[...] ale ok. Co do podstaw, tak znam. Mięsko jeżeli juz na patelni to grilowej bez tłuszczu robię. Mam termomix więc na parze nie ma problemu robić, najzdrowiej dla mnie. Oliwa i masło klarowane w użyciu. Sosów jak kiedyś nie robię wcale, takich tradycyjnych. Co do unikania produktów staram się ale to nie jest takie proste (będe to jeszcze bardziej [...]
Dobry zestaw:), jesli chodzi o szejka to ja pije codziennie rano 100g zmielonych platkow owsianych + 30g wpc i np. maslo orzechowe albo oliwa. Szybkie i praktyczne. Mozna tez zaladowac do sheykera i zalac woda w terenie. Co tam masz w tym zestawie bo nie wszystko widac??
[...] to polecam zapoznać się z opisem ich w artykule: https://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Zdecydowanie nie powinno być to "masło roślinne". Poza tym, proporcje kwasów tłuszczowych w Twojej diecie są bardzo niekorzystne. Nie masz w ogóle kwasów tłuszczowych omega 3. Sporo masz omega 6 i [...]
Panowie, jak to jest, Nie polecacie orzeszków ziemnych jako zdrowe tłuszcze bo coś tam, a maslo orzechowe jak najbardziej. To w końcu pod jaką postacią lepiej je spożywać? Czy może lepiej wcale? Dodatkowo, jakie tanie źródło dobrych tłuszczy? Olej, słonecznik trochę mi się znudziły :/ Dzięki za odpowiedź
cześć.Wiem ze masło orzechowe codziennie to nie jest dobry produkt spozywczy,nigdy tego nie mialem.Ale tak raz na 3 dni w jednym posilku to chyba mozna? Czym kierować się przy wyborze masła orzechowego,bo wiem ze tam są pewne niuanse tylko nie pamietam w tej chwili o co chodzi
[...] co mi chodzi z tym tolerowaniem Kwestia sprawdzenia po prostu na sobie, chodzi głównie o frakcje błonnika, który nie zawsze jest dobrze znoszony pytanie kolejne to kupiłem masło orzechowe Sante, a właściwie nie ja, po przeczytaniu etykiety zauważyłem że mają utwardzone tłuszcze roślinne, a jak wiadomo trzeba się ich wystrzegać itp czy jednak [...]
http://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=oli+oli Oli oli też jest w sklepie Czym się może różnić, firmą, pam chyba jako pierwszy to wprowadził a za renomę sie płaci, a tak to todzajem oleju, są rzepakowe z oliwek, masło.
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów. Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku [...]
29.07.2012 http://i47.tinypic.com/f2opg.png 30 min aero ABS II poziom 1 http://i50.tinypic.com/123phki.png - ciacho ze śliwkami (mąka pełnoziarnista + jaja + masło + trochę słodzika + śliwki) - schab pieczony w rękawie + sałatka - to samo - razowiec z łososiem - białko + orzechy - pójdzie jeszcze jajecznica i twaróg [...]
[...] z powyższych źródeł w dużych ilościach są pozyteczniejsze i mniej szkodliwe niż tzw"zdrowe tłuszcze" w nadmiarze. Ich źródła w diecie:slonina, łój, smalec, olej kokosowy, masło, majonez. - wartosć biologiczna białak żółtka jaja jest niższa niżwartosc żółtka z białkiem (czyli całego jaja). Im bardziej poprzerastane tkanką łączną elementy tuszy [...]
[...] (104kg x 5) 2. Podciąganie na drążku 4x6 (CC) 3. Wiosłowanie sztangą 4x8 (55kg x 4) 4. Przyciąganie wyc. dolnego jednorącz do brzucha 3x20 (26kg sztabki) Tym razem MC jak masło ;-D /SFD/Images/2015/4/3/059f3c26af0e4097878372aab229ef53.jpg + 5 interwałów na rowerku = 30s zasuwania/15s odpoczynku Razem 4min15s [...]
[...] pierwsze 15 min nie mogłam prawie ruszać palcami u dłoni... ale trening wykonany :-) jedzonko: - omlet z płatkami owsianymi, truskawkami, porzeczkami czarnymi, agrestem, masło klarowane; cukinia smażona - po siłowni: koktajl z owoców z mlekiem bez laktozy i 2 jajkami - mięso wędzone, chleb na zakwasie, warzywa Zmieniony przez - Mali w dniu [...]