[...] miejsca jakaś domowa pieczeń by się przydała. Białko powinnaś dobijać do 100g warzyw nie licz i jedz ich duzo , pozostałych węglowodanów łącznie z owocami nie więcej niż 150g oraz ok 70g tłuszczu powinno się znaleźć w diecie. Ale nie tłuszczu z kiełbasy, ale masło, smalec domowy, oliwa z oliwek, czy naturalne tłuszcze zawarte w mięsie i rybach.
[...] powinno przypominać proporcje 2:1:2 (BTW) na posiłek. Dodatkowo przydałoby się dołożyć w następnych miskach jakieś inne źródła białka niż jaja i ryba - mięsa (i nie chodzi tylko kurze cyce), no i jakieś fajne tłuszcze: oliwę (do sałatek), masło klarowane ew. smalec do smażenia, dobry olej rzepakowy też może być. Ale jest na pewno lepiej. :-)
Masło to produkt zwierzęcy, w nasionach i orzechach w porównaniu z resztą tłuszczów, tłuszczów nasyconych jest tam mało. Jedyne roślinne bogate źródła nasyconcyh to kokosy, olej kokosowy i palmowy, ale to są kwasy tłuszczowe o pośredniej długości łańcucha (MCT) inne niż te powszechnie występujące w tłustych mięsach. Co do proporcji, po to są [...]
[...] metalami, min. zawiera sporo rtęci. ODŻYWKI ZOSTAW. W pierwszym posiłku wywal mleko i ser, a zastąp je jajcami, miód także wyrzuć. Dorzuć orzechy/oliwę z oliwek/orzechy/masło orzechowe/inne źródła NNKT i WARZYWA. W drugim posiłku sopocka out, więcej jajek z 2-3, źródła zdrowych tłuszczy. W trzecim posiłku tuńczyk CO JAKIŚ CZAS, zamiennie z [...]
dlatego niestety musialem na jakis czas zrezygnowac z krotkich estrow BTW ktos jakis czas temu podawal stronke gdzie mozna bylo zamowic osprzęt/igły ostrzone i wykonywane jakąś kosmiczną technologią,mają wchodzićw mięsień jak w masło,tylko nie pamiętam strony...mogłem zamówic zawczasu bo te zrosty w koncu znow dadza sie we znaki.
[...] ryżu dziennie - może do zupy z paczki? xD Można pić alkohol ale czysty (nie piwo i drinki) - nie poleca się pić na diecie ODSTAWIĆ Czerwone mięso - bullshit Chleb (biały), masło prawie w calości, margarynę, zabielane zupy i zupy z torebek-OK Cały nabiał i produkty mleczne, mleko ( prawie w całości jeżeli nie ma alergii na laktozę ) jogurty - [...]
Moonka tak, kokosowy możesz obrabiać w wysokich temperaturach, tak jak smalec i masło klarowane (z polskich firm robi Mlekovita - żółte w wiaderku, a możesz też sobie sklarować sama). Kokosowy dostaniesz w sklepach ze zdrową żywnością, ale najprościej na Allegro od razu większy słój. Najlepiej nierafinowany, chyba że nie lubisz posmaku kokosa, to [...]
ok, poszperam i zakupie sobie ten olej lub masło. thnx! Nikt narazie sie do mnie z szefowych nie odezwał. Przyjełam kaloryczność taką jaką miała krewetka i rodzieliłam białko na 130 wegle na 150-170 i reszta tłuszcze. W sumie nie wiem czy prawidłowo. Poczekam może któraś z moderatorek tu zajrzy i mi cos podpowie. jeżeli chodzi o śniodadania to [...]
Przepis ponoc francuski i fancy, zaczerpniety z mini ksiazki kucharskiej dolaczonej do robota kuchennego i zmodyfikowany: `Suflet` jajeczno-szparagowy Przpis na 6 malych porcji (ale to zalezy kto ile lubi i moze zjesc) 300 gram gotowanych szparagow ze sloika (takich konserwowanych solom) 100 gram chleba nasaczonego woda ze szparagow (ja uzywam [...]
[...] nogi, uszy. Nożem robimy zagłębienia- wełna baranka/owcy. Robimy oczy i usta,nos, rogi(jeśli to baran :-D). Przyozdabiamy wstążeczką, bukszpanem itp. Gotowe :-) Ps.Jeśli masło zacznie się topić to przerywamy na chwilę pracę, wstawiamy baranka do lodówki aż trochę stwardnieje. Wykonanie baranka może wydawać się trudne, ale wcale tak nie jest. [...]
Omlet z bobem Co potrzeba: -100g ugotowanego bobu -2 jajka -2 łyżki mleka -10g masło klarowane -sól, pieprz Co robimy: Roztrzepujemy jajka z mlekiem, solą i pieprzem, dodajemy bób i smażymy na klarowanym maśle, na małym ogniu pod przykryciem. Gdy omlecik lekko się zetnie możemy przewrócic go łopatką na drugą stornę, albo złożyc na pół i jeszcze [...]
[...] a) filety z cyca indyczego (może być kurzy, ew. plasterki polędwicy wieprzowej, bo wołowej szkoda %-)) b) awokado c) grzyby - dowolne d) jajo e) boczek w plasterkach f) masło/smalec g) czosnek i inne przyprawy Będziemy też potrzebować folii aluminiowej, blendera/melaksera i być może foliowego worka (to dla ofiar - jak ja) Cycki rozbijamy [...]
[...] w kostkę i upiec (dla hokkaido ok. 40 minut w 180-200 st. C - ten typ można piec i jeść ze skórą). Upieczoną dynię zmiksować w misce z pozostałymi miękkimi składnikami (masło, maślanka, jaja). W drugiej misce połączyć sypkie: mąka, soda, odżywka, przyprawy. Na koniec połączyłam obie miski. Masę przelać do keksówki i piec wg oryginału [...]
[...] do popisu. Ja zjadłam z sałatką i bardzo polecam tym, którzy lubią pikantne smaczki, a przy okazji chcą odpocząć od mięska ;-) Wrzucam skład z rozpiski, jest tu wliczone masło, które użyłam do smażenia. Przy dobrej patelni, więcej nie trzeba. Smacznego :-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/844a72a0a30a473bbd931b9d64568815.png [...]