staram sie poki co trzymac w miare diety opisanej przez Nortona w tym temacie (jem troszke mniej, jako że jestem 6kg lżejszy): http://www.sfd.pl/Robimy_mas%C4%99-t39176.html czyli: Przykładowa dieta na masę: -Ektomorfik 70kg (założenia: min. 210g białka, 60g tłuszczy, 350g węglowodanów) 1. Placki z 2 jajek, 4 białek jaj, 30g rodzynek oraz 100g [...]
A z ziemniakami to wzorowałem się mięsem. Przykład: -jeżeli gotujemy wywar to wrzucamym mięso do zimnej wody i zagotowywujemy,potem na małym ogniu-tak gotując do wody przenika bardzo dużo zw.mineralnych a także białka -wrzucając do wody wrżącej białka ścinają się i nie wypuszczają zbyt wielu zw.mineralnych do wody podobnie jak i białka. A więc [...]
zalezy co masz na mysli pod slowem 'funkcjonowac' Nie gorzej niż na węglach zalezy od osoby jak wspomnialem wiec nalezy dostosowac pod siebie i jesli sie nie da po 2 tygodniach keto ~30 g (bez ladowan) nalezy wyjsc w ogole z keto (> 100 - 120 g dziennie) Opychanie się nigdy nie jest fajne, przynajmniej nie dla mnie Dla mnie idealny [...]
I drugi środek :) TB-500- Nouveaux- tłumaczenie ulotki dołączonej do produktu Opis TB-500 (tymozyna beta-4) jest naturalnie występującym peptydem obecnym w prawie wszystkich komórkach zwierzęcych i ludzkich. TB-500 to syntetyczny peptyd, który odgrywa kluczową rolę w budowaniu nowych naczyń krwionośnych, nowych małych tkanek mięśniowych, migracji [...]
ale ja nie chce nic wiedzieć chcialem troche podzielić się wiedzą odnośnie brania insy bo tematów mało a każdy z dupy tą inse bierze rozpisałem poprostu ile dokładnie trzeba wziąć insy do posiłku jak to liczą cukrzycy. A nie jak wiekszość "kulturystów" weż 10j insy i 100g wegli bedzie git. A później daja rozpiske ze po silce 100g Carbo 60g Białka [...]
Właśnie dlatego pisałem wcześniej, że robienie testów z założeniami, że białko obliczmy pod masę ciała, nie jest tak do końca miarodajne. Dieta przy tak wysokich porcjach białka może zaszkodzić, ale kto się tym przejmuje, białko trzeba sprzedać. Jestem w stanie zrozumieć jak zawodnicy stosują takie mega dawki, inne priorytety(sponsorzy-wyniki) [...]
Z tego co mi wiadomo, to przy wadze 90kg i 170g B to wychodzi ok. 1.6/7g na KG masy ciała. Widzę, że ktoś tu matematykę omijał. Następna rzecz, czemu mówisz, do mnie o zakwaszaniu organizmu ? Inny forumowicz Ci to napisał. Przeczytaj sobie dobrze mój post wyżej. Albo nie, ja Ci go zacytuje, bo najwidoczniej i polski omijałeś, ponieważ widzę [...]
Witam! Chciałbym się zgłosić zarówno do testu jak i konkursu. Trochę o mnie: Wiek-dzień po zakończeniu testu będę miał równo 20:) Waga-83.5kg Wzrost-182cm Staż-3.5 roku Cel-nabicie masy przed redukcją startującą w połowie kwietnia,"zabudowanie" góry ciała, czyli góry pleców, barków, góry klatki, kontrolowanie obwodu pasa. Dieta-dobrana do celu, [...]
ja wczoraj zajrzałem do pudełka z ZMA i tam dno zaczyna być widać dlatego zapytałem, białka i stano jest jeszcze sporo i pytanie czy przedtreningówka jest w drugiej turze też obowiązkowa?
hehe, to że Ty nie liczysz... Mi sie naprawde przyda taka kuracja więc wolalbym aby wszystko bylo pewne i dopiete na ostatni guzik Morales:) 1 -100g płatków owsianych - 12 gram bialka, 7 tluszczy, 62 ww strawne - 366 kcal. -200ml mleka 2% 7g bialko, 4g tluszcze, 10g ww. - 102kcal -3 jajka na twardo 33g bialka, 25g tluszczu, 1,5 ww. - 360kcal -5g [...]
Posiłek 1: 7:00 250 ml mleka 0,5% 100 g platkow owsianych 100 g banana : 20 g orzechów włoskich: b:24; tł: 28,7; ww: 20,86 kcal: 438,34 Banan nie ma 0,9 g węglowodanów w 100 g, tylko około 20 Z bananów przy redukcji lepiej zrezygnować. Masz wysoką aktywność, więc niekoniecznie można z nich rezygnować. Lepiej zmienić nanp. pomarańcze, [...]
Black wyrywasz z kontekstu. Czytasz dziennik i widziałes ile jadł przed zawodami białka? po prostu albo jedno albo drugie. Jak ma 10g ww na kgmc to daje mniej białka bo dużo białka + kosmiczne ilości ww = ciąza. Mniej ww to daj więcej białka. Manipuluje tym w zależności od potrzeb i celów. A Twoim sposobem myślenia -> nie patrzysz na całokształt [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi, który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi, który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek.Izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Pozyskiwany jest w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowodanów z wysoką [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi, który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek.Izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Pozyskiwany jest w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowodanów z wysoką [...]
1. Izolat serwatki wykorzystywany do produkcji odżywek Olimp ma nazwę patentową ISO.Chill(tm). Pozyskiwany jest metodą podwójnej filtracji w niskich temperaturach co sprawia, że jest bardzo wysoko biodostępny. 2. Procentowa białka w gainerach Olimp-owskich : Gainer MCT - 21% białka Profi Whey Mass - 45% białka Super Whey Gainer [...]
----------(-1-)---------- Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie [...]
1. Izolat białek serwatkowych "ISO.Chill(tm)"(nazwa patentowa) jest uzyskiwany w procesie wymiany jonowej,w wyniku czego otrzymany WPI to produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, [...]