SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

BIAŁKA

  • Ten koleś to chyba na soku co ? %-) To ile Grind białka proponujesz?

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-01-06 20:35:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja akurat na magisterce zajmowałem się czerniakiem. Zajmowałem się glikozylacją białek błonowych, w tym białka adhezyjnego L1, bo niektóre reszty cukrowe obecne na w glikoproteinach są dość rozbudowane przez co zmniejszają adhezję pomiędzy komórkami, co może prowadzić do większej szansy na przerzuty u osób mających czerniaka w zaawansowanym [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-01-09 22:48:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja akurat na magisterce zajmowałem się czerniakiem. Zajmowałem się glikozylacją białek błonowych, w tym białka adhezyjnego L1, bo niektóre reszty cukrowe obecne na w glikoproteinach są dość rozbudowane przez co zmniejszają adhezję pomiędzy komórkami, co może prowadzić do większej szansy na przerzuty u osób mających czerniaka w zaawansowanym [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-01-09 23:07:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agares wytrzymaj , też będziesz kiedyś doktor profesor i wtedy jak znalazł "jedyneczka" co chciałbyś w dwuosobowym pokoju rypać studencki 4 roku cierpliwości mój młody e-przyjacielu przyjdzie i twój czas Mam nadzieję, choć na uczelni różowo nie jest. Nieraz po doktoracie to nowy doktor zarabia mniej niż jakiś tam doktorant w projekcie. U mnie [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-02-02 09:51:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chwilę po bzykaniu z innym to mogę jej nasrać do mordy po przetrawieniu białka wpc 80

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-02-10 19:23:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zwiększ ilość białka, nie zmieniaj ilości kalorii

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-02-15 01:04:52 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zwiększając ilość białka zabezpieczysz wzrost i utratę mięśni, a zmusisz organizm do spalania większej ilości tłuszczu, białko wymaga dużo energii do przetworzenia. Zwiększ białko kosztem węglowodanów

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-02-15 01:07:34 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Pamiętam jak w latach moich 20tyvh, z kumplem d****e na soku, nawachalismy się białka i na trening. Siła na ławie szła do góry 20% A potem tydzień bez treningu bo się coś naciagnelo%-)

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-01 20:21:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak przejdzie chorobę to powstaną komórki pamięci, wytwarzające przeciwciała specyficzne dla tego patogenu i odpowiedź układu immunologicznego będzie bardzo szybka, gdy ponownie ten koronawirus wniknie do naszego organizmu i bez problemu go wyeliminuje. No chyba, że wirus zmutuje przez co np. antygeny na powierzchni wirusa (np. jakieś tam białka) [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-17 11:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja za to nie polecam białka o smaku białej czekolady. Kupiłem uns econo biała czekolada i smakuje jak govno już Ostrovia smaczniejsza czy nawet najtańszy megabol Najlepsze białko pod względem smakowym dla mnie to zdecydowanie Scitec, smak pinacolada. W ogóle żadnych problemów gastrycznych, zero piany imo jedna z lepszych firm jeśli chodzi o białko

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-25 19:44:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja kreatynę brałem w tabsach z olimpu. Ja nie biorę białka bezsmakowego zazwyczaj, bo bym się mocno zniechęcił. Białko zazwyczaj robię z mlekiem, ale zdarzało się z wodą i było git, ale to moje obecne z wodą smakuje jak govno.

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-25 20:57:53 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja nie kupuję białka, bo ddostarczam go bezproblemu z mięsa i 3 worki mi się zmarnowały. Prędzej u mnie carbo schodzi, bo nie lubię jeść węgli

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-25 21:01:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka nie ma sensu za dużo kupować. Masę w tym mięśniowa się trzyma carbsami

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-25 21:32:10 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • No ja białko biorę wtedy jak nie jestem w stanie wyrobić odpowiedniej ilości białka z jedzenia. U mnie węgle bezproblemowo wyrobię. Przez koronawirusa każdy dzień u mnie jest praktycznie identyczny - śniadanie, robota, powrót, żarcie nauka i relaks, jakieś ćwiczenia, spanie. Gdyby nie to, że mam zajęcia zdalne nie wiedziałbym, który mamy dzień [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-25 23:11:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jem dzisiaj flaczki. Pewnie was zazdrość zżera, że jem sobie takie zayebiste flaczki. Uwielbiam flaki i dobre makro mają 5,1g białka 1 g tłuszczu i w chooy mikro i makroelementów

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-28 21:23:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No to będę musiał częściej tam zaglądać, bo czasem nie mam pomysłu na jedzenie. Ostatnio wszystko wpieprzam do piekarnika i tyle z gotowania. W sumie w Masterchefie robią tam amatorzy, ale rzeczywiście mają sporą pasję i sporo z tych rzeczy nie jest fit. Ja szczerze powiedziawszy się zastanawiam nad dodawaniem białka do różnych potraw, bo widzę, [...]

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-04-24 22:58:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z tym dodawaniem białka to różnie, bo później takie suche wychodzi. Ja np do omleta robiłem taką gęstą polewę z wpc z małą ilością wody\mleka,bo tak to suchy i taki jak z piachu

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-04-24 23:01:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z tym dodawaniem białka to różnie, bo później takie suche wychodzi. Ja np do omleta robiłem taką gęstą polewę z wpc z małą ilością wody\mleka,bo tak to suchy i taki jak z piachu tez tak polewe robie :-) https://bundles.sfd.pl/SFD/2020/4/22/e14887fac3214e47a766a70a22137022-small.jpg

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-04-24 23:03:32 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Z tym dodawaniem białka to różnie, bo później takie suche wychodzi. Ja np do omleta robiłem taką gęstą polewę z wpc z małą ilością wody\mleka,bo tak to suchy i taki jak z piachu tez tak polewe robie :-) https://bundles.sfd.pl/SFD/2020/4/22/e14887fac3214e47a766a70a22137022-small.jpg Czyli jednak się znam na gotowaniu %-)

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-04-24 23:04:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja sie najlepiej czuje jak urozmaicam, posilek miesny, posilek bez miesa typu jaglanka, jakas ryba i jest git ale wiadomo, jesli chodzi o podaz bialka u mnie to glownie mieso

    Odpowiedzi: 94615 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-04-30 23:31:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)