[...] herbaty- różne rodzaje, chwilowo miksura: zielona herbata + imbir+ kurkuma + cynamon + cytryna w dużych ilościach na walkę z resztkami przeziębienia, akurat mama robiła masło, więc wpadła maślanka (znalazłam tutaj:http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%9Blanka , że średnio w 91% składa się z wody, tłuszczu znikoma ilość, więc nie wpisywałam do [...]
[...] ilość warzyw krzyżowych typu brukselka, brokuł, kalafior - w grudniu w ramach walki z przeziębieniem ogromne ilości drinka wg kittie + dodawanie kurkumy do wszystkiego - masło/puree sezamowe (100% sezamu) - musztarda dijon bez cukru - nasiona Chia (od grudnia, dość sporadycznie) -królik, perliczka (sporadycznie) - Yerba Mate - na pewno [...]
Ok, ten twaróg jem tylko raz w tygodniu na obiad jako pierogi, to postaram się wtedy robić owsiankę na śniadanie na wodzie (fuj). #-P A mąkę zamienię na płatki owsiane. No i masło zakupię. To czekam na dalsze instrukcje, będę mega wdzięczna :-)
[...] potem trochę masakra jedzeniowa wieczorem z powodu imprezy urodzinowej, pożarłam parę kawałków bagietki z łososiem, sałatki owocowej i własnej roboty sernika (twaróg, jaja, masło, CUKIER i trochę gorzkiej czekolady) plus WINO \-) W niedzielę jeszcze pożarłam sernik po śniadaniu i trochę owoców, kasza gryczana na obiad wyznaczyła koniec rozpusty. [...]
[...] nie wiem jak na dłuższą metę z takim kwaskowatym i orzeźwiającym smakiem by było. Czasami jednak jest chęć na coś słodkiego - stąd - Peanut Butter Chocolate, po prostu masło orzechowe. Miazga. A dzisiaj na ruszt poszedł Vanilla Ice Cream Roayale, któremu bodajże pyknąłem fotę, już w nowym szejkerze, które notabene także miażdzy. Najlepsza [...]
[...] do czasu (strasznie mi się po niej odbija nie wiem dlaczego), mięso, a owoce typu arbuz i banany mam wrażenie że mi pomagają. Tłuszcze to oliwa z oliwek, olej kokosowy lub masło. No i dużo piję. Wybieram się do swojego lekarza, żeby mi dał skierowanie do gastrologa. Poćwiczyłam trochę choć było ciężko, jestem w strasznym stanie, sama rozgrzewka [...]
Tak BTW, wiadomo czemu ucina mi post? Piszę z telefonu i wrzuca jedynie fragment (ogarniete, nie akceptuje postu z dodatkowymi emotikonami, hmmm) Dziś niestety tylko to, bo od rana miałem mnóstwo spraw a potem się okazało, że lecę na wieczór do Stolicy... :-D więc jutro rano pewnie powrót, ale postaram się nie przesadzić jak to miało z reguły [...]
[...] co Ci się przy mięsie pęta, to do czego? Nie dawaj do obróbki termicznej, ino do sałatek lub z gwinta %-) Do smażenia kup olej kokosowy nierafinowany (uważaj, uzależnia), smalec, tudzież masło klarowane (albo sklaruj). O kokosowym poczytaj w targowisku: http://www.sfd.pl/A_na_targowisku_jedna_Lejdi_do_drugiej_Lejdi_gada..._%25_-t819911.html
ja właśnie wykonałam pierwszy raz w życiu dumnie brzmiąca czynność klarowania masła:-D najważniejsze jest przecież, żeby rozwijać się harmonijnie%-) wystarczy podgrzewać masło i zbierać to, co pływa:-)) btw, jestem pod wrażeniem Twoich ciężarów, muszę się wczytać co Ty jesz%-)