz też zjadam (najlepiej z ryżem albo chlebkiem domowym).

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-23 22:54:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)