a co ci konkretnie w tej diecie nie wychodzi tak konretnie i masz mzoliwosc chodzic na silownie? Co do diety podstawowe zrodla bialka: miesa typu kurczak,indyk, wolowina, cielecina, rybki typu losos, makrela, tuna no i bialy ser (twarog) chudy lub poltlusty, jajka, unikaj wszelkich wedlin, parowek i przetworzonych badziewii weglowodany: kasze [...]
Oczywiście, że masło będzie lepsze. Zadbaj tylko o to, żeby było dobrej jakości. Ten ser żółty w jakim celu? Bez keczupu się nie obejdzie? Niestety, dużo bezwartościowych śmieci w tej diecie. Zmieniony przez - Maaateooo w dniu 2018-08-06 19:04:50
/SFD/Images/2016/1/7/18c269772f0444269b7a8012b4a41658.jpg Proch 1x, przed treningiem. Masło sobie zostawię. Brakuje mi węgli moim zdaniem, ale nie wiem czym mógłbym podbić ich zawartość, jakim produktem?
[...] makrela w sosie pomidorowym? ona będzie chyba lepsza i zdrowsza od jakiejś konserwy w oleju ? I urozmaiciłem troszkę śniadanie: jajecznica z 4 jaj + warzywa tj. cebula, pomidor, pieczarki (co mam wrzucam) + oliwa 20g i niestety + margaryna/masło jakieś dobre, nie mam niestety teflonu. Zmieniony przez - buryburek w dniu 2010-12-04 12:53:25
Jezeli tluszcz buduje miesnie to ja zaczynam jesc maslo i boczek!!!!! Ani tluszcz ani wegle nie zbuduja miesni BO NIE SA BUDULCEM! Muru nie zbudujesz z zaprawy tylko z cegly.Tluszcz i wegle masz uzywac jako energie zamiast bialka.BIALKO JEST BUDULCEM.To jest proste i kazdy kulturysta obojetnie z jakim stazem powienien o tym wiedziec. Zdrowia.
[...] się między innymi: zmęczenie, apatia, wyczerpanie nerwowe, kłopoty z trawieniem, anemia, znaczny spadek wagi, słaby apetyt. Czekolada wysokiej jakości zawiera czyste masło kakaowe bez dodatków innych tłuszczów, a także stosunkowo dużą ilość kakao i znacznie mniej cukru, w niektórych gatunkach prawie wcale, np. deserowej czy gorzkiej. [...]
[...] czym zastapic, przerwy sa krotkie, nie ma czasu by zjesc porzadny posilek, pozatym jak co przerwe zjadam bulkę to jestem w miarę najedzony. Co do tłusczy to Może właczyć masło orzechowe do diety? Zapotrzebowanie kaloryczne wyszło mi okolo 3500-3700 kcal. Co do ilości białka węgli tłuszczy to nie wiem :P Ale staram sie jak najwięcej białka, [...]
Margaryna to syf, zamień na normalne masło. Tuńczyk w oleju, to tez syf - ścinki ryby w kiepskim oleju roślinnym - i paradoks - dajesz chuda rybę zalaną kiepskim olejem. Tuńczyk dobrej jakości - od czasu do czasu. Bo ani to zdrowe, ani ekonomiczne. I jak wrzucasz produkty do dziennika to wrzucaj składniki, nie dania, czyli mięso z piersi kurczaka [...]
masło normalne 82% tłuszczu a nie jakieś miksy. Tuczyk puszkowany od czasu do czasu, ja wcinam moze raz na miesiąc czy dwa robiąc kotleciki http://www.sfd.pl/Atak_tu%C5%84czyka.-t1015231.html
mleko chude, płatki owsiane , masło bym na oleje i wogóle wiecej zdrowych tłuszczy jak najmiej garniera a najwiecej naturalnych posiłków w kazdym pełnowartosciowe białko!!!
Tych kalorii jakoś mało. Margaryna do wywalenia, wymienić na masło min.82%tł. Schab i inne produkty waż przed obróbką termiczną. Ryby brakuje http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html , orzechów http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html , na kolację węglowodany wrzuć, białko [...]
Są również w oleju sojowym i rzepakowym. Występują też we wszystkich margarynach, jak też, ale w mniejszej ilości w tłuszczach zwierzęcych (masło, smalec, itp.). Tłuszcze nienasycone mają w temperaturze pokojowej postać oleistą (ciekłą). Tłuszcze nasycone są ciałami stałymi. Zatem im bardziej "ciekły" jest dany produkt tłuszczowy, tym [...]