Olej lniany jest z wysokolinolenowy z apteki. Kurczak gotowany to szynka (nazwa z etykiety). Jest przetworzona, natomiast, bardzo lubię ten posiłek i nie chce z niego rezygnować, szczególnie, że makroskładniki nie są złe, wydaje mi się, że konserwantów w nim nie jest dużo (data ważności to zwykle 1-2 dni.A tak przy okazji, chciałbym zapytać o [...]
no i dokładnie tak jak piszecie, testowałem vege i się lekko przekosiłem. Teraz wszystko wróciło do do normy. Wrzuciłem trochę spalaczy (z kapsaicyną bo lubie ostro) wiecej białka i smalec się wytapia, plan jest na spokojne spalanie tak żeby skóra nie wisiała. wiecej białka, wiecej ruchu, rower, nurkowanie/pływanie, wrócę do truchtu (maratony w [...]
Cześć! Zdecydowanie jeszcze nie czas na masę. Jak sam zwróciłeś uwagę na brzuchu jest jeszcze masa tłuszczu do pozbycia się, na klatce piersiowej też jeszcze masz trochę do zrzucenia. Dlatego lepiej by było abyś redukował dalej, trenując siłowo. Sądzę, że jeszcze 3 miesiące redukcji przed Tobą. Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne: [...]
Zacznijmy od poukładania wszystkiego w całość, bo obecnie wygląda to na totalny chaos. Trening: dla osoby początkującej, budującej masę mięśniową, 3-4 treningi w tygodniu to w sam raz. Wnioskuje, że trenujesz w domu i dysponujesz sztangą i hantlami. Dlatego warto skorzystać z planu rozpisanego przez trenera Tomka Maciołka. [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html dietę wrzucasz w ten sposób, dla naszego ułatwienia. Jak liczyłeś kaloryczność? Bo jest zdecydowanie za nisko, białka też mało.
Spróbuj może sam ulozyc , to nie jest aż tak ciężkie Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Generalnie 70g białka w diecie to żart. U Ciebie wyraźnie widać deficyt masy mięśniowej, osobiście nie redukowałbym, a zaczął od tzw. zera i wziął się za porządne treningi siłowe. Redukcja sprawi, że będziesz cieniem człowieka.
W sytuacji, gdy celem Twoim jest redukcja tkanki tłuszczowej, zdecydowanie warto skupić się na ułożeniu prawidłowej diety, pod Twój organizm oraz treningów pod Twoje możliwości. Bez tego niestety ciężko będzie zmienić sylwetkę. Pierwszym krokiem będzie wypełnienie ankiety działu. Podstawowe informacje o Tobie będą dla nas bardzo istotne w [...]
Cześć! Fajnie, że chcesz zmienić swoje życie na lepsze i poprawić swoje zdrowie. Jak sam już wiesz dużo rzeczy zaczyna się w kuchni. Na początek warto zadbać o odpowiednią podaż kaloryczną poniżej masz link do wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być [...]
Zbyt niska podaż białka nasila uczucie głodu, dość często towarzyszy jej apetyt na niskojakościową żywność, w tym na fastfood i słodycze. Odżywka białkowa zazwyczaj kojarzona jest z budową masy mięśniowej, część z trenujących osób, a zwłaszcza kobiety, boją się korzystać z jej pomocy podczas odchudzania. Warto zaznaczyć że wypicie białka po [...]
U mnie wychodzi około 2400 kcal podstawowego zapotrzebowania. Ale ja tez mam prace bardzo zmienna. Mam dni gdzie praktycznie zero ruchu a dni gdzie dźwigam cały dzień i przy tym robię po 25 km. Aktualnie jem 2400 kcal jak mam niska aktywność a tak 2600 jak duza. I waga aktualnie spada delikatnie w dół. Ale za niedługo chciałbym wejść na mase i [...]
Cześć! Każdy kiedyś zaczynał i nie ma co się zniechęcać tym jaki ciężar wykorzystujemy do treningu na samym początku swojej przygody. Najlepszym rozwiązaniem będzie podejście tak zwane sowiecki, czyli pracuj na tym ciężarze, aż poczujesz, że nie stanowi dla Ciebie wyzwania. Wtedy będziesz mogła wejść na większy ciężar. To metoda "skokowa", w [...]
Cześć! Możesz spokojnie korzystać z chudy kawałków wołowiny takich jak ligawa, inaczej zwana polędwicą cygańską lub polędwicą. Wołowina jest zdecydowanie bogatsza w witaminę B12 i cynk w porównaniu do mięsa drobiu. Gdy mówimy o makro takich kawałków to najczęściej ligawa ma około 22g białka na 100g i 2g tłuszczu, polędwica wołowa natomiast ma 20g [...]
Ja póki moje jelita nie protestują to cieszę się z możliwości jedzenia chleba. Mogę bez niego żyć, ale wtedy mój mąż cierpi :P Jak zrobię w domu kanapki to jest święto. Zwyczajowo na kolację jakieś jajca- jajecznica albo omlet i dla niego to mogłoby być codziennie, więc mam ciężkie zadanie, żeby dieta była różnorodna a jednocześnie spełniała [...]
Pomyśl trochę. Jak masz odpowiedni bilans białkowy to będzie OK. Białka się trawią długo a organizm zużywa więcej energii do ich trawienia niż uzyskuje z metabolizmu. Jak jesz za dużo białka to aminokwasy ketogenne są rozkładane do kw. ketonowych, które są natomiast włączane do kwasów tłuszczowych.
Witam Oczywiście, że można. Ale zacznijmy od tego, po co w ogóle stosujemy białko WPC? Jeśli naszym celem jest poprawa szeroko rozumianej formy sportowej to podstawą jest odpowiednio zbilansowana dieta z wystarczającą ilością poszczególnych makroskładników, w tym białka, które jest budulcem. Odżywki stosujemy, by ów dietę uzupełnić i załatać w [...]
Na samym początku trzeba wyjaśnić kwestie zastosowania odżywki białkowej. Na każdej odżywce białkowej zamieszczony jest opis sugerowanego dawkowania. Należy wiedzieć, że tego typu instrukcje nie są zbyt fortunne. Przyjmowanie preparatów białkowych po 30 – 40g na porcję rano po przebudzeniu, przed i po treningu oraz przed snem jest zdecydowanie [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej bez wątpienia jest celem większości osób trenujących na siłowniach. Szczególnie w okresie, gdy robi się ciepło, a lato coraz bliżej. Każdy z nas chciałby wtedy zrzucić zbędne pokłady tkanki tłuszczowej i uwidocznić swoje mięśnie, co poprawiłoby estetykę sylwetki. Z tego też względu decydujemy się na odpowiednią dietę i [...]
Niestety bez podstaw nikt swojej sylwetki nie jest w stanie zmienić. Choćbyśmy bazowali na dużej ilości szczegółów, to bez podstaw nie ma szans na zmiany. Dotyczy to w zasadzie każdej dziedziny życia, a nie tylko zmiany naszej sylwetki, a dokładniej redukcji tkanki tłuszczowej. Bez podstaw nie osiągniemy sukcesu. Co więc jest podstawą ku redukcji [...]
Jeżeli szukasz białka bez laktozy to może Ciebie zainteresować izolat serwatki z Biotecha https://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_Iso_Whey_ZERO-opis33456.html Iso Whey ZERO jest izolatem białka serwatki (WPI) uzyskiwanym metodą CFM - mikrofiltracji przepływu krzyżowego, który naprawdę nie zawiera laktozy, tłuszczy trans ani dodatkowego cukru. Nie [...]