Jagoda_, chałwa jak zwykle pyszna - jest lekko sypka, bo nie chciałam przesadzać z tym tłuszczem do wymieszania jej, i tak go dużo. Ja ją wstawiłam na noc do lodówki, więc dobrze się wszytko razem trzyma. Ostatnio wyszła mi bardziej taka "wodnista", bo było więcej oliwy do zmieszania. A smak jest lekko orzechowy. Pyszotka! Już mi po prostu jakieś [...]
Przeczytaj sobie ten temat z działu "kuchnia SFD" http://www.sfd.pl/Mas%C5%82o_orzechowe_by_life_styl-t446703.html Pierwszy przepis na masło nie jest do końca ok, bo jest ze słonecznika i orzeszków ziemnych, ale bodajże na drugiej albo trzeciej stronie jest bardzo fajny przepis na masło z różnych orzechów i miodu pzdr
lepiej ją umiescić po treningu. Jak na tym rzepaku smażysz to lepiej masło klarowane dać czy popsikać pamem patelnie, margaryne zamien na normalne masło Co do maślanki daj normalny kefir naturalny a smak owocami sobie sam dopasujesz aż 20g oleju do usmarzenia tego kurczaka nie jest potzrebne makaron jest słabym produktem, lepiej dać np kaszę/ [...]
carbo wywal, masło orzechowe (kupne) też. jak chcesz- lepiej samemu zrobi. mielisz orzechy wloskie, dodajesz oliwe i masz masło bez badziewi typu sól, dekstroza, etc..poza tym orzechy arachidowe są bezwartosciowe w porownaniu do wloskich/nerkowców/migdałów. jedz tluste ryby- w ogole ich nie masz. dodaj tran, lniany, wywal ten z pestek winogron. [...]
Co do doboru produktów – okazyjnie masło orzechowe, nie jako stały składnik diety, prawie pół litra mleka – po co?, znikma ilość warzyw i brak owoców, parówki tez okazyjnie a nie jako podstawa Czemu masło orzechowe okazyjnie? Myślałem, że jest zdrowe. Nawet kupiłem zapas kilku słoiczków %-) Jem je w zasadzie tylko rano. Co do mleka... nie [...]
Poslusznie melduje ze to jest zludzenie optyczne. Moja rzymska lawka ma taka konstruncje, ze w pozycji startowej klecze na podnozku, uda majac do ziemi prostopadle, tzn ze rownoleglosc tulowia uzyskuje gdy jestem calkowicie pionowo - czyli protopadle do podloza :) Nagram z boku bo z tlumaczenia wyszlo maslo maslane ;)
Magor, jestes niezawodny, kradne ten tekst i bede wszedzie sprzedawal jako swoj, ja sie nie odchudzam, ja poprawiam aerodynamike sylwetki :) Krotko, jako ze dziennik, to relacja z dnia. Rano basen, mocno, szybko, dlugie rozplywanie i odrobinka techniki, ale symbolicznie. Do pracy bylo mi spieszno. Po pracy silownia - dlugi wyjazd na rowerze, [...]
[...] książki. Widziałeś jak jest czytane, to co poszło w świat. Zacząłem jeść męskie potrawy. Z tej radości... Kurcze, źle to zabrzmi... Piekę pizzę. Low Carb. A co. Głównie masło, jajka, otręby, mięso, pół cebuli i papryki oraz ser camembert. Od cholery kalorii, prawie bez węgli. Co może mi to smakować... Miałeś rację. Na LC ciągle jestem [...]
Ja daję na jedno jajko 10 g otrąb pszennychc (do tej poszło 5 jajek i 40 g otrąb). Roztapiam masło klarowane i wlewam do jajek i otrąb. Mieszam i mam bazę. W to leci mięso (jutro kurak, ale bywa i schab) Pół pomidora do dekoracji. Kawałek papryki i cebuli (po 30 g). Drugi pomidor i ta połówka do blendera i bziuuuu... razem z papryczką chili i [...]
[...] i niezdrowe z uwagi na kwasy nasycone itp. Jedyny podział to tłuszcze TRANS i CIS. A tak to bez różnicy: wieprzowina (smalec), wołowina, ryby, oliwy, orzechy, nasiona, masło itp. Olejów rafinowanych nie ruszam i margaryn. Wywiad z Taubesem Cz. 1 [...]
Przepis jak bajka: bierzesz ile chcesz jajek, na każde jajo odważasz 10-15 gram otrąb pszennych i lejesz w to roztopione masło klarowane albo inny tłuszcz (ja preferuję zwierzęce). A reszta dodatków to już jak kto uważa. Ja dodaję mozzarellę albo sery pleśniowe (trochę szkoda zabijać te grzyby, bo na LC one chyba robią za wsparcie dla mikroflory) [...]
Przepis na lody, prawdziwe, cukiernicze, jest stary jak swiat i powszechnie znany - zmieniaja sie tylko niuanse :) Zasada nr 1 - na kazde 100ml smietanki - jedno zoltko. Np: 4 zoltka ubijasz na gesta gladka mase z odzywka bialkowa ( dajesz ile chcesz, u mnie 25 gram dzielone na pol czyli do zoltek 12,5 grama ), ja dodalem tez 10 tabletek slodzika [...]
Skomplikowane te lody. Do słodzika najlepszy moździerz. Kupiłem za całe 10 zł bo poprzedni apteczny stracił tłuczek. Mam jeszcze taki wielki, ale on jest używany do zadań specjalnych. Uwaga ! Ja dla podbicia tluszczy dodaje maslo, rozpuszczone w mozliwie najnizszej temp. i dodane do masy z zoltek. Najlepiej rozpuszcza się w łaźni wodnej. Wstawiasz [...]